Ρώσικη αρκούδα εναντίον Τίγρεως

Ρώσικη αρκούδα εναντίον Τίγρεως

Ο Κώστας Καίσαρης αποκωδικοποιεί το μανιφέστο-πολέμου του Ιβάν περί «ανόητων» και «αδύναμων» ανθρώπων: κύριος στόχος ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΔΕΝ τους προλαβαίνεις με τίποτα. Ούτε τα Χριστούγεννα δεν σ αφήνουν να ησυχάσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ιδού το υπερθέαμα: Ρώσικη αρκούδα εναντίον Τίγρεως. Ποιος Πέλκας, ποιος Λιβάγια, ποιος Φορτούνης; Αυτό είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο. Ιβάν Σαββίδης, με τις σημαίες της Ρωσίας και του ΠΑΟΚ στο γραφείο του, εναντίον των «Αθηναίων». Εναντίον του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά κύριο λόγο θα έλεγα εγώ. Σε 35 λέξεις τα είπε όλα:

«Κανείς δεν μας το χάρισε (το Κύπελλο) και κανείς δεν μας βοήθησε. Μην το πιστέψετε. Είναι ανοησίες αδύναμων ανθρώπων που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αδυναμία τους με αυτό τον τρόπο σαν κάποιος να συνέβαλε στο να είναι αδύναμοι».

ΝΑ το πούμε με τη μία. Μιλάει για τον Αλαφούζο και για τον Τίγρη. Αυτοί οι δύο αμφισβήτησαν το Κύπελλο του ΠΑΟΚ. Ο Αλαφούζος που χρέωσε τη πρόκριση του ΠΑΟΚ στον τελικό στον Κύζα κι ο Μελισσανίδης που αποκάλεσε το βοηθό Καλφόγλου «αλήτη» και «στημένο». Αυτούς αποκαλεί «αδύναμους που λένε ανοησίες». Και σε ότι αφορά τον Αλαφούζο, την έχει κάνει λος πούλος από το ποδόσφαιρο από τον παρελθόντα Σεπτέμβριο. Ο Τίγρης, ο αντιβασιλέας της ζούγκλας, που αρέσκεται να μιλάει για «γκρανκάσες» και για «Μίκυ Μάους», τι έχει να πει επ’ αυτών; Είμεθα εν αναμονή της απάντησης.

Ο ΙΒΑΝ ωστόσο το πήγε ένα βήμα ακόμα παραπέρα. Δεν αρκέστηκε στους χαρακτηρισμούς περί «ανόητων» και «αδυνάμων». Στη συνέχεια έγινε απειλητικός. Απευθυνόμενος, στους «Αθηναίους», όπως αποκαλεί συνολικά, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ:

«Δεν υπάρχει καμιά δύναμη σήμερα που θα μπορούσε να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ χώρια. Και το λέω αυτό μπροστά στην οθόνη. Δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ. Άλλο πράγμα, αν θέλω χρησιμοποιήσω όλη μου τη δύναμη ή όχι. Προς το παρόν δεν το θέλω. Θέλω όλα να κυλάνε ομαλά, ήρεμα, κανονικά. Αυτοί που καταλαβαίνουν θα καταλάβουν και αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν, καλύτερα να μην ζοριστούν σε αυτή την κατεύθυνση».

ΕΙΝΑΙ εμφανές ότι προκαλεί στα ίσα. Ρίχνει το γάντι. Κι ο μεν Αλαφούζος, όπως είπαμε, έχει βγει οικειοθελώς εκτός ποδοσφαιρικού κάδρου. Πολύ περισσότερο, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που μπορεί να απειλήσει τον ΠΑΟΚ. Ο δε Μαρινάκης, είναι έτσι ή αλλιώς εχθρός. Ο Μελισσανίδης, αντιθέτως, εμφανίζεται σαν σύμμαχος. Μόλις τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τον Αύγουστο, όταν έδωσαν από κοινού τη μητέρα των μαχών για να σώσουν το ποδόσφαιρο. Να το απαλλάξουν από τις γκρανκάσες. Και κατήγαγαν θρίαμβο περιφανή. Κατενίκησαν στις εκλογές της ΕΠΟ. Και καρπώθηκαν εξ ημισείας τα τιμάρια της ποδοσφαιρικής εξουσίας: τον Γραμμένο ο Σαββίδης, τον Δέδε ο Μελισσανίδης κι από έξι βλαχοπροέδρους (συγνώμη, συμβούλους ήθελα να πω) έκαστος. Ο Ιβάν λοιπόν δεν αντιμετωπίζει τον Μελισσανίδη ως σύμμαχο. Τον τσουβαλιάζει και τον βάζει στη κατηγορία των «Αθηναίων». Τι θα κάνει ο Τίγρης; Θα εκνευριστεί και πάλι, παραμένοντας όμως σιωπηλός; Οψόμεθα.

ΑΥΤΟ είναι, ξαναλέμε, το πραγματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Ρώσικη αρκούδα εναντίον του κράτους των Αθηνών γενικότερα και του Τίγρεως ειδικότερα.

Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Τα γκολ του Λιβάγια, του Φορτούνη και του Πέλκα είναι για τις εκπομπές του Λυκουρόπουλου και του Καραλή. Το πραγματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παίζεται έξω από τις τέσσερις γραμμές.

ΤΥΧΑΙΟ. Στις 13:13 το Σάββατο, ανεβαίνει εδώ από to10.gr το άρθρο που είχα γράψει για Σαββίδη-Μελισσανίδη με τίτλο «ποιος είναι το αφεντικό». Στις 13:15, ύστερα ακριβώς από δύο λεπτά, «ανεβαίνει» το χριστουγεννιάτικο μανιφέστο πολέμου του Ιβάν. Η απόλυτη δικαίωση.

Στη μουσική επιλογή Stevie Ray Vaughan – Tin Pan Alley.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ