Ο Τσάβες και ο Παναθηναϊκός που πετούσε αετό

Ο Τσάβες και ο Παναθηναϊκός που πετούσε αετό

Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός στην αφελή εξωαγωνιστική συμπεριφορά του Αντρές Τσάβες ήταν το απόλυτο τίποτα.

Έψαχνα να βρω τίτλους εφημερίδων και σάιτ, γυρνώντας πίσω το χρόνο στις αρχές του Σεπτέμβρη, όταν ο Αντρές Τσάβες ανέβαζε στα social media τις ικανότητες του στο… θαλάσσιο σκι! Μερικές μόνο μέρες μετά την άφιξη του στην Ελλάδα, στην πρώτη του δηλαδή απόπειρα να τα καταφέρει εκτός Λατινικής Αμερικής, ο Αργεντινός παραβίαζε ήδη ορισμένους από τους σημαντικότερους γραπτούς και άγραφους κανόνες ενός ποδοσφαιρικού club!

Έκθεση στον επιβαρυντικό παράγοντα του ήλιου εν τω μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και έκθεση σε σοβαρό κίνδυνο τραυματισμού, την ώρα που όλοι οι σοβαροί σύλλογοι ανά την υφήλιο απαγορεύουν στους ποδοσφαιριστές τους όχι μόνο να φοράνε οποιουδήποτε είδους πέδιλα, αλλά να καβαλάνε ακόμα και παπάκι είτε ως οδηγοί είτε ως συνεπιβάτες. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα στην… ευτυχία του κόμπαζε κιόλας για τα κατορθώματα του στο Instagram!

Η υποδοχή του συγκεκριμένου περιστατικού από την πλειοψηφία του αθλητικού Τύπο της χώρας ήταν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. «Γκολ και στο θαλάσσιο σκι ο Τσάβες», έγραφε ο ένας, λες και είχε φορτώσει με τέτοια τα δίχτυα των περισσότερων ομάδων της Σούπερ Λιγκ μέχρι τότε , «Αρτίστας και στο θαλάσσιο σκι» αποτύπωνε, δίχως πολύ σκέψη, ο άλλος στο χαρτί, «Δάσκαλος στο θαλάσσιο σκι ο Τσάβες» έβλεπε κάποιος τρίτος!

Και καλά ο Τύπος, που στο κάτω κάτω δεν έχει και τίποτα σπουδαίο να χάσει από μια τέτοια τουλάχιστον αφελή εξωαγωνιστική συμπεριφορά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή, αλλά ο οργανισμός του Παναθηναϊκού; Ποια ήταν η αντίδραση στα τερτίπια της πιο μεγάλης οικονομικά υπέρβασης του καλοκαιριού; Τι έκανε για να προστατέψει την επένδυση του; Απολύτως τίποτα!

Την ώρα που σε οποιαδήποτε σοβαρή ομάδα στον πλανήτη ο Τσάβες θα είχε δίπλα του 24 ώρες το 24άωρο, ακόμα και τα ξημερώματα, κάποιον που θα τον βοηθούσε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα στο νέο δύσκολο κεφάλαιο στη ζωή του, και να του παρέχει τα πάντα τους πρώτους δύσκολους μήνες, περίπου 40000 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του, ουσιαστικά στην άλλη άκρη του κόσμου, η πράσινη ΠΑΕ απάντησε με κάποιες μόνο παρατηρήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη…

Τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς εκτός αγωνιστικού χώρου και δυστυχώς για όσους γνωρίζουν πέντε πράγματα παραπάνω, όχι μόνο αυτής, είναι κάτι παραπάνω από εμφανή και στο χορτάρι! Σε τρεις μήνες παρουσίας στη χώρα μας, ο επί της ουσίας αντικαταστάτης του Μάρκους Μπεργκ, που θα κάνει φτωχότερο τον καταταλαιπωρημένο σύλλογο κατά 650 χιλιάδες ευρώ ανά έτος συμβολαίου, έχει καταφέρει να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων τους… δύο απ´ αυτούς!

Η θλάση που τον ταλαιπωρεί από τα τέλη του Σεπτέμβρη, απόρροια της… καλής ζωής, τείνει πλέον να γίνει χρόνιο πρόβλημα και η απαράδεκτη απόφαση του να αναχωρήσει για την Αργεντινή χωρία άδεια, ανεξαρτήτως προβλημάτων και ελλείψεων που πράγματι παρουσιάζει το ιατρικό επιτελείο και το τμήμα αποκατάστασης του Παναθηναϊκού, με δείγματα γραφής τις ασυνήθιστα μακροχρόνιες απουσίες των Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί, μοιάζει να βάζει πρόωρο τέλος στην καριέρα του στην χώρα μας! Ότι συνέβη δηλαδή πάνω κάτω και με τον εξαφανισμένο Βίκτορ Ιμπάρμπο τον περασμένο Δεκέμβριο, που είχε το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο πίσω από τον Μπεργκ. Και όπως λένε, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια.

Στην πράξη, τώρα ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα για να αποτρέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές όταν είναι ακέφαλος χρωστάει παντού και ζει με τον κίνδυνο των προσφύγων να είναι προ των πυλών. Βρίσκουν και τα κάνουν. Όταν όμως είχε ακόμα την δυνατότητα να το πράξει… πετούσε αετό! Ερασιτεχνικού επιπέδου διαχείριση και άγνοια έχουν σχεδόν αφανίσει μια ιστορική ομάδα.

Κι όλα αυτά όταν μόλις πριν από μια δεκαετία, αυτό που την έκανε να έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της ήταν η σταθερότητα σε διοικητικό επίπεδο, που μπορεί να μην αποτελούσε εγγύηση για την κατάκτηση τίτλων κάθε χρόνο, αλλά δεν την έριχνε στην ανυποληψία και δεν έθετε αν αμφιβόλω ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ