Βάλτε σε ντέρμπι τον Κομίνη, τίποτα όρθιο να μη μείνει

Βάλτε σε ντέρμπι τον Κομίνη, τίποτα όρθιο να μη μείνει

Σε λίγες εβδομάδες η γυναίκα του γέννησε, η κόρη ενηλικιώθηκε, βρήκε καλό γαμπρό και αφού την αποκατέστησε, φρόντισε ήρεμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η παραμονή Κομίνη στους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λιγκ, ισοδυναμεί με βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια του ποδοσφαίρου. OK, ομολογώ πως είμαι λίγο υπερβολικός. ως προς το «βραδυφλεγής», στην πραγματικότητα είναι ατομική βόμβα λίγο πριν αναπαυτεί στα χώματα του Ναγκασάκι.

Τον κράτησαν τον Κομίνη, ωραία, που θα τον βάλουν να παίξει, σε ποιο ματς; Του χρόνου στα ντέρμπι θα υπάρχουν ξένοι, οπότε από εκεί τρώει πόρτα.

Να σφυρίξει σημαντικό παιγνίδι μεγάλης ομάδας κόντρα σε μια μικρομεσαία ή χαμηλού βεληνεκούς, κάτι σαν Ατρόμητος-Ολυμπιακός, ΟΦΗ-Παναθηναϊκός, είναι τόσο πιθανό όσο να μην πετύχει νικητήριο γκολ η Γερμανία στο 90.

Το ενδεχόμενο να ορισθεί σε αγώνα του ΠΑΟΚ ή της χάρτινης, ακούγεται ως ανέκδοτο.

Το πιθανότερο είναι να τον βάλουν να σφυρίξει κάνα Λεβαδειακός-Λάρισα κι αυτό όμως πρέπει να είναι αδιάφορο βαθμολογικά.

Δεν υπάρχει δύναμη να στηρίξει την παρουσία Κομίνη όχι στην πρώτη κατηγορία, αλλά ούτε στο τοπικό της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Όταν αναφέρομαι σε «δύναμη» μην πάει το μυαλό σας στο…πονηρό, τέτοια δύναμη όπως την αντιλαμβάνεστε υφίσταται, είναι αυτή που τον κράτησε στους πίνακες, κυρίως ως επίδειξη δύναμης.

Εννοώ τη δύναμη που πρέπει να έχει κάποιος για να αντέξει στην καλύτερη, τη χλεύη και την ειρωνεία της εξέδρας σε κάθε του απόφαση. Όπως και τη δύναμη να επιβληθεί σε παίκτες, προπονητές, παράγοντες, ακόμα και σε συναδέλφους του. Μετά τα περσινά τον έχουν πάρει στο ψιλό, σε κάθε του εμφάνιση, θα γελάνε και τα σημαιάκια του κόρνερ.

Δε μιλάμε για διαιτητή που έκανε απλά ένα λάθος, ακόμα κι αν συνέβη σε αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα, αν το κριτήριο ήταν να σφυρίζουν διαιτητές που δεν έχουν υποπέσει σε σφάλματα ή αβλεψίες, το ποδόσφαιρο θα ήταν όπως το παίζαμε πιτσιρικάδες στις αλάνες, που έπρεπε να συμφωνήσουμε με τον αντίπαλο ότι του κάναμε φάουλ.

Στην Τούμπα ο Κομίνης, κατακύρωσε ένα κανονικό γκολ και έφυγε στη σέντρα, το ίδιο και ο βοηθός του, πάνω στον οποίον έτρεξαν παίκτες της χάρτινης, αναγκάζοντας τον να αλλάξει γνώμη.

Ο τελευταίος άλλαξε και τη γνώμη του Κομίνη, κάτι που όταν συμβαίνει, σημαίνει πως ο βοηθός είχε εξ΄αρχής διαφορετική άποψη από τον διαιτητή.

Τα ωραία όμως δε σταματούν εδώ, στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης έγραψε ψέματα, πως αρχικά ακύρωσε το γκολ, ενώ τον διαψεύδει η κάμερα. Έχοντας ακυρώσει το γκολ και μετά την εισβολή Σαββίδη, επιστρέφει στα αποδυτήρια, όπου επανέρχεται με δεύτερο ψέμα, ισχυριζόμενος πως πριν διακόψει προσωρινά το παιγνίδι, είχε μετρήσει το γκολ!!! Και πάλι τον διαψεύδει η κάμερα, σέντρα μετά την αρχική του απόφαση, δεν ξαναέδειξε ποτέ.

Στο φύλλο αγώνα αναφέρει πως τελικά μέτρησε το γκολ, αναγράφει ωστόσο ως τελικό αποτέλεσμα στο σημείο της διακοπής το 0-0 (!!!), χωρίς να διευκρινίζει ξεκάθαρα σε βάρος ποιου διέκοψε το παιγνίδι. Από τα συμφραζόμενα προκύπτει ξεκάθαρα πως υπαίτια είναι η χάρτινη, αφού σύμφωνα με τον επίλογο του, ο Λυσσάνδρου δήλωσε αδυναμία επιστροφής, λόγο φόβου. Άρα δεν το είχε διακόψει οριστικά, αν το είχε κάνει δε θα ζητούσε την επιστροφή των ομάδων.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις ποδοσφαιριστών της χάρτινης, όχι με σαφήνεια όμως από τον ίδιο τον Κομίνη, που θυμίζει Πυθία.

Το χειρότερο όλων είναι πως δεν εμφανίστηκε ούτε στις εκδικάσεις της υπόθεσης και στους δυο βαθμούς, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του ολόκληρο το ποδοσφαιρικό σύστημα. Δε θα ήταν κακό, αν δεν το υπηρετούσε…

Επικαλέστηκε μάλιστα την εγκυμοσύνη της γυναίκας του, ενώ λίγο καιρό μετά εμφανίστηκε σε σεμινάριο διαιτητών, άνετος και φρεσκοξυρισμένος, σαν να μην τρέχει τίποτα. Προφανώς στις εβδομάδες που μεσολάβησαν, η γυναίκα του πρόλαβε να γεννήσει, η κόρη του ενηλικιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, τελείωσε Δημοτικό-Λύκειο-Πανεπιστήμιο, βρήκε και καλό γαμπρό με προίκα και αφού την αποκατέστησε, φρόντισε ήρεμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Όποιος έχει αυταπάτες, πως ένας διαιτητής με τέτοιο παρελθόν μπορεί να αντέξει να σφυρίζει ακόμα και σε αδιάφορο αγώνα βετεράνων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μπορεί να ανάψει τσιγάρο περιμένοντας να βγούμε από τα μνημόνια..

Επειδή το θέμα μας είναι ο Κομίνης πάντως. αφού έκαναν που έκαναν την εξυπνάδα και δεν τον έστειλαν να τρώει μακαρόνια στην Ηγουμενίτσα, ας κάνουν μια εξαίρεση ορίζοντας τον σε ντέρμπι, γιατί όχι;

Αφού δεν του χρεώνουν κάτι από τα πρωτοφανή που έγιναν και χαίρει της εμπιστοσύνης της ΚΕΔ, ας τον ορίσουν σε αγώνες φωτιά, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με το σλόγκαν «ορίστε τον Κομίνη, τίποτα όρθιο να μη μείνει».

ΥΓ. Αν και θα έπρεπε να γράψω πως η παραμονή Κομίνη επιβεβαιώνει τη ρητορική περί χαλίφη Ιβάν, το αποφεύγω για πολλοστή φορά, αφήνοντας το θέμα στους πεφωτισμένους του ρεπορτάζ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ