Χιμένεθ : Σε βλέπει ο Ερνέστο και λυπάται

Χιμένεθ : Σε βλέπει ο Ερνέστο και λυπάται

Ευτυχώς στην Ελλάδα Χιμένεθ είναι μόνο ένας. Ο προπονητής που θα μείνει ως ο χειρότερος όλων όσων ήρθαν στην χώρα μας για να δουλέψουν, αυτός που στο γήπεδο ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο του. Ευτυχώς έχουμε ζήσει τον Ερνέστο που ήταν παράδειγμα για όλους. Ο Χιμένεθ είναι χειρότερος και από εμάς.

Στο ποδοσφαιράκι της χώρας μας είχαμε κατά καιρούς ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό και μας έκαναν να κατανοήσουμε το επίπεδο μας σε πολλά θέματα. Όχι μόνο αμιγώς ποδοσφαιρικά. Σε θέματα παιδείας, συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Υπήρξαν άνθρωποι που ήρθαν ως επαγγελματίες προπονητές στην Ελλάδα και ασχέτως σε ποιον πάγκο κάθισαν έγιναν αποδεκτοί από την συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της χώρας.

Μήπως άλλωστε έχετε ακούσει άσχημη κουβέντα, ανεξαρτήτου οπαδικών προτιμήσεων, για το Ερνέστο Βαλβέρδε; Τον άνθρωπο που δεν μας δίδαξε μόνο ποδόσφαιρο αλλά και ήθος. Τον άνθρωπο που προσπάθησε να μας δώσει να καταλάβουμε πως αν δεν αγαπήσουμε και φροντίσουμε πρώτοι εμείς το ποδόσφαιρο μας και όλα όσα (πρέπει να) πρεσβεύει ο αθλητισμός τότε κανείς ξένος δεν μπορεί να μας το «μπολιάσει». Προσπάθησε πολύ ο Ερνέστο αλλά εμείς εδώ στο Ελλάντα δεν καταλαβαίνουμε.

Δεν ήταν μόνο ο Ερνέστο. Είναι απλά η πιο τρανταχτή περίπτωση. Άνθρωποι όπως ο Μίτσελ, ο Σίλβα αλλά και δικοί μας όπως οι Αναστασίου, Δέλλας και Ουζουνίδης φρόντισαν σε όποια «ζούγκλα» και αν βρεθούν να περάσουν τα μηνύματα τους.

Από τον Ερνέστο έως και τον τελευταίο προπονητή που έχει βρεθεί στις ομάδες μας όλοι αντιμετώπισαν εχθρικές έδρες, όλοι βρέθηκαν σε πολύ δύσκολες στιγμές. Κανείς δεν επέλεξε να υψώσει το μεσαίο του δάχτυλο προς την κερκίδα των οπαδών, να προκαλέσει τόσο χυδαία και ανήθικα.

Ακόμη και στην περσινή ιστορία που συνέβη και πάλι στη Λεωφόρο με το περιβόητο πια κουτάκι της μπύρας ο Ίβιτς, ότι και αν του καταλογίζεται για την συνέχεια, δεν γύρισε ποτέ να προκαλέσει τον κόσμο.

Ο Μανόλο Χιμένεθ το έκανε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο. Πιο ξεκάθαρα δεν μπορούσε να προκαλέσει τους οπαδούς, που έτυχε να είναι του Παναθηναϊκού. Μπορεί αύριο να είναι του ΠΑΟΚ, του Πανιώνιου ή του Ολυμπιακού.

Δεν έχει σημασία σε ποιους ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο, δεν έχει απολύτως καμία σχέση αν ο Χιμένεθ τυχαίνει να είναι ο προπονητής της ΑΕΚ. Όπου και να ήταν είναι προφανές πως το ίδιο θα έκανε. Γιατί απλά έτσι έχει μάθει να αντιδρά.

Όταν πριν λίγα χρόνια ένας από τους ελάχιστους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο του Ολυμπιακού και δεν τον τίμησαν με την συμπεριφορά του, ο Βίτορ Περέιρα, πλησίασε στο ζέσταμα στο τέρμα μπροστά από τη Θύρα 13 κρίθηκε ως υπαίτιος των ακραίων επεισοδίων που ακολούθησαν. Δεν ύψωσε δάχτυλο, είδε έναν οπαδό πίσω από το τέρμα να τον απειλεί και το έπαιξε άντρας. Τότε όλοι οι μετέπειτα… εξυγιαντές είχαν βγάλει το πόρισμα. Όταν πάλι ο Περέιρα πανηγύρισε με ακραίο τρόπο το γκολ του Χάρα στο ΟΑΚΑ μπροστά από οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν ήδη στο ταρτάν τότε πάλι οι… εξυγιαντές είχαν επαναστατήσει.

Λίγα χρόνια μετά ο Μανόλο Χιμένεθ φρόντισε να αποδείξει, πως πραγματικά μπορεί ένας προπονητής να προκαλέσει ντροπή για έναν σύλλογο. Δεν είναι το θέμα αν ξεπέρασε τον Περέιρα ή τον κάθε Περέιρα όποιας ομάδας και αν ήταν. Το θέμα είναι πως το μεγαλύτερο «χτύπημα» από την απαράδεκτη ενέργεια του Ισπανού προπονητή το δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ.

Θα πει κανείς, και αν κάποιος οπαδός τρελαμένος του πέταγε ένα άλλο κουτάκι μπύρας και ο Χιμένεθ σωριαζόταν στο έδαφος τι θα γινόταν; Θα κέρδιζε η ΑΕΚ το ματς στα χαρτιά; Μπορεί να το ζούσαμε και αυτό. Μπορεί στο μυαλό του Ισπανού να υπήρχε και αυτό. Ποιος ξέρει, μόνο ο ίδιος ξέρει.

Αλλά όπως είπε ο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου «εδώ είμαι για να μιλήσω για ποδόσφαιρο». Στο γήπεδο είναι για να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στους αντίπαλους οπαδούς και στις συνεντεύξεις Τύπου για να μιλάει για ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι λοιπόν. Ούτε καν το θάρρος και την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη, έστω για το ονόρε. Δεν θα θεωρεί μάλλον πως έκανε κάτι που δεν έπρεπε. Και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

Μπορεί ο Χιμένεθ να καταφέρει αγωνιστικά να πετύχει στην ΑΕΚ. Μπορεί να πάρει το Κύπελλο, το πρωτάθλημα ακόμη και το Europa League. Θα είναι για πάντα όμως ο προπονητής του μεσαίου δάχτυλου! Θα είναι για πάντα ο χειρότερος προπονητής που έχει περάσει από τα ελληνικά γήπεδα.

Θα τον βλέπει ο Ερνέστο και θα λυπάται που τυχαίνει να είναι από την ίδια χώρα. Που τυχαίνει να πέρασαν και οι δύο από την χώρα μας. Που ευτυχώς για τον Ερνέστο αυτός ήταν το παράδειγμα για όλους και ο Χιμένεθ χειρότερος και από εμάς. Πολύ χειρότερος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ