Σαν αρχηγός από την πρώτη στιγμή

Σαν αρχηγός από την πρώτη στιγμή

Ο Λάζαρος δεν είναι απλά μια σημαντική μεταγραφική προσθήκη. Είναι πολλά περισσότερα…

Όχι δεν ήταν μόνο εκείνο το σπέσιαλ… χορευτικό που κατέληξε σε πάρε-βάλε στον Γκερέρο για το 1-0 στο σημερινό φιλικό. Δεν ήταν καν η διάθεση του να τρέξει, να πάρει πρωτοβουλίες, να δείξει από τη πρώτη στιγμή ότι είναι για τα καλά έτοιμος για όλα.

Ήταν κυρίως ότι ακολούθησε μετά το γήπεδο: Στο δείπνο της ομάδας, όταν ανέβηκε στην καρέκλα για να ζητήσει από τους συμπαίκτες του «όλοι μαζί να δώσουμε τα πάντα για το κλαμπ». Ήταν το «Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ» που βγήκε από την ψυχή του και ξεσήκωσε την αίθουσα φτιάχνοντας σε μια στιγμή το κλίμα.

Ήταν εβδομάδες πριν, τα τηλεφωνήματα αξημέρωτα στον Κώστα Φορτούνη προτού καν βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ήταν τα πρωϊνά που ακολούθησε τον mister 7 στον Άγιο Κοσμά για τις προπονήσεις με τον έξπερ γυμναστή από την Γερμανία που έφερε στην Ελλάδα ο «Φορτού», ο οποίος με τη σειρά του έχει μπει σε αυτή την προετοιμασία με το μάτι να γυαλίζει.

Και πάνω από όλα: Είναι που θέλει σαν τρελός την ομάδα που έχει στην καρδιά του από μικρό παιδί, να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Είναι που θέλει να απολαύσει όσο τίποτε άλλο στην καριέρα του, αυτό το τελευταίο κομμάτι που μόλις προέκυψε. Εκείνο που έχει φόντο Ερυθρόλευκο. Δεν ψάχνει απαντήσεις, δεν ενδιαφέρεται για όσα πέρασαν, δεν τον απασχολεί οτιδήποτε σε χρόνο παρελθοντικό. Να το ευχαριστηθεί θέλει που ότι του προέκυψε μέσα από μια τεράστια διαδρομή το προνόμιο να φορέσει τα αγαπημένα του χρώματα. Και αυτό δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν. Όπου έπαιξε ως εδώ έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, έγινε ένα με τις ομάδες που τον εμπιστεύτηκαν. Τώρα θέλει να δώσει τα πάντα. Για εκείνον. Για τα χρόνια που έρχονται.

Είναι τεράστια προσθήκη ο Λάζαρος για τον Ολυμπιακό, και όχι μόνο με μετάφραση ποδοσφαιρική. Δεν είναι απλά ο περσινός MVP του πρωταθλήματος ή ένας winger που η ικανότητα του στο «ένας με έναν» σχηματίζει άλλους όρους στην επίθεση προσθέτοντας ποιότητα. Είναι η προσωπικότητα που ήρθε για να αλλάξει την αύρα των αποδυτηρίων, για να σχηματίσει γύρω του μια νέα ελληνική βάση του ρόστερ. Είναι η εμπειρία του για να εμπνεύσει και να δώσει ώθηση σε νέους αλλά και σε παλιούς που ο χαρακτήρας τους δεν είναι αντίστοιχος.

Στην πραγματικότητα χθες έκανε το ντεμπούτο του ένας αρχηγός που οι Πειραιώτες τον έχουν πραγματική ανάγκη σε αυτή την επανεκκίνηση. Αρχηγός στα ενδότερα της ομάδας, και στην ουσία του πράγματος, όχι απαραίτητα στο περιβραχιόνιο. «Όποιος δεν πονάει τη φανέλα, όποιος δε νοιώθει που βρίσκεται, όποιος δεν σέβεται το ότι μπορεί να εργαστεί στις ιδανικές ποδοσφαιρικές συνθήκες, δεν έχει θέση πια σε αυτό το νέο ξεκίνημα» είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 περιγράφοντας το πνεύμα της νέας προσπάθειας που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Λόγια που προφανώς δεν προέκυψαν τυχαία.

Είναι βασικό κομμάτι του σχεδίου της επανεκκίνησης τα παραπάνω. Για να συμβεί όμως χρειάζεται πρόσωπα έτοιμα να το επιχειρήσουν με συνέπεια. Ο Λάζαρος δεδομένα είναι ένα από αυτά. Ο Λάζαρος που σε αυτό το ντεμπούτο φόρεσε το «16» γιατί 1+6=7 και το «7» δεν είναι μόνο ο αριθμός που τον συνόδευσε στο μεγαλύτερο κομμάτι της καριέρας του. Είναι το «7» που περίμενε μια ποδοσφαιρική ζωή να συναντήσει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ