Τεράστιο ρίσκο η αποχώρηση από Λεωφόρο

Τεράστιο ρίσκο η αποχώρηση από Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς λόγους να θέλει να παραμείνει στην καυτή του έδρα από το να μετακομίσει στο ΟΑΚΑ ή σε κάποιο άλλο γήπεδο.

Η σκέψη να μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ ανήκει στη διοίκηση. Θα πρέπει, όμως, να ερωτηθούν και οι Νίκος Νταμπίζας, Γιώργος Δώνης.

Αυτοί έχουν το κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και στον Παναθηναϊκό θα πρέπει επιτέλους να μην σκέφτονται μόνο αριθμούς ή μόνο τον αγωνιστικό χώρο. Το ένα συνδυάζεται με το άλλο. Είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη διαρροή έγινε και για επικοινωνιακούς λόγους, λόγω της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η αιτία φυσικά δεν είναι το χρέος της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη ύψους 611.000 ευρώ και ο τρόπος αποπληρωμής που έχει συμφωνηθεί σε βάθος πενταετίας. Αυτή είναι η αφορμή. Η διαφαινόμενη μεταβίβαση της ΠΑΕ στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, αφού πρώτα αρνήθηκε ο Αλαφούζος πρόταση του Γιαννακόπουλου (όπως υποστηρίζει ο τελευταίος) για το μάνατζμεντ, ενόχλησε τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που ζητάει μία εξήγηση.

Στην κατάσταση που βρίσκεται το «τριφύλλι», ωστόσο, είναι αστείο να προτάσσει κάποιος το επικοινωνιακό. Και να λέει ότι θα πάει η ομάδα στο ΟΑΚΑ, χωρίς να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση των Νταμπίζα, Δώνη. Είναι υποχρέωση όλων να λειτουργήσουν ρεαλιστικά και να σκεφτούν τι είναι καλό για τον Παναθηναϊκό και όχι για το ταμείο. Οικονομικά, άλλωστε, από ενδεχόμενη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» δεν κερδίζουν κάτι (χώρια ότι χρωστάει η ΠΑΕ περίπου 800.000 ευρώ για παλαιότερη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου). Ναι μεν, η χωρητικότητα είναι μεγαλύτερη από τη Λεωφόρο, άρα υπάρχει δυνατότητα για αυξημένα έσοδα λόγω εισιτηρίων. Αλλά ποιος πιστεύει ότι με την ομάδα που έχει τώρα ο Παναθηναϊκός, θα κόβει περισσότερα από 10.000 εισιτήρια σε μη εμπορικά παιχνίδια. Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας είναι μεγαλύτερο…

Για όσους στη διοίκηση δεν το έχουν σκεφτεί, να υπενθυμίσουμε ότι οι «πράσινοι» θα αρχίσουν το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς. Η μοναδική ομάδα λόγω της μη αδειοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δώσει μάχη για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πετύχει τον στόχο του που είναι να τερματίσει σε ευρωπαϊκή θέση. Η Λεωφόρος μπορεί να του δώσει ώθηση, γιατί είναι πραγματική έδρα. Κι επειδή ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο δεν έχει την ποιότητα που θα ήθελαν οι Δώνης, Νταμπίζας και φυσικά ο κόσμος του, έχει ανάγκη μία καυτή Λεωφόρο. Η έδρα δεν παίζει μπάλα, αλλά είναι διαφορετική η πίεση που θα νιώσει ο αντίπαλος στη Λεωφόρο, σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Ενα κρύο γήπεδο. Που για να γίνει πραγματική έδρα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30.000 κόσμο. Ο αντίπαλος, λοιπόν, είναι πιο απελευθερωμένος στο ΟΑΚΑ.

Η αποχώρηση από τη Λεωφόρο, που είναι γνωστό ότι δεν είναι λειτουργικό γήπεδο, μπορεί να αποβεί μοιραία. Οι παίκτες θα χρειαστούν ώθηση και δεν είναι δυνατόν να την έχουν σε άλλο γήπεδο. Μην ξεχνάμε επίσης την αναδιάρθρωση. Υπάρχει πιθανότητα να πέφτουν έξι ομάδες. Αναφέραμε ότι στόχος είναι η Ευρώπη, όμως, όταν έχεις αδυναμίες κι ελλείψεις ως γκρουπ, δεν θέλει πολύ να σε πάρει από κάτω αν δεν κάνεις καλό ξεκίνημα. Και ο Παναθηναϊκός με το -6 δεν έχει την πολυτέλεια για κακή αρχή. Είναι υποχρεωμένος να μπει φουριόζος και η Λεωφόρος αποτελεί μεγαλύτερη εγγύηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ