Κρατάει τη νίκη και το χαρακτήρα των παλιοσειρών

Κρατάει τη νίκη και το χαρακτήρα των παλιοσειρών

Βγάζει μάτια πως αυτήν την περίοδο οι ομάδες μοντάρονται. Οι προπονητές ψάχνουν πράγματα στο παρκέ, οι παίκτες… ψάχνονται εκεί και είναι αναμενόμενο να βλέπουμε κενά διαστήματα σε όλες της ομάδες. Θα ήταν παράξενο να ρόλαραν από τώρα. Νωρίτερα είχα προειδοποιήσει για την Μάλαγα. Ο Ζουάν Πλάθα έχει ταλέντο στο να έχει πάντα στα κόκκινα τους […]

Βγάζει μάτια πως αυτήν την περίοδο οι ομάδες μοντάρονται. Οι προπονητές ψάχνουν πράγματα στο παρκέ, οι παίκτες… ψάχνονται εκεί και είναι αναμενόμενο να βλέπουμε κενά διαστήματα σε όλες της ομάδες. Θα ήταν παράξενο να ρόλαραν από τώρα.

Νωρίτερα είχα προειδοποιήσει για την Μάλαγα. Ο Ζουάν Πλάθα έχει ταλέντο στο να έχει πάντα στα κόκκινα τους παίκτες στην αρχή της σεζόν, φημίζεται για την πιεστική άμυνα των συνόλων του και γενικότερα για το «ξύλο» στα μετόπισθεν.

Οι Ισπανοί όπως στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε, το οποίο παρεμπιπτόντως γύρισε και κέρδισε, δεν πτοούνται από διαφορές.

Πίεσε σε κάθε σημείο του παρκέ τον Ολυμπιακό, η πρώτη πάσα έβγαινε με… αίμα από τους «ερυθρόλευκους» και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα.

Ευτυχώς για τον Σφαιρόπουλο, οι προσωπικότητες της ομάδας του, Γιώργος Πρίντεζης και Βαγγέλης Μάντζαρης, έλαβαν δράση και οι Πειραιώτες κατέκτησαν την δεύτερη τους νίκη στην Ευρωλίγκα.

Σημειώστε πως ο Ολυμπιακός νίκησε έχοντας λιγότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης από την Μάλαγα ενώ οι Ισπανοί είχαν 13 χαμένες βολές, αριθμός κομβικός για τον τελικό αποτέλεσμα.

Το τεχνικό τιμ ορθά, για την περίοδο που διανύουμε, άνοιξε το ροτέισον, καθώς πέντε παίκτες έφτασαν μέχρι τα 25 λεπτά, ένας στα 19 (Τόμπσον) και τέσσερις ξεπέρασαν τα 11 λεπτά.

Τι έδειξε απέναντι στους Ισπανούς ο Ολυμπιακός; Μεγάλο βάθος ρόστερ, παίκτες που σκοράρουν και με το παραπάνω και πλουραλισμό εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη και του τραυματία Τιλί.

Τον χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, το γεγονός πως ακόμα και στην κακή τους μέρα, παίκτες όπως ο Πρίντεζης, είναι ικανοί να κρίνουν μία αναμέτρηση. Για 30 λεπτά, ο Ολυμπιακός έπαιξε ως ήθελε ο προπονητής του.

Πιεστική άμυνα στα όρια του φάουλ, χέρια παντού, τρανζίσιον και γρήγορη εκτέλεση. Φέτος διαθέτει ξένους που έχουν σκορ, δεν είναι αναγκαία αμυντικοί πυλώνες και γουστάρουν να προσφέρουν παντού.

Το σημαντικό; Δεν φοβούνται να βάλουν τα χέρια τους στην φωτιά. Φοβερός σε αυτό το κομμάτι ο Τόμπσον, που δεν θα τον δεις ποτέ να «κλέψει» στην άμυνα και θα ψάξει την επαφή και θα μπει γερά στην διεκδίκηση ακόμα και ενός ριμπάουντ. Ταυτόχρονα το 21/25 βολές που σε ντέρμπι δίνουν νίκες (17/30 είχε η Μάλαγα).

Τι αφήνει στην άκρη ο Ολυμπιακός; Το θολωμένο του μυαλό όταν ανέβασε στροφές η Μάλαγα και με «zone press» τον εγκλώβισε στην επαναφορά.

Την αντιμετώπιση των χετζ άουτ των Ισπανών, αλλά και το ότι έχασε διψήφιες διαφορές γεγονός απαγορευτικό για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Μετά από καιρό ηττήθηκε κατά κράτος στην μάχη των ριμπάουντ (28 ο Ολυμπιακός, 34 η Μάλαγα με 12 επιθετικά), δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή του και ουσιαστικά προβλημάτισε στο φινάλε της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χτες με τους Μάντζαρη και Παπανικολάου να έχουν κάνει ένεση, ενώ ο Στρέλνικες ήταν χωρίς προπόνηση.

Βάλτε και τους τραυματίες και θυμηθείτε ότι είχαμε πει νωρίτερα. Μόνο κέρδος αποκόμισε ο Ολυμπιακός με αυτήν τη νίκη. Πλέον ήρεμος, θα προσπαθήσει να συνεχίσει. Κέρδισε χρόνο και ανασυντάσσεται..

Υ.Γ. 1. Δεν είναι και η καλύτερη εικόνα, αυτή η ομάδα να έχει μόλις 5.200 άτομα σε ματς όπως αυτό. Εντάξει δεν είναι και ο πιο εμπορικός αντίπαλος η Μάλαγα, αλλά θα περίμενα κάτι περισσότερο.

Υ.Γ.2. Με ψηλότερους αντιπάλους έχει πρόβλημα ο ΜακΛίν. Για αυτό και τα μόλις 11 λεπτά. Στους +15 ο Τολιόπουλος άξιζε το διλεπτάκι του. Θα παίξει με τα Τρίκαλα…

Υ.Γ.3 Ακόμα δεν είναι έτοιμος, λείπει ο Σπανούλης και το τεχνικό τιμ έχει με το ζόρι βγάζει την 12άδα του. Δεν είναι και θαυματοποιός ο Σφαιρόπουλος. Όταν όλοι μπουν στο ροτέισον τότε θα δούμε ένα διαφορετικό Ολυμπιακό.

ΥΓ4. Τι παικτάρα πήρε ο Μπαρτζώκας! Λατρεία ο Τόμας Ρόμπινσον της Κίμκι. Πάρτι έκανε με την Ζαλγκίρις. Νταμπλ νταμπλ και 4 τάπες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ