Οι ευεργετικές συνέπειες της απόκτησης του Μασούντ

Οι ευεργετικές συνέπειες της απόκτησης του Μασούντ

Υπάρχουν λόγοι σοβαροί για τους οποίους ο Χιμένεθ «σκίζει τα ρούχα του» ότι ο Μασούντ μπορεί να πιάσει στην ΑΕΚ.

Γράφω μετά την ανακοίνωση της αποδέσμευσης του ιρανού διεθνούς χαφ από τον Πανιώνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,ο Μασούντ θα είναι από τον Γενάρη παίκτης της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ που γνωρίζει τον παίκτη από το πέρασμά του στο ισπανικό πρωτάθλημα, «σκίζει τα ρούχα του» ότι είναι σε θέση να προσφέρει πολλά στην Ενωση.

Και είναι αλήθεια πως ο κόουτς χρειάστηκε να σκίσει ορισμένα από τα ρούχα για να πείσει κάποιους μέσα στην ομάδα για την χρησιμότητα που έχει ο τριαντατριάχρονος και βάλε, ποδοσφαιριστής. Χωρίς να υπάρχει ανάγκη, τα ρούχα μου «σκίζω» κι εγώ. Ο Μασούντ είναι κατά τη γνώμη μου, σε θέση να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσία του Μάνταλου λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

Τα λεφτά είναι λίγα. Ο παίκτης μετακομίζει στην ΑΕΚ ως ελεύθερος που πάει να πει έρχεται χωρίς να γίνει εκταμίευση. Κι όλοι γνωρίζουν πόσο αρέσουν στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ οι μεταγραφές χωρίς να μπαίνει το χέρι στο παντελόνι…. Ο Μασούντ έχει κίνητρο. Μεγάλο μάλιστα. Ο ατίθασος αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του Ιράν θέλει να επιστρέψει με το περιβραχιόνιο και να οδηγήσει την ομάδα του στα γήπεδα της Ρωσίας που θα γίνει το καλοκαίρι το Μουντιάλ. Ο πορτογάλος προπονητής της Εθνικής του Ιράν Κάρλος Κεϊρόζ αφήνει να εννοηθεί πως τάχα δεν τον καλεί τώρα για λόγους αγωνιστικούς.

Η τιμωρία του είναι σιωπηρή διότι έπαιξε με τον Πανιώνιο κόντρα στην ισραηλινή Μακάμπι αλλά και για έναν ακόμα λόγο: Επειδή δεν «μάσησε» και ζήτησε να μπορούν οι γυναίκες του θεοκρατούμενου και συντηρητικού Ιράν να παρακολουθούν από τις εξέδρες, αγώνες ποδοσφαίρου. Αν ο Κεϊρόζ πιστεύει αυτά που λέει και θέλει να τον καλέσει τότε η παρουσία του Μασούντ στην ΑΕΚ θα τον διευκολύνει.

Ο παίκτης έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Να παίξει μπάλα θέλει για να πάει στο Μουντιάλ. Η ΑΕΚ παίρνει παίκτη με ισχυρότατο κίνητρο. Δεν αλλοιώνεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός και η αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας. Ο Μασούντ δεν έρχεται στην ΑΕΚ για να μακροημερεύσει ούτε για να φάει τη θέση του φυσικού ηγέτη της ομάδας, Πέτρου Μάνταλου. Η ηλικία του άλλωστε δεν το επιτρέπει.

Εχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τώρα απουσιάζουν από την ΑΕΚ. Αν θέλουμε σώνει και καλά να τον παρομοιάσουμε με κάποιον από τους ενεργούς παίκτες που έχει η ομάδα, πάνω στον Λιβάγια θα σταματήσουμε. Ωστόσο ο Ιρανός παίζει αρκετά μέτρα πιο πίσω και διαθέτει καλύτερη τελική πάσα. Είναι ιδανικός για να βρεθεί όχι δίπλα αλλά πίσω από τον Αραούχο και να του περάσει την μπάλα. Είναι ικανότατος στην προσωπική ενέργεια και στο «άδειασμα» των αντιπάλων. Εχει ειδικότητα στο κράτημα της μπάλας και στο να κερδίζει φάουλ όταν απαιτείται να κυλήσει ο χρόνος και να σπάσει ο ρυθμός των αντιπάλων. Δεν κρύβεται όταν «ζεματάει» η μπάλα και έχει πολύ καλά απευθείας χτυπήματα.

Όλα αυτά συνθέτουν ένα ικανοποιητικό πακέτο που δικαιολογεί απόλυτα την επιμονή του Χιμένεθ να τον φέρει στην ομάδα. Ο Μασούντ είναι λόγος για να πάει κανείς στο γήπεδο ή να πληρώσει συνδρομή για να τον δει από την τηλεόραση. Μπορεί να φλερτάρει συνεχώς με την κίτρινη κάρτα, να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του και να κρατάει την μπάλα παραπάνω από όσο ζητούν οι προπονητές. Σκεφτείτε όμως πως αν δεν είχε αυτά τα «προβλήματα» δεν θα είχε φτάσει ποτέ μέχρι τα μέρη μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ