ΠΑΣ, κλαρίνο, τσίπουρο

ΠΑΣ, κλαρίνο, τσίπουρο

Παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα καφέ γεμάτο γαύρους και μόλις έναν Ηπειρώτη, με τον οποίο θα μπορούσαμε αν είχαν σκοράρει οι φιλοξενούμενοι να στήσουμε ηπειρώτικο γλέντι μέσα στο Παγκράτι.

Το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΣΦΠ το είδαμε οι δυο μας με τον Γαύρο -και Ηπειρώτη, να τα λέμε όλα, ο προδότης- φίλο σε ένα καφέ από αυτά που είναι τίγκα στους μπαρμπάδες και του ξυρισμένους σβέρκους. Όλοι γαύροι και μόλις ένας ΠΑΣ Γιάννινα, κοντά από τα χωριά της Δωδώνης, όπως έμαθα στο ημίχρονο.

Μιας κι η ΑΕΚάρα μας πίκρανε, πήγα να χαζέψω λιγάκι τη μάνα που με γέννησε, τον τόπο μου τέλος πάντων, την τίμια ομάδα του ΠΑΣ, με τον ύμνο που κλαίει το κλαρίνο και το τσίπουρο που κάποτε -σύμφωνα με τον θρύλο- είχε κάψει το γρασίδι των Ζωσιμάδων.

Ε, λοιπόν, σ’όλη την Αθήνα συννεφιά, στον Πειραιά ήλιος! Να κάνει αντηλιά στο γήπεδο, να πηγαίνει η ψυχή κάθε Γιαννιώτη σε εκείνο το μέρος στην κούλουρη.  Παρένθεση:

Σ’όλο τον κόσμο ξαστεριά, σ’όλον τον κόσμο ήλιος και στα καημένα Γιάννενα μαύρη βροχή κι αντάρα.

Κλείνει η παρένθεση.

Όπερ και σημαίνει πως ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα πολύ λογικά έπαιζε σε αντίξοες συνθήκες, γιατί ήλιο μόνο στα εκτός έδρας έχει την τύχη να δει.

Και στρωνόμαστε στα τσίπουρα. Ο Ηπειρώτης αλλά γαύρο φίλος κρατούσε ισορροπίες: Φώναζε και «έλα, έλα» όποτε έμπαινε στη μεγάλη περιοχή ο Ολυμπιακός, έλεγε και μπράβο στον Γιαννίκογλου όποτε έκανε -πολύ καλές και δύσκολες- αποκρούσεις.

Τέλος πάντων, γενικώς να πούμε πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού περισσότερο ενθουσιασμό έδειξαν για την ξανθιά επόπτρια, παρά για το πρώτο ημίχρονο.

Οπότε μέχρι να αρχίσει το δεύτερο, εμείς με τον προδότη από τα Τζουμέρκα πίναμε τσίπουρα και οι υπόλοιποι του μαγαζιού έκαναν πλακίτσα με τον μοναδικό οπαδό του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δε μασάει, τους λέει ότι «Το ματς θα το πάρουμε και με 4 και με 5 γκολ» και σκάνε όλοι μαζί στα γέλια.

Εκτός από την ΑΕΚτζου, που είχε τον πόνο της.

Στο δεύτερο η άμυνα του ΠΑΣ σπάει από τον Μαρίν και μπαίνει -ένα καταπληκτικό, για να τα λέμε κι όλα- γκολ στο 63′, ο προδότης από τα Τζουμέρκα πανηγυρίζει, το μαγαζί πανηγυρίζει, ο οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα λέει «εγώ σας το είπα ότι θα βάλουμε 4 ή 5, ε, σας δανείσαμε κι ένα από τα δικά μας και σκάμε στα γέλια».

Και για όλη την υπόλοιπη ώρα μέχρι το τέλος του αγώνα, είχαν αρχίσει να σκάνε τα πρώτα ΑΕΚτζήδικα μηνύματα…

Τέλος πάντων, χθες ο ΠΑΣ θα μπορούσε και να είχε σκοράρει, να στήναμε ένα ηπειρώτικο γλέντι μέσα στο Παγκράτι να μυρίσει λίγο πατρίδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ