ΠΑΟΚ : Ο Πρίγιοβιτς πνέει τα λοίσθια, να περάσει ο επόμενος

ΠΑΟΚ : Ο Πρίγιοβιτς πνέει τα λοίσθια, να περάσει ο επόμενος

Στον ΠΑΟΚ χρεώνουν αδιαφορία στον παίκτη, υποστηρίζουν πως το μυαλό του βρίσκεται στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ενώ ο ίδιος μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δηλώνει καθαρά πως το Γενάρη δε θα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όπως λέμε στην καθομιλουμένη, κάνουν μπαμ. Είναι τόσο προφανή και ειδικά αν τα συνδυάσεις με γεγονότα που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν άσχετα ή και ασήμαντα, είναι πιο αξιόπιστα ακόμα κι από την εγκυρότερη ειδησεογραφική πηγή.

Η οποία πηγή, ίσως να σου λέει τη μισή αλήθεια, άλλοτε πάλι μπορεί να σε χρησιμοποιεί για να μετρήσει τις πιθανές αντιδράσεις ενός ενδεχομένου, πριν αυτό αποτελέσει γεγονός.
Λίγο πολύ όλοι οι δημοσιογράφοι έχουν πέσει θύματα παρόμοιων περιπτώσεων, από ένα σημείο και μετά έγκειται στην εμπειρία στην ευστροφία και κυρίως στην αντιληπτική ικανότητα του καθενός, να ξεχωρίσει την ήρα από το σιτάρι.

Εδώ και αρκετούς μήνες, σκάνε δημοσιεύματα για ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για τον Πρίγιοβιτς, με πιο πρόσφατο αυτό της Κρίσταλ Πάλας. Από μόνα τους αυτά δε λένε κάτι, η αναγραφή μεταγραφικών σεναρίων είναι το μόνο εύκολο γιατί ο συγγραφέας δεν πληρώνει εφορία. Αν πέσει μέσα θα παριστάνει το μάγκα, αν όχι θα βρει ένα παραμυθάκι του τύπου «χάλασε στο παρά πέντε η μεταγραφή γιατί ο μάνατζερ ανέβασε τις απαιτήσεις» και καθάρισε.

Ειδικά σε περιπτώσεις τύπου Πρίγιοβιτς τα πράγματα απλοποιούνται, μιλάμε για εξαιρετικό ποδοσφαιριστή , διεθνή, που θα δώσει το «παρών» στο επόμενο Μουντιάλ, είναι αυτός μάλιστα που χάρισε την πρόκριση στην εθνική της χώρας του. Έχει όλο το πακέτο λοιπόν και η είδηση θα ήταν αν δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι.

Ο παίκτης πάντως δηλώνει σε συνεντεύξεις του ευχαριστημένος στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ αν της ζητούσαν να τοποθετηθεί θα απαντούσε με το στερεότυπο πως ο Σέρβος έχει συμβόλαιο και κατά τα λοιπά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε, όπως θα έλεγε κι ο αείμνηστος Ηλιόπουλος.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται κι αυτό στηρίζεται σε μια σειρά γεγονότων, που μπορεί άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο να ερμηνεύονται ως συγκυριακά, να μοιάζουν με λεπτομέρειες ή και άσχετα μεταξύ τους, μια πιο προσεκτική ανάγνωση όμως οδηγεί σε αντίθετα συμπεράσματα.

Το λιγότερο αφανές, είναι η μη χρησιμοποίηση του Πρίγιοβιτς στους δυο τελευταίους αγώνες στη βασική εντεκάδα, πρωτάκουστο όταν μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας κι έναν από τους ποδοσφαιριστές που συγκαταλέγονται σε εκείνους που θεωρούνται πρώτης γραμμής. Η απάντηση είναι απλή, στον ΠΑΟΚ του χρεώνουν αδιαφορία, υποστηρίζουν πως το μυαλό του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, άποψη με την οποία συμφωνεί κι ο Λουτσέσκου που τον ζει καθημερινά.

Ο ίδιος ο Πρίγιοβιτς μάλιστα, μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δηλώνει καθαρά πως το Γενάρη δε θα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Η χρησιμοποίηση του Κουλούρη από την άλλη, μπορεί να εκλαμβάνεται ως αυτονόητη επιλογή μια και ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλον παίκτη περιοχής -εκτός του Μακ που μπορεί να αγωνιστεί περιστασιακά ως φορ-, το γεγονός όμως πως ο Λουτσέσκου του ανέθεσε την εκτέλεση του πέναλτι στον αγώνα με τον Πανιώνιο, αποτελεί σαφέστατη ένδειξη πως ήθελε να του ανεβάσει την ψυχολογία. Δε συνηθίζεται αυτό για παγκίτη, οπότε μάλλον ο παίκτης δεν προορίζεται μόνο για πάγκο, μέχρι το Γενάρη τουλάχιστον.

Σε όποιον αναρωτηθεί δικαίως γιατί δεν έκανε το ίδιο και στον προηγούμενο αγώνα με τον Ατρόμητο που ο ΠΑΟΚ σκόραρε το πρώτο του γκολ επίσης με πέναλτι, η απάντηση είναι ξεκάθαρη, αφού το εν λόγω παιγνίδι ήταν πιο επικίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Ατρόμητος ήταν πολύ πιο απειλητικός από τον Πανιώνιο κι εν πάση περιπτώσει, ένα γκολ πριν την ανάπαυλα ήταν ότι καλύτερο, για να επιστρέψει με 1-1 στο δεύτερο ημίχρονο. Το ρίσκο για την ομάδα σε περίπτωση απώλειας του πέναλτι στη Ν. Σμύρνη, ήταν μικρότερο. Το πιο πειστικό γεγονός στα δικά μου μάτια πάντως, είναι αυτό που ίσως φαίνεται ως το πιο αθώο και ασήμαντο στους περισσότερους.

Πριν από ένα δεκαήμερο περίπου, ο Γιώργος Σαββίδης ανέβασε ανάρτηση αφιερωμένη στον Απόστολο Βέλλιο, γράφοντάς του «έλα στον ΠΑΟΚ παικταρά». Μα αφού ο ΠΑΟΚ έχει τον Πρίγιοβιτς τι να τον κάνει το Βέλλιο, δεν τους φτάνουν τόσα πεταμένα εκατομμύρια είτε για να σκουπίζουν τον πάγκο είτε για να αγωνίζονται αριστερά και δεξιά ως δανεικοί;

Ένας λόγος παραπάνω μάλιστα αν αναλογιστούμε πως η ανάρτηση είχε ως αφορμή το παράπονο που έβγαλε ο πατέρας του ποδοσφαιριστή, για τον παραγκωνισμό του γιου στη Νότιγχαμ. Να φέρουν τον Βέλλιο λοιπόν για να βρει συμμετοχή στην πλάτη του Πρίγιοβιτς που καίγεται να «παστελώνει» εν ‘όψει Μουντιάλ, ή για να συνεχίσει να παρακολουθεί τους υπόλοιπους να παίζουν;

Απλώς όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, ο Γιώργος Σαββίδης λειτουργεί κυρίως παρορμητικά και του ξεφεύγουν πράγματα που αν τα μεταφράσεις, μπορείς εύκολα να ανακαλύψεις κάποιες από τις αλήθειες, που δε λέγονται φωναχτά. Δε θέλει και πολύ μυαλό λοιπόν για να καταλάβεις τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και πως στον ΠΑΟΚ το έχουν πάρει απόφαση ότι η ιστορία με το Γκάρι Ροντρίγκεζ θα επαναληφθεί ένα χρόνο μετά, με πρωταγωνιστή τούτη τη φορά τον Πρίγιοβιτς.

Το μόνο ερωτηματικό είναι πως θα το χειριστεί η ΠΑΕ, αφού σε θεωρητική βάση ο Σέρβος θα μπορούσε να ανεβάσει το κασέ του το καλοκαίρι, όπως και να το μειώσει βεβαίως. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές της είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένες και οι εξελίξεις μοιάζουν με μονόδρομο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ