Παναθηναϊκός : Οι καλικάντζαροι του Ουζουνίδη

Παναθηναϊκός : Οι καλικάντζαροι του Ουζουνίδη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του έχουν πάψει εδώ και καιρό να θυμίζουν επαγγελματική ομάδα, όλοι βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, όμως ο καθένας πρέπει να αναλάβει και τις ευθύνες του για την κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός.

Παραμονές εορτών οι μέρες που διανύουμε, αλλά στον πλανήτη Παναθηναϊκό η ατμόσφαιρα μόνο εορταστική δεν είναι. Το χθεσινό αποτέλεσμα στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα για το Κύπελλο μόνο τυχαίο δεν ήταν. Σαφέστατα η έκταση του σκορ και ο αντίπαλος χρωματίζουν περισσότερο αρνητικά τη βραδιά, αλλά η αλήθεια είναι πως οι πράσινοι εδώ και καιρό έχουν πάψει να θυμίζουν επαγγελματική ομάδα. Έχουν χάσει κάθε αγωνιστική διάθεση, ειδικά  μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, δεν σταυρώνουν νίκη και κάθε μέρα που περνά βυθίζονται όλο και περισσότερο στην πλήρη ανυποληψία.

Προκαλούν τον οίκτο με την αγωνιστική τους εικόνα και δεν τρομάζουν πια κανέναν. Επομένως προς τι η έκπληξη για τα χθεσινά; Το τελευταίο παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν πιο πολύ μια αναλαμπή, κάτι σαν κύκνειο άσμα, όποτε η βαριά ήττα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ήρθε να προστεθεί ως το κερασάκι στην τούρτα του δράματος που βιώνει ο ιστορικός σύλλογος;

Το πιο άσχημο που προκύπτει, ακόμα και από την ήττα, είναι η προσπάθεια του Ουζουνίδη να προβάλλει κάποιες δικαιολογίες για την εικόνα της ομάδας του. Τι είπε ο κόουτς; Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έφταιγε ο καιρός. Λες και οι παίκτες του Τέννε έπαιζαν σε άλλο γήπεδο ή φορούσαν παγοπέδιλα. Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του τριφυλλιού μυρίζει μπαρούτι και άπαντες βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα. Όλοι περιμένουν να γίνει κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα. Όλοι είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη έτοιμοι να πυροβολήσουν και να καταθέσουν προσφυγή επιδιώκοντας άμεσα την ελευθερία τους. Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το ΔΣ της ΠΑΕ να δείξει το μέγεθος του προβλήματος στο εσωτερικό του Συλλόγου. Επίθεση στον Διαμαντόπουλο, τον συνεργάτη του Μαρίνου, με έμμεσες μπηχτές για τον Έλληνα προπονητή από μέλη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Κουτρουμπή. Απειλή παραίτησης από τον Διαμαντόπουλο και μάζεμα της λίγη ώρα μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις. Επί της ουσίας όμως το μόνο που έγινε ήταν να θαφτεί προσωρινά το τσεκούρι του πολέμου.

Η κατάσταση τους έχει κουράσει όλους, κυρίως τον προπονητή και τους συνεργάτες του, και δεν βλέπω να αντέχουν για πολύ. Αν ο Ουζουνίδης φύγει θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος και δεν θέλει να είναι αυτός που θα τραβήξει το καλώδιο που κρατάει στη ζωή τους πράσινους. Ψάχνει να βρει τον τρόπο για μια ηρωική έξοδο. Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται με βάση τις αντιδράσεις του. Ξέρει ότι με την επιστροφή στη δράση το νέο έτος τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα, αφού η βαθμολογική θέση της ομάδας διαρκώς χειροτερεύει ενώ έρχονται και τα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας σε Φάληρο και ΟΑΚΑ με τις πιθανότητες οι πράσινοι να ηττηθούν με εμφατικό τρόπο να είναι πολλές.

Ο μόνος πάντως που δεν φταίει για την κατάντια, ή πιο σωστά δεν φταίει απόλυτα, είναι ο ίδιος και το ξέρει και ο κόσμος αυτό. Ο μεγαλομέτοχος του τριφυλλιού, Γιάννης Αλαφούζος, συνεχίζει να είναι άφαντος και από πολλούς στο απυρόβλητο. Αυτό που πιθανότατα δεν γνωρίζει ο διοικητικός ηγέτης, μέχρι πρότινος, είναι πως αν η ομάδα σκάσει στα χέρια του το ωστικό κύμα που θα προκύψει από το μπαμ θα τον πάρει και αυτόν. Για το τέλος άφησα τους ποδοσφαιριστές. Μπορεί να αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα οικονομικά αλλά η εικόνα τους δεν τους τιμά καθόλου. Δεν είναι εικόνα επαγγελματιών αυτή που παρουσιάζουν.

Η πορεία και τα αποτελέσματα της ομάδας θα τους ακολουθούν για μια ζωή. Ας ρωτήσουν τους παίκτες άλλων ομάδων που βίωσαν αντίστοιχες καταστάσεις πως πήγε η καριέρα τους μετά το πέρασμα τους από τα σωματεία αυτά. Θα κλείσω με το ανέκδοτο της ημέρας. Αν δεν το πληροφορηθήκατε η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει εκλογές σήμερα.. Υπομονή θα έρθει η πράσινη ανάπτυξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ