Έρικσεν : Αυτόν τον παικταρά ποιος θα τον πάρει;

Έρικσεν : Αυτόν τον παικταρά ποιος θα τον πάρει;

Ο Έρικσεν είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς, συνδυάζει κίνηση, γρήγορα ξεμαρκαρίσματα, ταχύτητα στη σκέψη και στην ενέργεια και το καλοκαίρι μετά το Μουντιάλ η τιμή του μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο

Ο Κρίστιαν Έρικσεν από μικρός φαινότανε ότι θα μεγαλώσει! Από τον Μουντιάλ του 2010 στα γήπεδα της Αφρικής όταν ήταν ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της διοργάνωσης. Το συζητούσαμε οι απεσταλμένοι του ελληνικού Τύπου αναφερόμενοι στην άνεση που είχε να βλέπει όλο το γήπεδο και την ταχύτητά του. Είχε αγωνιστεί σε δυο παιχνίδια κόντρα σε Ολλανδία και Ιαπωνία. Ο τότε δεκαοχτάχρονος (σκάρτα) δανός είχε ήδη ξεχωρίσει.

Στον Άγιαξ πήρε βραβεία και πρωταθλήματα πριν τελικά καταλήξει στην Τότεναμ και απογειώσει την καριέρα του. Όταν βραβεύτηκε ο μεγάλος Γιόχαν Κρόιφ είχε δηλώσει ότι είναι στο χέρι του να ξεπεράσει τους Μπράιαν και και Μίκαελ Λάουντρουπ. Δεν ζει για να διαπιστώσει ότι ο Έρικσεν είναι ήδη εφάμιλλός τους μπορεί να είναι κιόλας καλύτερος. Δεν είναι φαντεζί παίκτης ο Έρικσεν. Δεν κάνει τις ποδιές που κάνουν Βραζιλιάνοι και Αργεντίνοι, δεν σκοράρει με τη συχνότητα του Ρονάλντο και δεν έχει ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα να τρέχει από πίσω του.  Ωστόσο σε αυτή την ηλικία (25) και σε αυτή την θέση δεν υπάρχει καλύτερος στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο Δανός οργανώνει το παιχνίδι της Τότεναμ αλλά δεν σε αφήνει να το καταλάβεις. Βρίσκεται άνετα σε θέση εξτρέμ για να επιχειρήσει παράλληλη σέντρα. Τοποθετείται αστραπιαία μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να υποδεχτεί την μπάλα και να σκοράρει, απειλεί από μακριά και με τα δυο πόδια, γυρίζει στην άμυνα για να βοηθήσει τον Ντάιερ στο ανασταλτικό παιχνίδι. Τα κάνει όλα και τα κάνει τόσο καλά και αθόρυβα που μάλλον αυτή είναι η τελευταία χρονιά του στους «πετεινούς». Θα είχε φύγει από το καλοκαίρι αλλά η ομάδα του και ο ίδιος αντιστάθηκαν στις προτάσεις της Μπαρτσελόνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε δει αυτά που σας περιγράψαμε και προφανώς πολλά περισσότερα ζητώντας επιτακτικά την απόκτησή του. Αν τότε η τιμή του ήταν δέκα δραχμές τώρα μπορεί να είναι είκοσι.

Ο Έρικσεν είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς. Συνεχής κίνηση, γρήγορα ξεμαρκαρίσματα, ταχύτητα στην σκέψη και στην ενέργεια. Αέρινος, λιτός στο παιχνίδι του και αποτελεσματικός. Πράγματα που άλλοι παίκτες θέλουν δυο και τρεις επαφές με την μπάλα για να τα πετύχουν αυτός τα καταφέρνει με τη μία. Διαβάζουμε ότι η Γιουβέντους είναι έτοιμη να πληρώσει καλά για να τον φέρει στο Τορίνο. Της λείπει ένας τέτοιος μαέστρος. Τον γλυκοκοιτάζουν Μπάγερν και Ρεάλ που έτσι κι αλλιώς κινείται για όσους είναι ακριβοί ανεξάρτητα και από τις ανάγκες της. Ίσκο και Μόντριτς θεωρητικά κάνουν την δουλειά του Ερικσεν. Πιστέψτε με όμως, ο Δανός την κάνει καλύτερα και από τους δυο. Αν υπάρχει μια θέση που τον περιμένει είναι στην εντεκάδα της Μπαρτσελόνα αλλά αυτό έχει σχετική σημασία. Μετά τα τρία γκολ που πέτυχε στο ματς της Δανίας με την Ιρλανδία, χαρίζοντας της την πρόκριση, όσα και να ζητήσει η Τότεναμ υπάρχουν κάποιοι που θα ξηλωθούν για να τον πάρουν. Τα πάνω από πενήντα εκατομμύρια που πρόσφεραν  τον περασμένο Αύγουστο οι «μπλαουγκράνα» δεν είναι ποσό από το οποίο μπορεί να αρχίσει καν η συζήτηση για την μεταγραφή του. Το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας , συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί να εκτοξεύσει κι άλλο την τιμή του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ