ΑΕΚ : Φοράει το ευρωπαϊκό της «κοστούμι» και περνάει

ΑΕΚ : Φοράει το ευρωπαϊκό της «κοστούμι» και περνάει

Τα πολλαπλά οφέλη στο ενδεχόμενο πρόκρισης της ΑΕΚ και η ευρωπαϊκή επιστροφή που είχε ανάγκη η Ένωση.

Tα δεδομένα για την ΑΕΚ στο ματς με την Ριέκα είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Η Ένωση θέλει νίκη ή σε κάθε περίπτωση, καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με εκείνο της Αούστρια στο Μιλάνο, για να κάνει από απόψε τον σχεδιασμό της για την επόμενη φάση του Europa League. Αποτελώντας την μοναδική ομάδα που θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Το παραπάνω αποτελεί τεράστια επιτυχία για τη φετινή ΑΕΚ, που δείχνει πως ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω (και) στην Ευρώπη. Σίγουρα το πρωτάθλημα ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος της Ένωσης, όμως δεν μπορεί να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση και η πορεία στην Ευρώπη. Που από απόψε είναι πιθανό να αφορά στην φάση των «32» ενός ευρωπαϊκού θεσμού και… πέρα.

Μέχρι τώρα η Ένωση έχει (από)δείξει πως διαθέτει το «μέταλλο» για να πάρει αυτό που θέλει από τα ματς τη Ευρώπης. Παρουσιάζοντας και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα στον όμιλο αλλά ακόμα και σε αυτά με την Μπριζ, μια εικόνα που πείθει.

Βγάζοντας πάθος, έχοντας ένα σωστό πλάνο που ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς της «κουμπώνει» καλύτερα και θέληση για το βήμα παραπάνω. Που της αξίζει βάσει της συνολικής εικόνας του ομίλου να το κάνει και με το παραπάνω.

Το μόνο που απαιτείται να κάνει η ΑΕΚ απόψε απέναντι στη Ριέκα, είναι να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Να παρουσιάσει το… συνηθισμένο για φέτος ευρωπαϊκό της πρόσωπο και να «τελειώσει» τη δουλειά. Μιας και δύσκολα η Αούστρια, τουλάχιστον όπως την είδαμε και στο ματς της Αθήνας, θα μπορέσει να πάρει κάτι από την Μίλαν στην Ιταλία. Βεβαίως αυτό ουδόλως πρέπει να απασχολεί την Ένωση, που οφείλει να στρέψει την προσοχή μονάχα στο δικό της ματς. Παίρνοντας τη νίκη και προχωρώντας τον σχεδιασμό της για την επόμενη μέρα, που θα περιλαμβάνει πέρα από την παραμονή στην κορυφή του πίνακα και τη συνέχεια στην Ευρώπη.

Το χρειάζεται η ΑΕΚ αυτό διότι μην ξεχνάμε πως το είχε χάσει για χρόνια. Και σήμερα είναι η ευκαιρία να το αποκτήσει ξανά. Παίρνοντας μια πρόκριση με τεράστια σημασία σε επίπεδο πρεστίζ, ψυχολογίας αλλά και οικονομικό. Μιας και η ενδεχόμενη πρόκριση θα φέρει στα ταμεία της Ένωσης μεταξύ άλλων και ολόκληρο το market pool της επόμενης φάσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ