Ολυμπιακος : Τι μπορεί να μας κρύβει ο Πέδρο Μαρτίνς;

Ολυμπιακος : Τι μπορεί να μας κρύβει ο Πέδρο Μαρτίνς;

Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ ο Πορτογάλος τεχνικός θα αρχίσει να ανοίγει τα χαρτιά του…

Το ξεκίνημα της (νέας) εβδομάδας θα βρει τους παίκτες του Ολυμπιακού σε ξένο-πλην γνώριμο για αρκετούς-έδαφος και οι ρυθμοί της προετοιμασίας αναμένεται να αυξηθούν απότομα.

Οι εγκαταστάσεις του Ζέεφελντ θα φιλοξενήσουν για μία ακόμη φορά τους ερυθρόλευκους και από αυτό το στάδιο και μετά προβλέπεται να γνωριστούν καλύτερα με τον καινούργιο τους προπονητή, ενώ κι εμείς οι απέξω θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Στις περιόδους της προετοιμασίας δεν είναι εύκολο ούτε και δόκιμο να βγάλεις συμπεράσματα, γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις γνώση για τη δουλειά που γίνεται-αυτό το αντιλαμβάνεσαι στην πορεία.  Σύμφωνα με τον… τυφλοσούρτη που ισχύει, αν οι παίκτες γκρινιάζουν, τότε αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής και το επιτελείο του κάνουν καλά τη δουλειά τους και σε αντίθετη περίπτωση να το φοβάσαι αυτό που έρχεται…

Ο Μαρτίνς πήρε μαζί του όλους τους διαθέσιμους πλην του Σεμπά που πάει Κίνα, ενώ οι «κομμένοι» θα γυμνάζονται στο Ρέντη έως ότου βρεθεί ο επόμενος προορισμός της καριέρας τους. Τις επόμενες μέρες περιμένει και κάποιους ακόμη παίκτες που θα αποκτηθούν κι αυτό που θα απομένει είναι να ανακαλύψουμε κι όλοι εμείς τον Πορτογάλο τεχνικό.

Πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό; Θα δείξει, αν και έχουμε την αίσθηση ότι ίσως και να μας κρύβει κάτι ο Πέδρο Μαρτίνς. Από όλα όσα μας είπε κατά την επίσημη παρουσίασή του στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας έχουμε κρατήσει τη σιωπή του για το σύστημα που ακολουθήσει η ομάδα του στο γήπεδο.

Την άφησε αναπάντητη αυτήν την ερώτηση των δημοσιογράφων αν και προφανώς θα γνωρίζει το πλάνο που θα εφαρμόσει πάνω στην πράσινη σκακιέρα. Θα μπορούσε να πει το «κλισέ» που υποστηρίζουν όλοι οι προπονητές, ότι θα δουλέψει δηλαδή κι αυτός στην τακτική που ξέρει η ομάδα, όμως δεν το έκανε.

Κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να μας προκύψει κάποια έκπληξη που ίσως για ορισμένους παίκτες να μην είναι και τόσο ευχάριστη-ανάλογα με την απόφαση. Επί του παρόντος είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να περιμένουμε για να δούμε αν θα αλλάξει το 4-2-3-1 που ακολουθεί ο Ολυμπιακός από την εποχή του Βαλβέρδε!

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα «ζητάει» την αλλαγή για να γίνει πιο επιθετική, όσο και περισσότερο αποτελεσματική κι αυτό δεν θα έρθει μόνον με την αντικατάσταση στα πρόσωπα. Θα παίξει ρόλο και η τακτική που θα ακολουθήσει ώστε να γίνει και πιο απρόβλεπτη για τις κλειστές άμυνες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ