Όσο μπορούσε, βοήθησε

Όσο μπορούσε, βοήθησε

Ο Παναθηναϊκός, αναλογιζόμενος τόσο τις υποχρεώσεις του συλλόγου όσο και το συμφέρον της Εθνικής, παραχώρησε τους διεθνείς παίκτες του στη διάθεση της «Γαλανόλευκης».

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παραχωρήσει τους διεθνείς παίκτες του (Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα) στην Εθνική Ομάδα για το δεύτερο παιχνίδι των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στο Ισραήλ.

Ήδη είχε επιτρέψει στον Ντίνο Μήτογλου να αγωνιστεί την Παρασκευή κόντρα στη Μ. Βρετανία στο πρώτο ματς, μια και ο νεαρός φόργουορντ δεν θα είχε ενεργό συμμετοχή στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ίδια ημέρα στο ΟΑΚΑ.

Στον Παναθηναϊκό σκέφτηκαν με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής προσπαθώντας να βρουν μια λύση, ώστε και οι ίδιοι να έχουν διαθέσιμους τους παίκτες τους για τις υποχρεώσεις στην Ευρωλίγκα, αλλά και η «γαλανόλευκη» να μπορέσει να έχει περισσότερη ποιότητα στη δωδεκάδα της.

Στο μέτρο του δυνατού λοιπόν και αφού τον βόλευε το πρόγραμμα των υποχρεώσεών του με τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια, προσέφερε τους παίκτες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Όλους και όχι μερικούς, έστω για τα… μάτια του κόσμου προφυλάσσοντας για παράδειγμα τον Καλάθη, που έτσι κι αλλιώς έχει επιβαρυνθεί.

Θα μπορούσε να έχει βρει χίλιες δυο προφάσεις για να μην πάει… κόντρα στο ρεύμα και να συνταχθεί πίσω από τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας που έσπευσαν να σταθούν στο πλάι του Τζόρντι Μπερτομέου, χωρίς να… πολυβασανιστούν για να βρουν λύση.

Όπως μάλιστα εξήγησαν στους ανθρώπους της ΕΟΚ οι «πράσινοι» είναι σαφές πως εάν υπήρχαν υποχρεώσεις, δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν. Έκαναν όμως τη μεγάλη προσπάθεια και ρίσκαραν έναν πιθανό τραυματισμό, θέτοντας τους παίκτες τους στη διάθεση του Ομοσπονδιακού προπονητή.

Η επιλογή τους να μην κάνουν κανένα σχόλιο για την «κόντρα» της ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα, αλλά και η απόφασή τους να μην τοποθετηθούν μετά την ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού, έδειχνε πως υπήρχε εσωτερική διεργασία στο «πράσινο στρατόπεδο» και μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε κάποιες ενστάσεις για τις μετακινήσεις των παικτών από την Αγγλία στην Κρήτη, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι παίκτες, αλλά αυτό λύθηκε, καθώς έτσι κι αλλιώς η αποστολή θα μεταβεί κατευθείαν από το Λονδίνο στο Ηράκλειο.

Έτσι λοιπόν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πάει κόντρα στο… ρεύμα και να στείλει τους παίκτες του στην εθνική ομάδα της χώρας του, προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατού να ενισχύσει την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ