Ολυμπιακός : Με αυτόν τώρα λες «όχι»;

Ολυμπιακός : Με αυτόν τώρα λες «όχι»;

Ο Ολυμπιακός έκανε την ρελάνς του, οι παίκτες τώρα θα πάρουν τη σειρά τους, όμως αλήθεια, δεν μπορείς να αρνηθείς να συνεργαστείς με έναν τεχνικό όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Την ώρα που οι πρόεδροι του Ολυμπιακού εξέδιδαν ανακοίνωση για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας τους τα τελευταία χρόνια, υπήρχε κόσμος που έλεγε ότι κουνούν μαντήλι. Πολλά μέσα έγραψαν για άτακτη υποχώρηση, άλλα έγραψαν για μείωση του μπάτζετ και απαξίωση του Ερυθρόλευκου ρόστερ, κόσμος ρωτούσε διαρκώς τι γίνεται πια και φοβόταν εποχές Κορυδαλλού.

Ελάτε το ζήσατε και εσείς. Μέσα από εδώ μέσα απαντήσαμε αναλυτικά τι εννοούσε η ανακοίνωση. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν σκοπό όχι να αποχωρήσουν το καλοκαίρι, αλλά να θωρακίσουν ως έπρεπε την ομάδα του για να μπορέσει να είναι το ίδιο και περισσότερο ανταγωνιστική την επόμενη σεζόν.

Αυτό το κείμενο γράφεται την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι έχουν έρθει ουσιαστικά υπερβολικά κοντά με τον Ντέιβιντ Μπλατ και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ερχομός ενός προπονητή τέτοιου βεληνεκούς, δεν δίνει απλά την ηρεμία στον πάγκο σου και την τεχνογνωσία που χρειάζεται η ομάδα σου για να πάει ως πρέπει στις αναμετρήσεις εντός του γηπέδου.

Σου δίνει και την άνεση και το κύρος να μπορείς να διαπραγματευτείς με παίκτες και να έχει στις τάξεις σου έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, για τον οποίο ο ίδιος ο αθλητής θα έρθει να παίξει. Όχι μόνο για την ομάδα που έχει αποδείξει ότι είναι στις κορυφαίες της Ευρωπης και με στόχο πάντα το Final 4.

Θα υπάρξουν αθλητές που θα πουν «Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό για τον Ντέιβιντ Μπλατ», και όχι «θέλω να έρθω στον Ολυμπιακό γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα». Και είναι σημαντικό αυτό για κάθε κλαμπ, όσο άσχημη και αν ακούγεται στα αυτιά του καθενός η δεύτερη πρόταση. Όπως θα πρέπει να υπάρξουν και αθλητές που πρέπει να σκεφτούν διπλά πλέον το μέλλον τους, αφού θα έχουν στον πάγκο τον συγκεκριμένο προπονητή. Δεν γίνεται να του γυρίσεις την πλάτη.

Οι Ερυθρόλευκοι, εάν φέρουν τον Μπλατ (είπαμε την ώρα που γράφεται το κείμενο ήταν στο 90% η επίτευξη της συμφωνίας), τότε θα μιλάμε για ένα… άλμα μπροστά που θα ανησυχήσει και την υπόλοιπη Ευρωλίγκα. Άπαντες θα καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ και αυτό είναι το μεγαλύτερο εφόδιο των Πειραιωτών που μένουν εδώ και δύο χρόνια χωρίς κάποιον τίτλο.

ΥΓ1 Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Γιάννη Σφαιρόπουλο από όλους μας. Άξιος προπονητής, πολύ καλός άνθρωπος, προσιτός παρά τις όποιες διαφορές που μπορεί να είχε κατά καιρούς με τους δημοσιογράφους. Ένας πετυχημένος τεχνικός, κύριος σε όλα του, που δούλευε απίστευτες ώρες σε έναν πάγκο που συχνά περικυκλώνεται από φίδια και είναι ηλεκτροφόρος.

ΥΓ2 Πολλά σενάρια θα διαβάσετε, πολλά θα ακούσετε. Ηρεμία να έχετε και να μην βιάζεστε. Έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι, οι προτάσεις σκάνε από γραφεία μάνατζερ η μία μετά την άλλη και τώρα θα μπει και το κομμάτι προπονητής στην μέση, που θα κάνει και τις δικές του εισηγήσεις.

ΥΓ3 Φεύγουν ε; Δεν νομίζω…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ