Ολυμπιακός : Ο Μπλατ είναι ιδανικός γιατί….

Ολυμπιακός : Ο Μπλατ είναι ιδανικός γιατί….

Ο Ολυμπιακός τον θέλει, εκείνος…ψήνεται, η οικονομική διαφορά δεν είναι τραγική και πλέον αυτός αποφασίζει αν θα έρθει και πάλι στην Ελλάδα.

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για τον Ολυμπιακό που δεν έκλεισε με κάποιον τίτλο. Μεγάλη η αποχή, χειρότερη η στεναχώρια και αναγκαία η αλλαγή κλίματος και προσώπων για την ομάδα του Πειραιά.

Η μετά Σφαιρόπουλου εποχή, οφείλει να έχει λάμψη στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Το έργο του Έλληνα τεχνικού (όπως και έδειξε και το poll της ιστοσελίδας μας) αυτά τέσσερα περίπου χρόνια είχε θετική απόχρωση, όμως ο επίλογος της σχέσης του με τους Πειραιώτες δεν ήταν ο επιθυμητός.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν εδώ και μερικές ημέρες δουλεύει τον προπονητή που θα τον διαδεχτεί στον πάγκο. Και το όνομα αυτού: Ντέιβιντ Μπλατ.

Να τα πάρουμε τα πάντα με την σειρά λοιπόν. Αρχικά όπως επιβεβαιώνεται και μέσα από το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτή γραμμή. Ο Ολυμπιακός του προσφέρει δύο χρόνια συμβόλαιο, αυτός είναι «ζεστός» στο ενδεχόμενο να έρθει στους «ερυθρόλευκους» και ειδικά (αρχικά) για αυτό το διάστημα. Προς το μέρος του Ολυμπιακού είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πάγκοι του επιπέδου της ομάδας του Πειραιά. Οι επιλογές του Αμερικανοϊσραηλινού κόουτς είναι περιορισμένες και σίγουρα δεν έχουν σχέση με το κύρος που προσθέτει ο «ερυθρόλευκος» πάγκος.

Η ομάδα του Πειραιά είναι ξεκάθαρη πια και του βροντοφωνάζει: «Σε θέλουμε εδώ».

Η πρόταση έχει ήδη γίνει, η οικονομική απόσταση υπάρχει, όμως δεν είναι αγεφύρωτη και το σημαντικό είναι πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ολοκληρωθεί το «deal». Μην βιάζεστε πάντως. Η μπαγκέτα είναι καθαρά πλέον στα χέρια του. Κόκκινο χαλί του έχουν στρώσει στον Πειραιά και όλοι περιμένουν πως και πως την θετική του απάντηση.

Πρωταρχικός στόχος λοιπόν είναι να τελειώσει η υπόθεση του προπονητή και μετά να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στις ανανεώσεις των παικτών. Στις οποίες βέβαια θα έχει λόγο και ο προπονητής, αλλά είναι σημαντικά κεφάλαια για την ομάδα και αυτό σημαίνει ότι οι χειρισμοί θα είναι διαφορετικοί καθώς οι υποθέσεις του αφορούν και τον σύλλογο.

Ο ερχομός του Ντέιβιντ Μπλατ θα είναι ιδανικός γιατί:

– Απευθείας έχει η ομάδα έναν προπονητή με εμπειρία, που μπορεί να αλλάξει άρδην την εικόνα της (αφού του δοθούν και τα κατάλληλα «εργαλεία») και να την οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στον δρόμο των επιτυχιών ξανά.

– Παρότι «μπαρουτοκαπνισμένος» στους πάγκους, έχει θέληση για δουλειά και πρόοδο και δεν πρόκειται να έρθει στον Ολυμπιακό για step up αλλά για επιτυχίες. Μπολιασμένος σε αυτές, με ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει, έχοντας χαρακτήρα στο παιχνίδι τους.

– Διαθέτει απίστευτο ταλέντο στο να αποκαλύπτει παίκτες, πράγμα που ταιριάζει απόλυτα στην ιδεολογία του Ολυμπιακού. Το έχει δείξει εξάλλου η ιστορία του σε ομάδες όπως η Νταρουσάφακα τώρα και νωρίτερα η Μακάμπι.

– Είναι ο Μπλατ! Εννοώ πως όποιος παίκτης μιλήσει για να έρθει σε μία ομάδα (ή να παραμείνει σε αυτήν), θα γνωρίζει πως έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο προπονητή, ο οποίος του δίνει και διαφορετική αίγλη και του δημιουργεί αυτόματα και μεταπωλητική αξία. Γνωρίζει ότι μπορεί να τον εξελίξει και αυτό είναι το ζητούμενο κάθε αθλητή.

– Επειδή είναι λάτρης της πειθαρχίας, ταιριάζει στον Ολυμπιακό που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια και είναι η καλύτερη λύση που κυκλοφορεί έξω!

– Παρότι έχει «τσουχτερό» κασέ, δεν είναι ο προπονητής που θέλει δυσθεώρητα μπάτζετ και αρέσκεται να δουλεύει σε πλάνα όπως αυτό των «ερυθρόλευκων».

ΥΓ1 Όπως ήρθε και… έφυγε το όνομα του Σάρας, καθώς προτίμησε να μείνει για έναν ακόμα χρόνο στην Ζαλγκίρις και το επόμενο καλοκαίρι να πάει σε κάποιον μεγάλο πάγκο. Και υπάρχουν ήδη τρεις που τον «λιγουρεύονται».

ΥΓ2 Σκοπός του Ολυμπιακού είναι να ανεβάσει το μπάτζετ του, όχι όμως σε τρελά επίπεδα, όντας στην πολιτική του που του έχει αποφέρει και τις επιτυχίες.

ΥΓ3 Αφού τελειώσει το θέμα προπονητή, τότε και μόνο τότε θα υπάρχουν επαφές για τις ανανεώσεις. Η πλευρά του Παπαπέτρου όπως είναι λογικό θα περιμένει και ας θέλει νωρίτερα να μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Σημαντικό είναι ένα. Ο ίδιος ο παίκτης, παραμένει… σιωπηλός και περιμένει και θέλει πρώτα την επαφή με την ομάδα του. Και μετά οι υπόλοιποι (αν χρειαστεί…).

ΥΓ4 Οι πρόεδροι των ερυθρόλευκων θέλουν η ομάδα τους να επανέλθει στους τίτλους. Η περίπτωση Μπλατ είναι ακριβώς ένα δυνατό χαρτί για να το καταφέρουν. Αρκεί να τον πλαισιώσουν στη συνέχεια και με παίκτες που θα κάνουν ότι αυτός ζητάει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ