ΠΑΟΚ : Θα έρθει και για μας μια Κυριακή

ΠΑΟΚ : Θα έρθει και για μας μια Κυριακή

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει για 5η φορά να μπει στους ομίλους του Champions League και ευελπιστεί φέτος να τα καταφέρει.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την προετοιμασία του έχοντας υψηλότερους στόχους τη νέα σεζόν από την περσινή.

Διότι φέτος ο Δικέφαλος θέλει να μπει και στους ομίλους του Champions League πριν διεκδικήσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Στις προηγούμενες τέσσερις προσπάθειες (2004, 2010, 2013 και 2016) για είσοδο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν τα κατάφερε.

Το 2004, στην πρώτη προσπάθεια, έγινε το φιάσκο με την υπόθεση του μηδενισμού στο ματς με τη Μακάμπι στην Τούμπα, λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του τιμωρημένου Λιάσου Λουκά.

Τις τρεις τελευταίες φορές ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο κοντά στο όνειρο, αλλά δεν τα κατάφερε.

Την πάτησε στις λεπτομέρειες, αλλά ήταν και πολύ άτυχος.

Πιο κοντά έφτασε το 2013 όταν προχώρησε ως playoffs (μετά τον αποκλεισμό της Μέταλιστ από την Ευρώπη λόγω στημένων αγώνων στην Ουκρανία), πήρε ισοπαλία 1-1 μέσα στη Γερμανία από τη Σάλκε, αλλά τελικά έχασε με 3-2 στην Τούμπα από τους Γερμανούς.

Άλλες δυο φορές αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από τον Άγιαξ με παρόμοιο τρόπο: και το 2010 και το 2016 πήρε ισοπαλίες 1-1 στο Άμστερνταμ, αλλά έχασε τις προκρίσεις στην Τούμπα (3-3 το 2010 έχοντας χάσει και πέναλτι ο Ίβιτς και ήττα 2-1 το 2016 με γκολ που δέχθηκε στο 89’!).

Κάποια στιγμή θα χαμογελάσει η τύχη και στον ΠΑΟΚ. Ίσως φέτος ήρθε η ώρα. Δεν μπορεί…

Θα έρθει και για μας μια Κυριακή…

Στα φετινά ματς με τη Βασιλεία οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες (σύμφωνα και με τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών…), αλλά η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα δώσει το 2ο ματς εκτός έδρας και όχι στην Τούμπα. Και εκτός έδρας έχει καταφέρει να πετύχει μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια όσο παράλογο κι αν φαίνεται αυτό!

Από το 2010 και μετά, εκτός έδρας κέρδισε Τότεναμ, Ντόρτμουντ, Φιορεντίνα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ (και αρκετές ακόμη μικρότερες ομάδες) και δεν έχασε από Άγιαξ (2 φορές), Σάλκε (2 φορές), Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μέταλιστ Ουντινέζε, Ρουμπίν Καζάν, Μπριζ, Άλκμααρ!

Φαίνεται ότι το ευρωπαϊκό κοστούμι ταιριάζει καλύτερα εκτός έδρας στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ειδικά ότι κρίνεται η πρόκριση απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ