Ολυμπιακός : Όσο υπάρχουν δάσκαλοι

Ολυμπιακός : Όσο υπάρχουν δάσκαλοι

Ο Σίλβιο Προτό περιμένει τώρα στο Ρέντη τον επόμενο μαθητή του και το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι καταφέρει (ο μαθητής) να τον ξεπεράσει…

Τον Σίλβιο Προτό ξεχώρισαν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι από τον Ολυμπιακό στην κριτική τους για τον αγώνα της Γιουβέντους. Και τον Ένγκελς με τον Ρομαό, όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας αποτελεί μία ξεχωριστή ιστορία.

Σαν να συνωμότησε το σύμπαν και ήρθε στο Ρέντη στο… και πέντε της μεταγραφικές περιόδου. Ο Χάσι, αν και τον ήξερε, εντούτοις άφησε τον πρώτο ρόλο στον Καπίνο. Το λόγο τον γνωρίζει μόνον ο ίδιος. Ίσως να παγιδεύτηκε στο ενδεχόμενο μήπως του έλεγαν τίποτα αν έβαζε τον «δικό του», αν και δεν τον είδαμε να είχε τέτοιους ενδοιασμούς στην περίπτωση του Μάριν…

Στα τόσα χρόνια της καριέρας του και μάλιστα στο υψηλό επίπεδο της Άντερλεχτ ο Προτό έμεινε στον πάγκο μόνον στον… Ολυμπιακό. Για να παίζει ο Καπίνο. Αφύσικο, χωρίς καμία αμφιβολία και κάτι τέτοια τα διορθώνει από μόνη της η μπάλα.

Ο Βέλγος μπήκε κι έπαιξε για πλάκα στο ματς με την Γιουβέντους στο Τορίνο, αν και προερχόταν από αγωνιστική απραξία (όπως δικαιολογούμε κάποιους άλλους παίκτες) και δεν βγήκε ξανά από την ενδεκάδα.

Πρόσφατα μάλιστα αναφέρθηκε ως παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους στο Ρέντη, την ημέρα της «εκκαθάρισης», επειδή τρέχει και πανηγυρίζει με τον σκόρερ της ομάδας αν και φοράει για μικρό χρονικό διάστημα της φανέλα της.

Υπάρχει κι άλλη μία λεπτομέρεια που ίσως λίγοι να την έχουν προσέξει. Όταν δέχεται γκολ δεν τα βάζει με τους αμυντικούς του (το πιάσατε το… υπονοούμενο, έτσι;) αλλά τους δίνει το χέρι και τους παρηγορεί.

Κανονικός δάσκαλος δηλαδή και από αυτόν θα έχει να μάθει πολλά ο Γιαννιώτης, εφόσον βέβαια επιστρέψει τον Γενάρη στον Ολυμπιακό, καθώς όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε η εστία των ερυθρόλευκων δεν έχει καμία σχέση με αυτήν του Ατρόμητου-είναι… τεράστια, σαν αυτές του ράγκμπι!

Τους χρειάζεται τους «δάσκαλους» η κάθε ομάδα. κάπως έτσι έμαθε πολλά περισσότερα ο Κώστας Φορτούνης όταν ήρθε στο λιμάνι και συνάντησε μπροστά του τον Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος βρισκόταν ακόμη-τότε-στα καλύτερά του.

Ο «Φόρτου» κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Αργεντινού στο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο και συνέδεσε την παρουσία του με την πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί αγγλικού εδάφους-μετά έγιναν όλα πολύ πιο απλά.

Όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες, όπως μας το είχε τραγουδήσει ο αξέχαστος Στράτος Διονυσίου, στις εποχές που τα μπουζούκια είχαν ρεπό μόνον την Δευτέρα, ενώ τώρα δουλεύουν Παρασκευή και Σάββατο. Και το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι να ξεπεράσει ο μαθητής τον δάσκαλο. Αυτό κι αν θα αποτελέσει τεράστιο επίτευγμα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ