Μαρινάκης : Τρομάζει, και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις…

Μαρινάκης : Τρομάζει, και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να συμβάλλει τα μέγιστα στην «εκτόξευση» του Ολυμπιακού κάνοντας τους… απέναντι να αναζητούν εναγωνίως ακόμη και τώρα μικρά λάθη για να τον πλήξουν. Μάταια όμως…

Ποιο ήταν το «επιχειρησιακό σχέδιο» των «απέναντι» όλα αυτά τα χρόνια που προετοίμαζαν και τελικά εφάρμοσαν την… εξυγίανση; Να πλήξουν τον Ολυμπιακό και προσωπικά τον ηγέτη του σε ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη, Βαγγέλη Μαρινάκη. Προσέξτε, να τον πλήξουν και να τον εκθέσουν όχι στα μάτια των οπαδών των υπόλοιπων ομάδων αλλά αποκλειστικά σε αυτά του Ολυμπιακού. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να τον φθείρουν στην συνείδηση των Ολυμπιακών. Να προσπαθήσουν να… αποδείξουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκθέτει τον Ολυμπιακό. Για αυτό και αρχικά πήγαν… ανάποδα.

Άφησαν στην άκρη τον Ολυμπιακό και στοχοποίησαν τον ίδιο. Συνέβησαν τόσα και τόσα από το καλοκαίρι του 2010 έως τώρα που ο Μαρινάκης κρατάει το τιμόνι του κορυφαίου συλλόγου της χώρας. Το δικαστικό κομμάτι ήταν η «αιχμή του δόρατος» για τους «εξυγιαντές» και τους υπερασπιστές τους. Απέτυχαν. Το επικοινωνιακό κομμάτι στήθηκε μαεστρικά και η «μάχη» φαινόταν σκληρή με πιθανότητες να πετύχει τον στόχο της. Απέτυχαν και εκεί.

Όσο δεν έφερνε το αποτέλεσμα που ήθελαν τόσο έχαναν την ψυχραιμία τους. Εξ ου και οι υπερβολές αλλά και τα μυθεύματα που ακούσαμε και διαβάσαμε ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια που «γιγαντώθηκε» η… εξυγίανση. Και όταν πια κατανόησαν οι… απέναντι πως ο στόχος τους να πλήξουν ανεπανόρθωτα τον Μαρινάκη και να τον οδηγήσουν στην έξοδο άρχισαν να «χτυπούν» παντού τον Ολυμπιακό. Ανεξαρτήτου τμήματος, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο. Κατάλαβαν πως ο μεγάλος τους στόχος είχε αποτύχει οικτρά.

Ακόμη και την χρονιά που τελείωσε όπου μετά από 7 σερί πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός τίτλων είδαν, δυστυχώς για αυτούς, πως ο κόσμος της ομάδας όχι μόνο δεν γύρισε την πλάτη στον Μαρινάκη, όχι μόνο δεν θέλησε να… επαναστατήσει (όπως επιθυμούσαν) αλλά τον στήριξε και τον στηρίζει απόλυτα. Γιατί απλά γνωρίζει πως αυτό που θέλει ο Μαρινάκης είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Γνωρίζει πως ο Μαρινάκης αποτελεί εγγύηση για τον σύλλογο έχοντας αναλάβει να στηρίζει και τον Ερασιτέχνη που κάνει θαύματα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Μάταια λοιπόν ακόμη και τώρα οι γνωστοί-άγνωστοι προσπαθούν να τον πλήξουν. Η κριτική είναι καλή και απαραίτητη. Λάθη δεν κάνουν αυτοί που δεν προσπαθούν. Και προφανώς ο Μαρινάκης σε αυτή την 8ετια που έχει αναλάβει τον Ολυμπιακό έχει κάνει λάθη. Όπως έκανε και την χρονιά που τελείωσε, λάθη που ο ίδιος έχει παραδεχθεί όπως έκανε και στο συνέδριο της Θύρας 7 όπως είχε κάνει και στην ομιλία του στους παίκτες στο Ρέντη όταν ανακοίνωσε πως τα αλλάζει όλα για τη νέα σεζόν. Τότε που μίλησε και για τους προπονητές που άλλαξαν μέσα στην σεζόν, αλλά κάποιοι το… ξέχασαν.

Την ώρα λοιπόν που το «ντου» του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας γίνεται… γαργάρα και στην συνέχεια αρχίζει η… αγιοποίηση του προέδρου του ΠΑΟΚ, την ώρα που η κριτική στον Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ίδια με αυτή της… ΕΡΤ στον Τσίπρα, ο Μαρινάκης παραμένει στο στόχαστρο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν κάτι. Έστω το ελάχιστο. Γιατί πλέον οι επιθέσεις στον Μαρινάκη είναι επιθέσεις στον Ολυμπιακό που ήταν και ο βασικός τους στόχος.

Ένας Ολυμπιακός όμως που μπορεί με τα πολλά να έχασε το πρωτάθλημα, και εξαιτίας των δικών του λαθών αλλά και λόγω της… εξυγίανσης, αλλά παραμένει ισχυρός και έτοιμος για αντεπίθεση σε όλους τους τομείς, σε όλα τα «μέτωπα».

Γιατί οι ίδιοι που τώρα μιλάνε για… εύνοια του Ολυμπιακού σε κρίσιμους αγώνες στο πρωτάθλημα ξεχνούν επιμελώς τα σφυρίγματα που του στοίχισαν βαθμούς και κυρίως τα σφυρίγματα (ναι, αυτά τα ανθρώπινα λάθη) που έδωσαν βαθμούς στις δικές τους ομάδες, πρωτίστως βεβαίως-βεβαίως τον ΠΑΟΚ και μετά την ΑΕΚ. Σφυρίγματα που ήταν ανθρώπινα λάθη, στο καλύτερο πρωτάθλημα του αιώνα και μετά το ντου Σαββίδη με όπλο έγιναν παράγκα και χειρότερο πρωτάθλημα του αιώνα.

Είναι προφανέστατο πλέον πως και ο τελευταίος οπαδός του Ολυμπιακού (οι υπόλοιποι δεν έχει καμία σημασία στην κουβέντα μας, λογικό πάντα οι αντίπαλοι οπαδοί να είναι απέναντι) έχει καταλάβει και έχει κατανοήσει τον ρόλο και τον σκοπό των επιθέσεων.

Θα ήταν ευχής έργο για τους απέναντι ο Μαρινάκης να είχε φύγει από τον Ολυμπιακό και ο σύλλογος του Πειραιά να είχε πάρει τον δρόμο που πήρε ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Αυτός ο Παναθηναϊκός που π.κ. (προ Κύζα δηλαδή) ήταν ο αδικημένος και καλός που προσπαθούσε μαζί με τα φιλαράκια (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) για το καλό του ποδοσφαίρου και μ.κ. (μετά Κύζα δηλαδή) ήταν ο… Αφραγκούζος. Τον Κύζα παρεπιπτόντως που ένα… χρόνο μετά κατάλαβαν πως «έσφαξε» τον Παναθηναϊκό…

Βγάλε συμπέρασμα αγαπητέ αναγνώστη…

Ακόμη και το παραμύθι των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ τελειώνει με το… καλημέρα. Παραμύθι που χρησιμοποιούν και τώρα στην προσπάθεια να δείξουν πως ο Μαρινάκης δεν… πληρώνει. Μέχρι τώρα μας έλεγαν πως ο Μαρινάκης κονομάει…

Στα χρόνια που η ΠΑΕ είναι στα χέρια του ο Ολυμπιακός έπαιξε στην κορυφαία διοργάνωση και «εκτοξεύθηκε» στην υψηλότερη θέση της ιστορίας του. Έκανε μεγάλες νίκες και μεγάλες προκρίσεις. Μπορούσε καλύτερα; Ίσως να μπορούσε, όμως πέτυχε πολλά περισσότερα από όσα είχε πετύχει στην ιστορία του, ήταν η μοναδική ομάδα που χάριζε βαθμούς και επιτυχίες μέχρι την φετινή πολύ καλή πορεία της ΑΕΚ στο Γιουρόπα.

Ξεχνούν όμως πως ξεκίνησε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Γιατί το καλοκαίρι του 2010 ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός ήταν πανίσχυρος, με όλα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στην τσέπη του. Χωρίς καν Ευρώπη κύλησε η πρώτη χρονιά του Μαρινάκη που έριξε χρήμα, εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή που πήρε εύκολα το πρωτάθλημα.

Δεν μας λένε λοιπόν, τι έκαναν οι άλλες ομάδες σε αντίστοιχες περιόδους; Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ; Τι χρήμα έριξαν χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν θα μας πουν, γιατί δεν γίνεται να μας πουν…
Φέτος είναι η τρίτη χρονιά χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ όμως το μπάτζετ παραμένει ψηλά και ο στόχος συγκεκριμένος. Όπως και όταν αποκλείστηκε από την Μπερ Σεβά με τις μεταγραφές να γίνονται τον Αύγουστο και το άνοιγμα να το καλύπτει ο Μαρινάκης.

Για να κατανοήσουμε το μένος που υπάρχει κατά του Ολυμπιακού μπορούμε απλά να ρίξουμε μια ματιά στο τι αναφέρουν οι απέναντι ακόμη και για τον Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που πήρε όλα τα πρωταθλήματα φέτος, δύο ευρωπαϊκούς τίτλους και έπαιξε σε δύο ακόμη ευρωπαϊκούς τελικούς! Αλλά και εκεί, βρήκαν να πουν και να γράψουν γιατί… αυτουποβιβάζεται ο σύλλογος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε συνδυασμό με την ανυπαρξία των υπόλοιπων συλλόγων, που δεν έχουν τα έσοδα που έχει ο Ολυμπιακός.

Προσέξτε τι λένε. Επειδή ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει να προσφέρει στον Ερασιτέχνη από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, επειδή στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης πληρώνει εκατομμύρια κάθε χρόνο και στον Ερασιτέχνη, επειδή ο κόσμος του Ολυμπιακού στηρίζει εμπράκτως, «φταίει» για την κατάντια των υπολοίπων καθώς έτσι δεν υπάρχει ανταγωνισμός… Μύθος!

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να δίνει χρήματα στις άλλες ομάδες για να υπάρχει ανταγωνισμός, όπως ήθελαν να δίνει χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ όταν αυτή η διοργάνωση ήταν (και ακόμη είναι, θα δούμε τι θα μας φέρει το καλοκαίρι) άγνωστη για τους άλλους.

Εν κατακλείδι. Ψάχνοντας τα… μικρά λάθη του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό το μόνο που αποκαλύπτεται είναι ο τεράστιος τρόμος που υπάρχει για αυτόν και τον σύλλογο. Τρόμος απέναντι στον ισχυρό αντίπαλο που όχι μόνο δεν λυγίζει στα δύσκολα (σε όλους τους τομείς) αλλά αντεπιτίθεται με όλες του τις δυνάμεις. Όπως σε κάθε σύλλογο, έτσι και στον Ολυμπιακό, ο ηγέτης του συλλόγου καρπώνεται το μερίδιο που του αναλογεί και χρεώνεται το αντίστοιχο μερίδιο που του αναλογεί στις αποτυχίες.

Βεβαίως αυτό δεν ισχύει για όλους και όλες τις ομάδες (και προέδρους…) στους… απέναντι. Αλλά ξαναλέω, μικρή έως ασήμαντη σημασία έχει καθώς πλέον και ο τελευταίος οπαδός του Ολυμπιακού έχει καταλάβει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ