Αυτοί που χειροκρότησαν, ξέρουν

Αυτοί που χειροκρότησαν, ξέρουν

Ο Γιώργος Χελάκης δεν συμμερίζεται όσους «πετροβολούν» τον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του και εξηγεί τους λόγους.

Κι αυτοί που χειροκρότησαν τους παίκτες μετά τη λήξη του ματς με την Γιουβέντους τι ήταν τελικά; Ενθουσιασμένοι οπαδοί που τους έφτανε που βγήκε ο Ολυμπιακός τελευταίος στον όμιλό του και με μόλις έναν βαθμό, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ; Προφανώς όχι. Οπαδοί που έχουν ζήσει επιτυχίες , νίκες και προκρίσεις δεν τρελάθηκαν να χειροκροτούν για την φετινή ισχνή πορεία στην Ευρώπη.

Ξέρουν όμως να εκτιμούν την προσπάθεια, να αντιλαμβάνονται τις αντικειμενικές δυσκολίες που πρόκυψαν από την κλήρωση αλλά και να θυμούνται. Η ομάδα τους έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια αρκετές φορές την υπέρβαση. Μόλις πέρσι με ρόστερ μικρότερης ποιότητας από το φετινό έφτασε πάλι να παίζει Ευρώπη όταν έμπαινε η άνοιξη.

Φέτος πίστεψε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα γιατί η ΠΑΕ ξόδεψε πολύ περισσότερα για μεταγραφές και το καλοκαίρι όλοι πίστεψαν ότι θα έχει καλύτερη και πιο αποτελεσματική ομάδα. Οι μεταγραφές έγιναν αλλά δεν έπιασαν. Παίκτης υψηλής ονομαστικής και εμπορικής αξίας ήταν και παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ανεξάρτητα από τις λανθασμένες επιλογές του Χάσι που εξακολουθούν να κοστίζουν, παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Ομάρ, ο Ρομαό , ο Σεμπά και ο Μποτία, ο Μάριν, έμειναν για να αποτελέσουν τον κορμό. Η διάλυση ενός παλιότερου Ολυμπιακού για να φτιαχτεί κάποιος εντελώς καινούργιος δεν προκύπτει. Ασχετα αν πολλοί έλεγαν τότε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάει στην λογική του «φτου κι από την αρχή».

Το καλοκαίρι στηριγμένος στις εισηγήσεις του Χάσι, ο Μαρινάκης και οι επιτελείς τους έκαναν τις μεταγραφές. Η διάθεση να ισχυροποιηθεί η ομάδα φάνηκε στην πράξη. Αυτοί που ήρθαν με ελάχιστες εξαιρέσεις φάνηκε στην πράξη ότι δεν πρόσφεραν. Η αντικατάσταση του προπονητή με κάποιον που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν κίνηση επιβεβλημένη.

Η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας είναι οριακή. Ο Ολυμπιακός μάζεψε την διαφορά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και στην Ευρώπη κατάφερε να συζητηθεί  για την ισοπαλία με την Μπαρτσελόνα και  απέφυγε να συζητηθεί αρνητικά με κάποια ήττα από εκείνες που αποτελούν στίγμα την ιστορία των συλλόγων. Όλα αυτά δεν αποτελούν λόγο για να ικανοποιηθούν οι οπαδοί του.

Μια ομάδα που βρίσκεται σε αγωνιστική ταλαιπωρία προσπαθεί να συνέλθει και ετοιμάζεται να κάνει τις κινήσεις της στην μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Φαίνεται γονατισμένος ο Ολυμπιακός αλλά δεν έχει πέσει κάτω όπως θα επιθυμούσαν όσοι τρίβουν τα χέρια τους με ευχαρίστηση για τις δικαστικές εμπλοκές που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το κάνουν γιατί ξέρουν πως  ο μόνος τρόπος για να πέσει ο Ολυμπιακός είναι τελικά να απενεργοποιηθεί ο πρόεδρός του. Αυτό που ξέρουν οι άλλοι το ξέρει και ο οπαδός του Ολυμπιακού. Αυτός είναι ο λόγος που χειροκρότησε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ