Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός : Διπλό τετράδας χωρίς Καλάθη

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός : Διπλό τετράδας χωρίς Καλάθη

Η αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι έγινε χωρίς τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας, Νικ Καλάθη.

Πριν λίγο στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη του στη σεζόν μετά από εκείνη στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού. Ο Πασκουάλ και οι παίκτες του έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από μια πολύ δύσκολη έδρα. Μια έδρα που ειδικά για τους πράσινους είναι κάτι παραπάνω από αφιλόξενη. Θα έλεγα μάλλον εχθρική.

Η αποψινή νίκη αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε ότι έγινε χωρίς τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας, Νικ Καλάθη. Ο φυσικός ηγέτης των πρασίνων έλειψε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει την τελευταία υποχρέωση του πρώτου γύρου, την επόμενη εβδομάδα στη Βαλένθια κόντρα στην τοπική ομάδα.

Αγωνιστικά το τριφύλλι έκανε μια από τις πιο μεστές φετινές του εμφανίσεις. Με μια άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να μπουν ουσιαστικά στη διεκδίκηση της νίκης. Για ένα ακόμη ματς ο Γκιστ ήταν συγκλονιστικός. Λεκαβίτσιους και Ντένμον πρόσπαθησαν- και εν πολλοίς κατάφεραν – να μην φανεί το κενό του Νικ, ενώ και οι υπόλοιποι έδωσαν ότι είχαν για να φύγουν νικητές από την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Το σημερινό αποτέλεσμα είναι κομβικό για τη συνέχεια. Οι πράσινοι συνεχίζουν να διατηρούν απόρθητο το κάστρο τους ενώ προσθέτουν και σημαντικά διπλά πια στη συλλογή τους. Αν μάλιστα πετύχουν μια ακόμη νίκη στη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα θα έχουν κάνει ίσως τον καλύτερο γύρο και από τις 16 ομάδες στη διοργάνωση.

Έχουμε πει πάντως πολλάκις, συνήθως μετά από επιτυχίες, ότι η ομάδα φωνάζει ότι θέλει ενίσχυση στη θέση πέντε. Δεν βγαίνει η χρονιά με ενάμιση παίκτη στη θέση αυτή. Αν αποφασίσουν να πάρουν σέντερ τότε θα ανέβουν επίπεδο και ως σύνολο. Με την επιστροφή του Καλάθη η ισορροπία θα επανέλθει. Το μεγαλύτερο κέρδος από την απουσία του είναι η ένταξη πια και του Ντένμον στο ροτέισον. Ο Αμερικανός γκαρντ φαίνεται να αρπάζει την ευκαιρία και να δικαιώνει τον προπονητή του για την επιμονή του σε αυτόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ