Σούπερ Λιγκ – ΕΠΟ : Η νέα εποχή, είναι εδώ

Σούπερ Λιγκ – ΕΠΟ : Η νέα εποχή, είναι εδώ

Η διαιτησία στην Τούμπα, η απόφαση της αποχώρησης της Εθνικής από το Καραϊσκάκη, η τιμωρία της ΑΕΚ για τα επεισόδια με τον ΠΑΟΚ, η αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ για τον Χιμένεθ. Μέσα σε ένα 24ώρο η «νέα εποχή» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, φρόντισε για μια σειρά από μηνύματα. Και το έκανε εμφατικά!

Καμάρωνε το πρωί ο Βαγγέλης Γραμμένος, στο «Μακεδονία Παλάς». Καμάρωνε για την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ το οποίο τον δικαίωσε ακόμη περισσότερο έπειτα από τα γεγονότα της 11ης αγωνιστικής.

Χωρά στην κορυφή του ο πίνακας, τέσσερις ομάδες σε απόσταση ενός βαθμού. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ στους 21 βαθμούς, ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο στους 20. Και ενώ πλέον πάμε για τα… μισά του δρόμου! Δεν το λες και συνηθισμένο, να διαθέτεις τέτοιο ανταγωνισμό. Να σου προκύπτει η εντύπωση ότι πάμε για έναν μαραθώνιο με σασπένς, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο, παραπάνω από ένας.

Φυσικά η εμπλοκή του ίδιου του Γραμμένου ελέω θέσης, αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας. «Η ΚΕΔ αναφέρεται μόνο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η συνεργασία είναι αγαστή. Η υποκειμενική κρίση μου είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, το πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό» σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που κατά το 24ώρο που διανύουμε είναι αλήθεια πως δημιούργησε ένα… θεματάκι γενικώς. Με την υποκειμενική του κρίση. Σε πολλά και διάφορα.

Το ματς της Τούμπας απόψε «γύρισε» από δύο σοβαρά λάθη διαιτητή και επόπτη. Ο Ατρόμητος που δεν είχε στη 18άδα του, όλους τους δανεικούς-βασικούς από τον ΠΑΟΚ (Ουάρντα, Γιαννούλης, Χατζηισαίας) θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη. Ή έστω όχι ηττημένος. Δεν το επέτρεψε ο βοηθός Σίπκας που έκοψε τετ α τετ για 0-2 στον Ντιγκινί. Και ο διαιτητής Παπαπέτρου στο το 45′, βλέποντας πέναλτι σε καθαρό μαρκάρισμα και απομάκρυνση της μπάλας από τον Στρούγγη πάνω στον Μακ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, έστω και αν έσπευσαν κάποιοι –σωστά- να μας ενημερώσουν ότι ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει πέναλτι 17 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Το ότι πήρε μια… εφεύρεση, δεν νομίζουμε ότι αλλάζει τον παρανομαστή της κουβέντας.

Πραγματικά αξίζει να δει κάποιος με προσοχή την φάση, από την οποία προέκυψε το 1-1 πριν την ανάπαυλα στη Τούμπα. Και αμέσως μετά να θυμηθεί μια αντίστοιχη περίπτωση, στην περιοχή του Ατρομήτου. Ουσιαστικά στο ίδιο σημείο, μια παρόμοια απειλή. Και ένα πέναλτι που ήταν 100% αλλά δεν δόθηκε. Διαιτητής ο Αρετόπουλος!

https://www.youtube.com/watch?v=Xbx2Hvy9Eyo

Οι δύο αυτές φάσεις, οι δύο αυτές λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις είναι κατά έναν τρόπο εναρμονισμένες με πολλά και διάφορα που συμβαίνουν φέτος. Με τη «νέα» οπτική που έφερε στο ποδόσφαιρο, η νέα Ομοσπονδία. O Ολυμπιακός έχασε 1-0 από τον Ατρόμητο με τους Περιστεριώτες να χρησιμοποιούν στην 11άδας τους Ρισβάνη και Γιαννιώτα. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ατρόμητο που δεν είχε στη σύνθεση του, όσους ποδοσφαιριστές ανήκουν στον Δικέφαλο του Βορρά.

Στο μεταξύ φεύγει λέει η Εθνική από το Καραϊσκάκη, το οποίο τις το προσφέρει δωρεάν ο Ολυμπιακός. Το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο είναι δέκα λεπτά μακριά από το προπονητικό κέντρο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Το γήπεδο που προτιμούν τόσο ο ίδιος ο Σκίμπε, όσο και το 90% του ρόστερ των διεθνών μας ως έδρα. Ρώτησε κανείς τους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τα παιδιά που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ενημερώθηκαν για τις δύο παραπάνω πτήσεις στο πρόγραμμα και την κούραση που θα προκύψει από αυτό; Άγνωστο.

Γιατί η Ομοσπονδία πήρε αυτή την απόφαση; Γιατί η –ίδια Ομοσπονδία που συνεδρίασε σήμερα στο ξενοδοχείο του Ιβάν Σαββίδη-, δεν θέλει σχέσεις με τον Ολυμπιακό. Τόσο απλό είναι. Σαν τα δύο βίντεο που μόλις είδατε, από το ίδιο πρωτάθλημα, στην ίδια περιοχή άμυνας. Οι άλλοι και ο Ολυμπιακός.

Αντίστοιχα απλό ότι ο Χιμένεθ που χθες έκανε κάτι ακατανόητο προς την κερκίδα των φίλων του Παναθηναϊκού δεν είναι Περέιρα και βέβαια δεν εργάζεται στον Ολυμπιακό. «Άραγε είναι ο Χιμένεθ, ο μοναδικός που έχει κάνει κάτι τέτοιο; Έχουν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα στα γήπεδα» ήταν η ατάκα Γραμμένου για τον προπονητή της ΑΕΚ.
«Αυτός που έχει πειθαρχικά ελεγκτέα συμπεριφορά θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα από τη στιγμή που θα οδηγηθεί εκεί. Στο παρελθόν υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά, υπήρχε ένα αίσθημα αδικίας. Όποιος έχει παραβατική συμπεριφορά και παραπέμπεται θα τιμωρείται» πρόσθεσε.

Λίγες ώρες μετά, έγινε γνωστό πως η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με χαμηλότερη δυνατή ποινή από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κινδύνευε βάσιμα με αφαίρεση 3 βαθμών και αποκλεισμό έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές, τελικά θα πληρώσει 67.000 ευρώ!

Αλήθεια: Τι θα γινότανε χθες αν κάποιος οπαδός του Παναθηναϊκού αντιδρούσε στην χειρονομία Χιμένεθ. Αν έφευγε κανένα κουτάκι μπύρας όπως συνέβη με τον Βλάνταν Ίβιτς; Ευτυχώς δεν θα χρειαστεί να το μάθουμε. Τότε πάντως ο ΠΑΟΚ το πήρε το ματς εκείνο, στα χαρτιά!

Είπε μια ακόμη κουβέντα το πρωί ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Μια πολύ ιδιαίτερη φράση. Είπε «Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι’ αυτό». Συμφωνούμε απόλυτα. Δεν υπάρχει «θα» όμως. Δοκιμάζουν ήδη. Και κρίνονται. Για την «ισονομία», για την «εξυγίανση».

Βλέπουμε σίγουρα ωραίο πρωτάθλημα. Με υψηλό ανταγωνισμό. Αλλά και με έναν βασικό διαχωρισμό, τον οποίο τον καταλαβαίνει ο καθένας. Εννοείτε μεταξύ αυτών και οι φίλοι του Ολυμπιακού που εκτός όλων των άλλων, διάβασαν το σχόλιο των ΑΝ.ΕΛ για την «εγκληματική ομάδα» τους. Την παράταξη ενός άλλου κυρίου, που με την σειρά του δεν ήταν ο πρώτος που έκανε την χειρονομία του Χιμένεθ προς αντίπαλη κερκίδα!

ΥΓ. Ο Γιώργος Σαββίδης έκανε μια ανάρτηση για to10.gr. Ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, απάντησε. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ