Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας : Καλός ο Σπανούλης τώρα;

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας : Καλός ο Σπανούλης τώρα;

Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πάθος, έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή Ευρώπης, γύρισαν το παιχνίδι και δήλωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο σε όλους στη διοργάνωση ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Με απλά ελληνικά ΚΑΡΥΔΑΤΗ νίκη πειραιώτικα και μάγκικα.

Στο ίδιο έργο θεατές, εσύ και ‘γω τραγουδιστές, λέει το γνωστό τραγούδι. Κάπως έτσι είναι και το ζευγάρι της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να χάσουν με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Σήμερα απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιες απουσίες ο Ιτούδης και οι παίκτες του φάνηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων. Θα μου πείτε είχαν και αυτοί τις απουσίες τους. Βοροντσέβιτς, Χάντερ δεν ήταν στην Αθήνα ενώ και ο Κριάπα έμεινε καθηλωμένος στο πάγκο. Ε και;

Ο Ολυμπιακός δεν είχε επί της ουσίας ψηλούς απόψε. Αρκετά όμως με τους ηττημένους της βραδιάς. Το ματς είχε τους θριαμβευτές του. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πάθος, έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή Ευρώπης, γύρισαν το παιχνίδι και δήλωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο σε όλους στη διοργάνωση ότι είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Με απλά ελληνικά ΚΑΡΥΔΑΤΗ νίκη πειραιώτικα και μάγκικα.

Το να κάνουμε αγωνιστική ανάλυση του τι έγινε στο παρκέ του ΣΕΦ απόψε δεν έχει καμία απολύτως σημασία κατά τη γνώμη μου. Άλλωστε αυτά που είδαμε δεν έχουν λογική εξήγηση, ούτε μπορούν να μπουν σε ιδιαίτερες τεχνικές προσεγγίσεις.

Ο.κ ο Σφαιρόπουλος έκανε τρικ που άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης, μπέρδεψε τον Ιτούδη και βραχυκύκλωσε τον αντίπαλο. Ο.κ ο Παπανικολάου έκανε εκπληκτική εμφάνιση, ο Μακλίν το παιχνίδι της ζωής του, ο Σπανούλης θύμισε τις παλιές καλές μέρες. Ο.κ οι παίκτες του Ιτούδη δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στο δεύτερο και ειδικότερα στην τέταρτη περίοδο.

Καλά όλα τα παραπάνω αλλά δεν έχουν καμία αξία, κανένα νόημα. Το μόνο που έχει αξία και νόημα είναι οι cojones που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε μια από τις πληρέστερες, αν όχι την πληρέστερη, ομάδες της Ευρωλίγκα.

Η νίκη αυτή γίνεται μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες αυτή πραγματοποιήθηκε. Απουσίες σημαντικές, κυρίως στη ρακέτα, ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, σχετικά εκτός προγράμματος, δύσκολες αποστολές αμέσως μετά σε Πόλη και Κάουνας.

Η αποψινή επιτυχία γεμίζει με αυτοπεποίθηση όλη την ομάδα. Οι νέοι παίκτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει ο οργανισμός Ολυμπιακός. Αρχίζουν να πιστεύουν στις δυνατότητες τους.

Ακόμα και αυτοί που δεν παίζουν πολύ ή δεν έχουν μπει πλήρως στη νοοτροπία της ομάδας και στα θέλω του Σφαιρόπουλου καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό βήμα για την καριέρα τους είναι να αποτελούν μέλη αυτής της παρέας. Το τι είναι ο Ολυμπιακός, το τι πρεσβεύει αποτυπώνεται απόλυτα στο πάθος που βγάζει ο Κώστας Παπανικολάου.

Η ένταση στο πρόσωπο του κάθε φορά που βουτάει για μια μπάλα, που πετυχαίνει ένα δύσκολο καλάθι, που κατεβάζει ένα αποφασιστικό για την εξέλιξη ριμπάουντ είναι ο ορισμός του τι σημαίνει Θρύλος.

Την ομάδα αυτή απλά δεν μπορείς να την υποτιμήσεις πότε. Όποιοι και αν παίζουν, όσοι και αν είναι τραυματίες, με γεμάτο ή όχι γήπεδο, με αμφισβήτηση σε προπονητή και παίκτες ή όχι, οι ερυθρόλευκοι θα είναι πάντα εκεί για να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους σε όποιον τολμήσει να τους αγνοήσει ή να τους αμφισβητήσει. Δεν ξέρω αν θα πάνε πάλι μέχρι το τέλος. Το μόνο που ξέρω είναι πως όποιος θέλει να σηκώσει το τρόπαιο επιβάλλεται να περάσει από την στάση Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ