Ο Σπάρτακος και η Σπαρτάκ!

Ο Σπάρτακος και η Σπαρτάκ!

Όταν ομάδα από το ρωσικό πρωτάθλημα παραδίδεται άνευ όρων, ολοκληρωτικά, ισοπεδωτικά, τότε όσοι «κατοικούμε στην Ιερουσαλήμ» μπορούμε να κάνουμε τον σταυρό μας και να κοιτάζουμε προς τον ουρανό και να ευχαριστούμε τον Θεό.

ΣΕ ΕΤΟΣ 2017 , προς 2018, και σε διοργάνωση του κορυφαίου διασυλλογικού επιπέδου, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ (…εννοείται του ποδοσφαίρου, όχι του μπάσκετ) συναντάμε ομάδες, που χάνουν με 7-0! Τελευταίο αρνητικό παράδειγμα η Σπάρτακ Μόσχας, από τη Λίβερπουλ, η οποία πρακτικά δεν είναι η καλύτερη τωρινή ομάδα της Αγγλίας, προηγούνται εμφανώς οι δύο του Μάντσεστερ και η Τσέλσι, αν όχι και η Άρσενάλ.

ΟΤΑΝ ομάδα από το ρωσικό πρωτάθλημα παραδίδεται άνευ όρων, ολοκληρωτικά, ισοπεδωτικά, τότε όσοι «κατοικούμε στην Ιερουσαλήμ» μπορούμε να κάνουμε τον σταυρό μας και να κοιτάζουμε προς τον ουρανό- όπως έχουν καθιερώσει οι Βραζιλιάνοι σκόρερς, για να ευχαριστούν τον Θεό.

ΟΧΙ, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο από το ρωσικό, τόσο από πλευράς έμψυχου υλικού, όσο και οικονομικής ευρωστίας- με εξαίρεση δύο ή τρείς ΠΑΕ. Ούτε, πώς όλες οι ομάδες, από την χώρα, που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι του Μουντιάλ ,είναι επιρρεπείς για ήττες με τόσο βαρύ σκορ- κι αν όχι με «επτάρες», έστω με «πεντάρες, όπως η ξεγυμνωμένη, μετά την πώληση του Εμπαμπέ, Μονακό του φίλιου Ζαρντίμ, η οποία παραδόθηκε στις ορέξεις της Πόρτο. Προσθέτουμε την γαλλική ομάδα, για να διευρύνουμε, με ικανοποίηση, την επισήμανση μας, ότι οι εκάστοτε εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου και βασικά ο μόνιμα παρών στο Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός , έχουν απομακρυνθεί πλέον από τις παλαιές χαλεπές εποχές.

ΣΤΗΝ εφετινή διοργάνωση ο πρωταθλητής Ελλάδος ουδέποτε «έγινε Σπαρτάκ», ούτε καν απειλήθηκε για συνθλιβή . Ναι μεν το βαθμολογικό ενεργητικό του περιορίστηκε στον αριθμό ένα, αλλά πότε τα σε βάρος του σκορ δεν ξεπέρασαν την διαφορά των δύο γκολ (με τα 3-1 και 2-0).

ΔΕΝ επιχειρούμε σύγκριση ανάμεσα στον Ολυμπιακό ή σε άλλη ελληνική ομάδα , με συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (δεν κάνουμε λόγο για την Εθνική, άλλωστε για την οποία έχουμε πολλές ενστάσεις εναντίον επιλογών και αποφάσεων του διδύμου Κώστα Τσάνα- Μάικλ Σκίμπε) , με την Σπαρτάκ Μόσχας. Ούτε ανάμεσα στο δικό μας ποδόσφαιρο και το ρωσικό, αφού αναγνωρίζουμε και τα άνισα μεγέθη και τις πολύ διαφορετικές συνθήκες, που ισχύουν για τους μεν και τους δε. Το θέμα μας έχει να κάνει με την ευχάριστη διαπίστωση, ότι πράγματι έχει επιτευχθεί βελτίωση, είναι δεδομένη η πρόοδος. Με πρώτο, στην γραμμή τον Ολυμπιακό, που αναδεικνύεται κατά κανόνα πρωταθλητής, στις δύο τελευταίες δεκαετίες, ότι υπάρχει αξιοπρεπέστατη εκπροσώπηση. Ξεπεράστηκε «το Κάβο Ντόρο», προπάντων στα ταξίδια των ομάδων μας εκτός έδρας , και οι αντίπαλοι έχουν υποχρεωθεί, άλλοι σε πιο μεγάλο, άλλοι σε πιο μικρό βαθμό, να υπολογίζουν τους Έλληνες.

ΑΥΤΟ είναι το κέρδος, από την συμμετοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ναι μεν σε μια από τις πιο σπάνιες φορές, κατά την ευρωπαϊκή παρουσία του, ότι από μήνα Δεκέμβριο θα παρακολουθεί από την τηλεόραση την αγωνιστική συνέχεια της διοργάνωσης. Αλλά καθολικά αποδεκτό, ότι δεν έχει επιτρέψει σε κανένα αντίπαλο να κάνει πάρτι κάτω από στη μύτη του. Το δε 0-0 με τη Μπαρτσελόνα και με τους Μέσι, Σουάρες να έχουν αφήσει τις πατημασιές τους πάνω στο αγωνιστικό χορτάρι του Φαλήρου, θα έχει το δικαίωμα να το επικαλείται με περηφάνια και στο βάθος του χρόνου. Λευκή ισοπαλία, από την «πλανητάρχισσα» μόνο Ολυμπιακός και Γιουβέντους το κατόρθωσαν στους Ομίλους-2017. Ενώ και στο φινάλε του, κατά την περασμένη Τρίτη, με την «Γριά Σινιορίνα», από το Τουρίνο, δεν πήρε την ισοπαλία, εξ αιτίας του «κορώνα ή γράμματα», που έπαιξε η μπάλα, στις κοντινές κεφαλιές των Τζούρτζεβιτς (41΄) και Μπεν (82΄).

ΘΕΤΙΚΟ, βέβαια, και το πρόσημο της ΑΕΚ, με την όλη πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ , όπου με τόσες ισοπαλίες θα μπορούσε να έκανε μάθημα … «το γνωστό Χ» και να το δίδασκε, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν ο Ιβάν Σαββίδης, εγκαθιστούσε σχετική έδρα , όπως έκανε για την ρωσική γλώσσα! Σε συνδυασμό με τις έξι ισοπαλίες, που είχε πριν από λίγα χρόνια, στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, η ΑΕΚ πρέπει …σε ειδική τελετή να αναγνωρίσει το «Χ», ως το επίσημο κι αγαπημένο της ευρωπαϊκό «σήμα κατατεθέν»!

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Δόξα τη θεά μπάλα , οι ελληνικές ομάδες έχουν αποσυνδεθεί εντελώς από «7-0» , δεν παθαίνουν ό,τι η Σπαρτάκ Μόσχας, στο Άνφιλντ! Κι επειδή ο Ολυμπιακός είναι αυτός, που αγωνίστηκε κι εφέτος στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δικαιούται την αναγνώριση, πως «δεν ήταν Σπαρτάκ»! Παράλληλα με τον χαρακτηρισμό, πως συνολικά «ήταν Σπάρτακος»!

* Υ.Γ.: Οι ελληνικές ομάδες τη μοναδική σχέση , που έχουν πλέον με το 7 , δεν είναι με τα γκολ, αλλά με τα θαύματα !

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ