Χρήστος Γιούσης : Τα όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο

Χρήστος Γιούσης : Τα όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο

Είναι μερικές τέτοιες φορές που ένας τέτοιος πιτσιρικάς σου θυμίζει την ομορφιά του ποδοσφαίρου: Όταν κατάφερε το πρώτο του γκολ, όρμηξε προς την κερκίδα πανηγυρίζοντας με έναν αγνό ενθουσιασμό, την ώρα που οι μεγάλοι έτρεξαν τριγύρω του να κανακέψουν το παιδί, με μία τρυφερότητα που μόνο τα όμορφα πράγματα σου δημιουργούν.

Πρέπει να είναι τεράστια η χαρά ενός πιτσιρικά που την πρώτη φορά που θα σκοράρει θα φοράει και την φανέλα της ομάδας τους. Ο Χρήστος Γιούσης το ένιωσε χθες στο ματς της Ένωσης κόντρα στην Καλλιθέα, όταν κατάφερε όχι ένα, αλλά δύο γκολ στα μόλις πρώτα 30 λεπτά του πρώτου του παιχνιδιού.

Ο 18χρονος μέσος, που βγήκε από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, χθες ήρθε αντιμέτωπος με την Καλλιθέα, σε έναν αγώνα μηδενικού ενδιαφέροντος για την ΑΕΚ και κατάφερε να χαρίσει μια χαρά σχεδόν ανάλογη του ενθουσιασμού της ηλικίας του. Δεν ήταν (μόνο) τα γκολ. Ήταν ο πανηγυρισμός τους.

Το παιδί κατάφερε δύο πολύ όμορφα γκολ, από αυτά που σου υπόσχονται πως στο μέλλον θα κάνει θαύματα. Η θέση του είναι 10αρι, παίζει και σαν εξτρέμ. Προπονείται με τους «μεγάλους», αλλά αγωνίζεται στην Κ20. Χθες δήλωσε «Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα τόσο ωραίο. Ήταν φανταστικά. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Μ’ άρεσε πάρα πολύ. Ήθελα να το πανηγυρίσω μπροστά στους οπαδούς».

Ντεμπούτο καταπληκτικό. Ο Γιούσης όταν πρωτοήρθε από την Άνδρο στην Αθήνα το 2013, έκανε τις πρώτες του προπονήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά όταν του προτάθηκε να ενταχθεί στις ακαδημίες της ομάδας, είχε ήδη αποφασίσει πως θα παίζει για (και με) την ΑΕΚ.

Η λαχτάρα ενός τέτοιου παιδιού, ταλαντούχου πάνω απ’όλα, κατάφερε να μιλάμε όλοι για εκείνον. Είναι μερικές τέτοιες φορές που ένας τέτοιος πιτσιρικάς σου θυμίζει την ομορφιά του ποδοσφαίρου: Όταν κατάφερε το πρώτο του γκολ, όρμηξε προς την κερκίδα πανηγυρίζοντας με έναν αγνό ενθουσιασμό, την ώρα που οι μεγάλοι έτρεξαν τριγύρω του να κανακέψουν το παιδί, με μία τρυφερότητα που μόνο τα όμορφα πράγματα σου δημιουργούν. Φτερά στα πόδια του παιδιού με μεγάλα χαμόγελα -μια από τις πιο όμορφες εικόνες που μπορεί να σου χαρίσει το ποδόσφαιρο. Αγόρια, χαρούμενα, ενθουσιώδη αγόρια. Πολλές ηλικίες, ίδια αντίδραση, μεγάλο καλωσόρισμα.

Στην (σχεδόν) άλλη άκρη της Ευρώπης υπάρχει μία ακόμα φρέσκια και όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία. Κι είναι ο Γιαν Φίτε Αρπ, ο 17χρονος επιθετικός που έχει λατρέψει το Αμβούργο. Ο μικρός έχει καταφέρει ήδη 2 γκολ στην Μπουντεσλίγκα κι έχει γίνει ο αγαπημένος των φιλάθλων. Σήμερα η ομάδα του αγωνίζεται κόντρα στην Φράιμπουργκ. Το πρόβλημα; Ο νόμος περί εργασίας των ανηλίκων απαγορεύει την δουλειά μετά τις 8 το βράδυ. Και το ματς ξεκινά στις 8μιση.

Θες να είναι βρώμικο, να είναι επιχείρηση, να είναι εκμετάλλευση; Θες να το πεις παραπλανητικό, άρτο και θέαμα; Διεφθαρμένο; Το ποδόσφαιρο ό,τι και να γίνει, όπως και να συμβεί, θα είναι πάντα αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν βλέπει ευτυχισμένα παιδιά να υπηρετούν την αγνή πλευρά των πραγμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ