ΑΕΚ : Πρόκριση που μπαίνει στην ιστορία για παραπάνω από έναν λόγους

ΑΕΚ : Πρόκριση που μπαίνει στην ιστορία για παραπάνω από έναν λόγους

H AEK έχει φτάσει στο παρελθόν πολλές φορές στους «32» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την ιστορία της να περιλαμβάνει και μπόλικες, πολύ μεγαλύτερες πορείες και διακρίσεις.

H AEK έχει φτάσει στο παρελθόν πολλές φορές στους «32» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την ιστορία της να περιλαμβάνει και μπόλικες, πολύ μεγαλύτερες πορείες και διακρίσεις. Ωστόσο, η χθεσινή πρόκριση είναι σημαντική, ξεχωριστή και κατά μία έννοια, ιστορική.

Η Ένωση μπόρεσε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της να κάνει το βήμα παραπάνω και να δώσει ξεκάθαρο στίγμα και στην Ευρώπη. Σφραγίζοντας με αυτή την πρόκριση πως «ήρθε» και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανακτώντας και εκεί τα κεκτημένα της, σε ένα βαθμό.

Παράλληλα, κατάφερε να ανέβει ήδη περίπου 100 θέσεις στην ευρωπαϊκή της κατάταξη, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό ενόψει της νέας χρονιάς. Όπου είναι πιθανό να βρει την Ένωση να διεκδικεί πλέον την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Κάτι που αποτελεί άλλωστε τον αμέσως επόμενο στόχο, μετά την φετινή πορεία που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πέραν των παραπάνω, είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ και το γεγονός πως ήδη βρίσκονται στα ταμεία της, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ… εξτρά. Χρήματα που δίνουν στην ομάδα και πάλι ένα μέρος των «παραδοσιακών» της εσόδων, που τα τελευταία χρόνια αγνοούσε. Δίνοντας της την ευκαιρία να κινηθεί και σε άλλη βάση όσον αφορά στο μεταγραφικό παζάρι, στο οποίο μέχρι τώρα το ταβάνι ήταν συγκεκριμένο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, συν τον παράγοντα ψυχολογία που βρίσκεται στα ύψη από χθες, η ΑΕΚ πέτυχε στη Βιέννη την πρώτη φετινής της υπέρβαση. Παίρνοντας την ώθηση να προχωρήσει ακόμα πιο δυναμικά και για τη δεύτερη. Που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του τίτλου. Στα πόδια της είναι και εκεί η κατάσταση, με το πρόγραμμα μέχρι τον Γενάρη να επιτάσσει το απόλυτο των νικών. Προκειμένου η Ένωση να πάρει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, για να μπει στο δεύτερο μισό της σεζόν για την τελική της αντεπίθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ