ΠΑΟΚ : Όταν οι γαύροι, ζορίζονται περισσότερο από τους «σφαγμένους»

ΠΑΟΚ : Όταν οι γαύροι, ζορίζονται περισσότερο από τους «σφαγμένους»

Απεγνωσμένη η προσπάθεια να μπουν στο ίδιο τσουβάλι ληστείες τραπεζών κατ΄εξακολούθηση με λεία εκατομμυρίων, με την κλοπή μαστίχας από ψιλικατζίδικο κι αυτή υπό αμφισβήτηση.

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο, κάποια σχόλια που διαβάζω ωστόσο με αναγκάζουν. Έτσι είμαι, σας το ξεκαθαρίζω για να κανονίσετε την πορεία σας! Όσο μου δίνετε αφορμές, θα τις αξιοποιώ και θα φρικάρετε περισσότερο, διαβάζοντας αυτά που ντρέπεστε. Στο χέρι σας είναι, να ρυθμίσετε τα επίπεδα φρίκης.

Οι γαύροι είναι πολλοί, φωνάζουν περισσότερο άρα ακούγονται πιο δυνατά, έχουν και κάμποσα ΜΜΕ για να εκφράσουν τις απόψεις τους, κι έτσι ζουν στο δικό τους κόσμο του Marlboro. Όπως έλεγαν όμως κι οι πρόγονοί μας, ουκ εν τω πολλώ το ευ.

Η τακτική τους είναι προφανής, όποτε παίζει ο ΠΑΟΚ θα στήνονται στις οθόνες περιμένοντας ένα οριακό οφ-σάιντ, ένα ανάποδο πλάγιο, άντε κι ένα πέναλτι σαν αυτό της Δευτέρας, για να ξεχυθούν στις ιστοσελίδες, κραυγάζοντας «αίσχος, ντροπή, καροτσάκι τον πάνε το Ρώσο, χαλίφη».

Για τη φάση του πέναλτι τοποθετήθηκα στο άρθρο μου τη μέρα του αγώνα, είπα πως ήταν αυστηρό και προσωπικώς δε θα το έδινα, επειδή ανέκαθεν ήμουν λάτρης του psysical game, είμαι Λατινοαμερικάνικης φιλοσοφίας πως το λένε. Αν δεν βγει αίμα δε φωνάζω φάουλ, αν η ανατροπή δε γίνει με όρους tae kwon do, δε ζητάω πέναλτι. Το ότι είμαι έτσι πάντως δε σημαίνει πως αυτό είναι και το σωστό, στη φάση του Μακ υπάρχει ανατροπή, πως να το κάνουμε; Μόνος του πέφτει ο παίκτης;

Φτάσαμε στο σημείο, ο Κάναντι κι ο Νάτσος προπονητής και ποδοσφαιριστής αντίστοιχα του Ατρόμητου να μιλάνε για αμφισβητούμενη φάση, ο Σπανός για αυστηρό έως ανύπαρκτο και οι γαύροι για σφαγή, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Είναι λογικό άραγε να διαμαρτύρονται εντονότερα οι «παθόντες» από τους παρατηρητές;

Υπάρχει εξήγηση όταν οι τρίτοι, ζορίζονται περισσότερο από αυτούς που υποτίθεται ότι σφάχτηκαν; Υπάρχει και είναι ξεκάθαρη: Η απόπειρα να εξομοιωθούν 20 χρόνια παράγκας με ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να ξεπεράσουν σε φήμη και τον Γκρεγκ Λουγκάνις, με μια αμφισβητούμενη φάση, δηλώνει καταρχήν προσπάθεια απαλλαγής από τις Ερινύες, αλλά με άγαρμπο τρόπο.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια να μπουν στο ίδιο τσουβάλι ληστείες τραπεζών κατ΄εξακολούθηση με λεία εκατομμυρίων, με την κλοπή μαστίχας από ψιλικατζίδικο κι αυτή υπό αμφισβήτηση, δημιουργεί μια ευχάριστη παραίσθηση, ειδικά αν ζεις στον κόσμο του Marlboro, όπως προείπα.

Θα μπορούσαν να ζητήσουν μια συγγνώμη για το αιματοκύλισμα ομάδων και την απαξίωση του ποδοσφαίρου, θα ήταν πιο αντρίκιο, από το να προσπαθούν να παρουσιάσουν τους άλλους σαν κι αυτούς.  Κι επειδή πέρα από τα πιστεύω του καθενός υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια, πάρτε κι αυτό.

Υπάρχει στο youtube βιντεάκι που τιτλοφορείται ως «τα πέναλτι της παράγκας» ή κάπως έτσι, εύκολο είναι να το δει όποιος ενδιαφέρεται. Το βιντεάκι το έκανα εγώ περίπου μια δεκαετία πριν, όταν για λογαριασμό της ΕΤ3 παρουσίαζα μια σειρά ντοκιμαντέρ με εναλλακτική θεματολογία.

Μια από τις εκπομπές, αφορούσε τη συνήθεια των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα να βουτάνε για να κοροϊδέψουν διαιτητή και αντιπάλους, με ταυτόχρονη αναφορά στο πως αντιμετωπίζονται παρόμοιες συνήθειες σε πρωταθλήματα όπως το Αγγλικό. Στην εκπομπή συμμετείχαν διαιτητές, παράγοντες και κυρίως ποδοσφαιριστές που είχαν αυτή τη συνήθεια.

Μου μίλησε ο Αλεξανδρής, ο Στέλιος Μανωλάς που είχε γράψει ιστορία όταν μετά από έναν αγώνα με τη Λάρισα είχε παραδεχτεί δημοσίως πως έκανε θέατρο, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που εξήγησε πόσο αναθεώρησε τον τρόπο παιγνιδιού του όταν έπαιξε στην Αγγλία, ο Γιώργος Δώνης που εξιστόρησε το πρωτοφανές, πως όταν στις πρώτες του εμφανίσεις του έκανε βουτιά από συνήθεια, τον αποδοκίμασαν οι οπαδοί της ομάδας του.

Στην προσπάθειά μας να ντύσουμε την τηλεοπτική με εικόνα χωρίς να παρασυρθούμε παραμένοντας όσο γίνεται πιο δίκαιοι, κάναμε το εξής απλό, πήραμε τις Κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές της ΕΤ1 και συγκεκριμένα τα σημεία που κάποιος διαιτητοπατέρας σχολίαζε τις επίμαχες φάσεις. Θυμίζω, πως ήταν η εποχή που το κρατικό κανάλι είχε τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, με πουρουπουπού παρουσιαστή, οπότε η συνεργασία ήταν αγαστή και η οπτική των φάσεων επιπέδου Τσουκαλά.

Δε μιλάμε δηλαδή για Kolkas Channel, αλλά για το δημόσιο κανάλι που εκείνη την εποχή μετέδιδε τους αγώνες, φορώντας κόκκινα γυαλιά. Από εκεί πήραμε τις φάσεις, ούτε κόψαμε ούτε ράψαμε. Κάποιο τσακαλάκι προφανώς πήρε ένα από τα βίντεο της εκπομπής και το ανέβασε στο διαδίκτυο.

Αφού λοιπόν δε μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα λόγια, μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός μας η εικόνα, οπότε φτιάξτε κι εσείς ένα αντίστοιχο βίντεο με τα μαιμού πέναλτι που πήρε και θα πάρει ο ΠΑΟΚ, να ανεβάσει ο καθένας τα δικά του. Σημειώστε πως δε θα βάλουμε μόνο τις φάσεις που κάποιος ευνοήθηκε αλλά και τις αντίστοιχες που αδικήθηκε.

Για την ώρα, στο δικό σας βιντεάκι υπάρχει η φάση του Μακ (σας τη χαρίζουμε) και στη δική μας φαρέτρα η καραμπινάτη ανατροπή του Μάτος στη Λάρισα, που πνίγηκε. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κατινιάζω, αφού το θέλετε έτσι όμως ξεκινάμε και θα δούμε στο τέλος ποιος θα γελάσει καλύτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ