Παναθηναϊκός : Ο Μολέδο και η θεωρία του τζόγου

Παναθηναϊκός : Ο Μολέδο και η θεωρία του τζόγου

Ο Παναθηναϊκός ρισκάρει πολύ με τον Μολέδο. Και κινδυνεύει όχι μόνο να τον χάσει με… μηδέν ευρώ, αλλά να τον βρει και απέναντί του.

Είναι ρίσκο για τον Παναθηναϊκό να απορρίψει μια πρόταση για τον Ροντρίγκο Μολέδο. Ακόμα κι αν έρθει μια πρόταση που δεν θα ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ, οι ανάγκες του Παναθηναϊκού είναι τόσο μεγάλες που θα μοιάζει σαν… δώρο ένα οποιοδήποτε ποσό για τον Βραζιλιάνο.

Ο λόγος είναι ο προφανής: αν ο Μολέδο συνεχίσει να στυλώνει τα πόδια και να μην ανανεώνει το συμβόλαιό του, θα χαθεί χωρίς ευρώ το ερχόμενο καλοκαίρι. Άρα ό,τι κι αν πάρει ο Παναθηναϊκός τώρα, είναι σίγουρα καλύτερο απ’ το… μηδέν του ερχόμενου καλοκαιριού.

Αντιλαμβάνομαι τη λογική που λέει πως ο Μολέδο είναι ίσως ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να φέρει τα περισσότερα λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ, όμως η καθημερινότητα είναι αμείλικτη. Και αυτή λέει πως κάθε ευρώ που έρχεται, είναι σημαντικό στην προσπάθεια να επιζήσει ο Παναθηναϊκός και να μείνει όρθιος και μετά τον Δεκέμβριο.

Θα έπρεπε να ήταν περισσότερο προσεκτικοί με την περίπτωση του Βραζιλιάνου. Από τον περασμένο Ιανουάριο ο Μολέδο είχε τάσεις φυγής. 1,5 ολόκληρο χρόνο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του. Θυμίζω πως τον Μάιο αρνήθηκε να πάει να αγωνιστεί στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικαλούμενος ψυχολογικούς λόγους και πίεζε για να φύγει. Ούτε τότε ο Παναθηναϊκός τον έδωσε, θεωρώντας προφανώς πως θα τον πείσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του και να τον πουλήσει αργότερα με περισσότερα λεφτά.

Αυτό το… αργότερα έφτασε και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση. Στον τζόγο υπάρχει μια θεωρία που λέει πως «στην κακή σου βραδιά παίξε όσο περισσότερη άμυνα μπορείς και χάσε όσο λιγότερα χρήματα μπορείς». Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Βραζιλιάνου. Ο Παναθηναϊκός τζογάρει, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να παίξει άμυνα ώστε να βγάλει – έστω και το μικρότερο δυνατό – κέρδος και δείχνει αποφασισμένος να τα χάσει όλα.

Υπάρχει κι άλλος ένας κίνδυνος, αν αποφασίσει να μην τον δώσει στην – όποια – Ιντερνασιονάλ τον θελήσει τώρα, δίνοντας 300-400 χιλιάρικα. Να τον κάνει… δώρο σε μία από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού ένας ελεύθερος Μολέδο θα είναι υπέροχη περίπτωση για τον καθένα. Το θέλει ο Παναθηναϊκός αυτό;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ