Το κατά «κυρ Σάββα» Ευαγγέλιον

Το κατά «κυρ Σάββα» Ευαγγέλιον

Σα να βρίσκεσαι σε δείπνο με τη Ζιζέλ και την ώρα που μέσα στο ημίφως των κεριών αρχίζει να χαιδεύει το λαιμό της ακουμπώντας προκλητικά τα χείλη στο ποτήρι του κρασιού, να της περιγράφεις τη χυλόπιτα που σου έριξε η Σούλα η κομμώτρια, όταν ήσουν φοιτητής

Έφτασε νομίζω η στιγμή που οι δημοσιογραφικές Ενώσεις ανά την Ελλάδα, θα πρέπει επιτέλους να απαιτήσουν από τους εργοδότες επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών για τα μέλη τους που κάνουν αθλητικό ρεπορτάζ.

Διαφορετικά δε γίνεται να την παλέψεις με τις δηλώσεις κυρ Σάββα μετά από κάθε αγώνα του Ολυμπιακού, ας παίρνεις ένα εξτραδάκι τουλάχιστον να ψήνεσαι πως έβγαλες τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Το βράδυ της Τετάρτης μετά τη Μπαρτσελόνα, άρχισα να νοιώθω περίεργους σπασμούς. κάτι τικ στα μάτια, στο στόμα, παντού.

Λογικά θα συνεχίστηκαν και στον ύπνο γιατί το πρωί που ξύπνησα, προσπαθούσα να βάλω το καλαμάκι στο στόμα για να ρουφήξω καφέ αλλά δε μπορούσα να βρω σημάδι, το πρόσωπό μου έκανε μορφασμούς σαν του Σάντος στην παράταση με την Κόστα Ρίκα.

Θα μπορούσα να πάθω και χειρότερα ο φουκαράς, όταν τον άκουσα να καταφέρεται κατά του μέλους της ΚΕΔ Τριτσώνη και πάλαι ποτέ βοηθού γραμμής στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης, τότε που ο Μανιάτης αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το ποδόσφαιρο, γινόμενος ο πρώτος αμυντικός με αντιδράσεις γκολκίπερ.

Όπως και κατά του Κουκουλάκη που μέσα στο Καραισκάκης σε αγώνα κυπέλλου τη σεζόν 2008-09 άφησε τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες, χωρίς να τολμήσει όμως να αφήσει το γηπεδούχο έστω με 10 όταν ο Αβραάμ ανέτρεψε το Μπακαγιόκο όντας τελευταίος παίκτης. Παιζόταν παράταση με το σκορ στο 2-0 και στον ΠΑΟΚ αρκούσε ένα γκολ για να προκριθεί…

Δεν είμαι τύπος που θα κάτσει να ψειρίσει το παραμικρό, όπως κάποτε ο Σκάι που έδειξε 15 replay από δορυφόρο, για ένα πλάγιο που δόθηκε ανάποδα σε βάρος της ομάδας του καναλάρχη, εκείνο που με ενδιαφέρει κατά πρώτον με τα στραγάλια είναι να μην έχουν πρόθεση.

Επειδή όμως εκτιμώ αφάνταστα τον κυρ Σάββα, που πετυχαίνει το ακατόρθωτο να είναι αγαπητός σ΄εχθρούς και φίλους όντας ταυτόχρονα ο μοναδικός παράγοντας με σύγχρονη σκέψη, φρέσκες ιδέες και απόλυτη πνευματική διαύγεια, θεωρώ πως δε θα έπρεπε να είναι αχάριστος!

Θα καταστρέψει την εξαιρετική εικόνα που έχτισε τόσα χρόνια, λέγοντας αλήθειες και μόνο αλήθειες …

Αναφερόμενος στον Κομίνη επικαλέστηκε τον τελικό του Βόλου, εκεί που ο εν λόγω διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε καραμπινάτο πέναλτι στον Κρέσπο! Η φάση με το γκολ του Ενρίκε ήταν ευθύνη του βοηθού Καλφόγλου, ο οποίος δήλωσε παραίτηση αμέσως μετά.

Μιλάμε μάλιστα για οφ σάιντ που ανακαλύφθηκε από τους ηττημένους μετά την απονομή και τη βοήθεια της κάμερας εννοείται.

Θυμάστε κάποιον να παραιτήθηκε τις εποχές Σαρρή και Γκιρτζίκη?

Δε μου έρχεται κάποιος στο μυαλό, θυμάμαι μερικές δεκάδες όμως να γίνονται διεθνείς και μετά από »αβλεψίες» που ήταν ορατές από υπόγειο μονοκατοικίας..

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται μνεία στον διαιτητή επειδή τόλμησε να αφήσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα με 10, όταν δεν έχει συμβεί ποτέ σε αγώνα του Ολυμπιακού στον Πειραιά τα χρόνια της κόκκινης παντοκρατορίας.

Μια φορά είχε συμβεί θυμάμαι όταν αποβλήθηκε ο Ανατολάκης τελευταία αγωνιστική σε αδιάφορο αγώνα, με τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ να εξάρουν το ήθος του παίκτη επειδή συνεχάρη το διαιτητή αποδεχόμενος την απόφασή του, με όλους εμάς τους λοιπούς κοινούς θνητούς να ψάχνουμε όπλο μια και ο αυτοπυροβολισμός ήταν η έσχατη λύση λύτρωσης…

Σε κάθε περίπτωση, ανέκαθεν οι γαύροι μας την έλεγαν κάθε φορά που επικαλούμασταν τη διαιτησία μετά από παιγνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος, αυτοί βγήκαν τώρα να μιλήσουν για το ίδιο θέμα χωρίς αφορμή και μάλιστα μέσα από το Καμπ Νου!!!

Σα να βρίσκεσαι σε δείπνο με τη Ζιζέλ και την ώρα που μέσα στο ημίφως των κεριών αρχίζει να χαιδεύει το λαιμό της ακουμπώντας προκλητικά τα χείλη στο ποτήρι του κρασιού, να της περιγράφεις τη χυλόπιτα που σου έριξε η Σούλα η κομμώτρια, όταν ήσουν φοιτητής…

Θυμίζω τέλος, πως τα Σπορ του Βορρά του Μπούζα όπως και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης που ορισμένοι ταυτίζουν κατά καιρούς με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να στηρίξουν τις λοιδορίες τους, δεν είχαν ποτέ θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κυρ Σάββας έχει αξίωμα στον Ολυμπιακό και μάλιστα περιωπής..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ