Έπραξε το αυτονόητο…

Έπραξε το αυτονόητο…

Τέλος πριν από λίγο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα. Αντίπαλος η Μπάμπεργκ του Τρινκέρι, παλιού μας γνώριμου από τη θητεία του στην Εθνική μας ομάδα, αλλά και των Χάκετ και Ζήση. Μπορεί το εμπόδιο να μην ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού οι Γερμανοί πρωταθλητές δεν […]

Τέλος πριν από λίγο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα. Αντίπαλος η Μπάμπεργκ του Τρινκέρι, παλιού μας γνώριμου από τη θητεία του στην Εθνική μας ομάδα, αλλά και των Χάκετ και Ζήση. Μπορεί το εμπόδιο να μην ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού οι Γερμανοί πρωταθλητές δεν είναι ομάδα από το λεγόμενο πρώτο επίπεδο, αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν και αμελητέα ποσότητα σε καμία περίπτωση.

Το τελικό 93-83  δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δυο ομάδων στο παρκέ. Η τελική διαφορά θα μπορούσε να ήταν σαφώς μεγαλύτερη αν οι παίκτες του Πασκουάλ δεν είχαν χαλαρώσει αρκετά στα τελευταία πέντε περίπου λεπτά. Θετικό για τους πράσινους ότι ο Σίνγκλετον επανήλθε στις καλές εμφανίσεις πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτο σκοράροντας συνολικά 15 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ο Νικ Καλάθης που πρόσθεσε 23 πόντους, έξι ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ κάνοντας ένα πρώτο δεκάλεπτο βγαλμένο από τον μαγικό κόσμο του NBA.
Αρκετά χρήσιμοι οι Βουγιούκας και Γκιστ με μοναδική παραφωνία την κακή εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος όμως δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Ερωτηματικό αποτελεί η μη χρησιμοποίηση του Θανάση από τον Ισπανό κόουτς.
Μετά το στραπάτσο της πρεμιέρας στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει οπωσδήποτε σήμερα. Ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά στις επόμενες επτά αγωνιστικές με τέσσερις εκτός έδρας αναμετρήσεις πολύ δύσκολες, ενώ και οι εντός έδρας υποχρεώσεις μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Συγκεκριμένα το τριφύλλι πάει σε Μόσχα, Βιτώρια, Πειραιά και Πόλη, ενώ υποδέχεται τη Φενέρ, τη Χίμκι και τη Ρεάλ. Βλέποντας αυτό το πρόγραμμα εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ότι όλα τα ματς είναι εξαιρετικά δύσκολα.
Σ’ αυτές τις αναμετρήσεις οι πράσινοι επιβάλλεται να διατηρήσουν ανέπαφη την έδρα τους και να κυνηγήσουν τη νίκη, όπου μπορούν εκτός έδρας. Δύσκολο πρόγραμμα το οποίο όμως μπορεί να δώσει στο τριφύλλι μεγάλη ώθηση, αν συνοδευτεί από κάποια ή κάποιες εκτός έδρας νίκες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση του αήττητου της έδρας, που όπως έδειξε και πέρυσι, ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από εκτός έδρας επιτυχίες είναι ικανό να οδηγήσει το τριφύλλι σε πλεονέκτημα έδρας στα play off.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ