Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός : Πήρε «σκονάκι» από την Σπόρτινγκ!

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Ολυμπιακός : Πήρε «σκονάκι» από την Σπόρτινγκ!

Στο δεύτερο ραντεβού ο Λεμονής παρέταξε σούπερ αμυντικό σχήμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο, ήττα με 3-1.

Με όλες τις εκδοχές την αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στο Καραϊσκάκη, ο Χάσι έδειξε άγνοια κινδύνου και ακολούθησε το κλασικό σύστημα του 4-2-3-1 και οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα με 3-2, αν και το ημίχρονο ήταν σκέτος εφιάλτης. Στο δεύτερο ραντεβού ο Λεμονής παρέταξε σούπερ αμυντικό σχήμα αλλά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν το ίδιο, ήττα με 3-1.

Συνεπώς, το πρώτο «εύρημα» που μας προκύπτει έχει να κάνει με τη διαφορά δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Ο Ζόρζε Ζέσους που έχει ηττηθεί από τον Ολυμπιακό ως προπονητής της Μπενφίκα (στη βραδιά που ο Ρομπέρτο έγινε «άγιος») έπαιξε στο Φάληρο με τον Ντουμπιά για την κόντρα μπάλα και τώρα έβαλε τον Ντοστ στην κλειστή άμυνα. Παίζει ρόλο και η ποιότητα των παικτών αλλά και ο προπονητής.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού χειροκροτούσαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όταν έμαθαν το αποτέλεσμα της κλήρωσης για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ όμως αυτοί απέσπασαν το χειροκρότημα μόνον στο ματς με την Μπαρτσελόνα όπου πήραν το 0-0 και αυτός είναι ο μοναδικός βαθμός που διαθέτουν ως συγκομιδή και ενώ απομένει το 90λεπτο με την Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη για να πέσει και τυπικά η αυλαία.

Μπορούσε να παίξει διαφορετικά ο Λεμονής; Η αλήθεια είναι ότι ο περισσότερος κόσμος της ομάδας ενοχλείται σε σημαντικό βαθμό όταν τη βλέπει στο γήπεδο με σέντερ φορ τον Φορτούνη. Απλά όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν και τόσο απλό να παρουσιάσει κάτι άλλο ο προπονητής από τη στιγμή που αυτό του το υπέδειξε και το πρώτο παιχνίδι, ενώ ο Εμενίκε ήταν εκτός αποστολής και ο Τζούρτζεβιτς δεν έχει βρει δίχτυα.

Απλά το ανεξήγητο είναι πως δέχθηκε τα δύο πρώτα γκολ ο Ολυμπιακός αν και βρισκόταν με οκτώ παίκτες στην άμυνα. Αυτό το μάθημα του το έδωσαν οι παίκτες της Σπόρτινγκ και οι παίκτες του Λεμονή ας το χρησιμοποιήσουν ως… σκονάκι στους αγώνες του πρωταθλήματος, όταν έχουν αυτοί τη συγκεκριμένη αποστολή απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ό,τι μαθαίνεις καλό είναι. Η χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για τον Ολυμπιακό αφού πέτυχε την επιστροφή του στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως στη συνέχεια γνώρισε αναταράξεις στο πρωτάθλημα, χωρίς να φταίει για αυτό μόνο η διαιτησία.

Τώρα πια βρίσκεται έναν πόντο πίσω από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και θα πρέπει να ετοιμάσει την αντεπίθεσή του. Να μαζέψει τους βαθμούς από τα «μικρά ματς» που έχει μέχρι να κλείσει ο πρώτος γύρος και να προχωρήσει στις όποιες διορθωτικές κινήσεις τον Γενάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ