Το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα…

Το καλοκαίρι που ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα…

Το τι μέλλει γενέσθαι με τους ελεύθερους Έλληνες, ο λόγος που παίζει… μόνος του ο Ολυμπιακός για μεγάλο κόουτς και οι προκλήσεις στους Πειραιώτες ενόψει της νέας σεζόν.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές ημέρες και ο Ολυμπιακός φέρεται ως μία ομάδα που είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό.

Εννοείται πως οι «ερυθρόλευκοι» πλέον καλούνται να προβούν σε γενναίες αποφάσεις για να επιστρέψουν πρωτίστως στην κορυφή της Ελλάδας και στη συνέχεια στο Final 4 της Βιτόρια, από την άλλη, η καταστροφή είναι μία κουβέντα βαριά, που περισσότερο ενοχλεί παρά γεμίζει όρεξη για δουλειά.

Εν πάση περιπτώσει, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε… δουλειά στα γραφεία της Arcadia. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού θα συναντηθούν για το τυπικό της υπόθεσης με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ενώ στην πορεία θα ακολουθήσουν τα ραντεβού με τους Έλληνες παίκτες των οποίων τα συμβόλαια φτάνουν στο τέλος τους.

Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ολυμπιακός και αρχηγός θέλουν να συνεχίσουν να είναι μαζί, με σκοπό και των δύο να είναι ο «Kill Bill» να κλείσει την καριέρα του στον Πειραιά. Από καιρό είναι γνωστό πως θέλει άλλα δύο χρόνια κλειστό συμβόλαιο, ξέρει ότι πρέπει να κάνει… πίσω αναφορικά με τον χρόνο του και τα πάντα είναι θέμα προσέγγισης για να ολοκληρωθεί εύκολα και αυτή η ανανέωση συμβολαίου του.

Προσωπική εκτίμηση: Θεωρώ ότι ο Βασίλης Σπανούλης θα κρεμάσει την φανέλα του στον Ολυμπιακό. Δεν θέλει να φύγει, έχει πεισμώσει και στον Πειραιά νιώθει σαν το σπίτι του.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν ότι ο Κωστής θα είναι ο επόμενος ηγέτης της ομάδας του Πειραιά μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη. Τον θέλουν διακαώς για πολλά χρόνια ακόμα δίπλα τους, ενώ και ο ίδιος είναι συναισθηματικά δεμένος με την ομάδα. Από την μεριά του ξέρει ότι αν βγει στην αγορά ως ελεύθερος θα έχει σημαντικές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, όμως οι προσδοκίες του είναι κοντά σε αυτές του Ολυμπιακού.

Προσωπική εκτίμηση: Δεν τίθεται θέμα φυγής του. Ειλικρινά πιστεύω ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα χειριστούν ιδανικά την περίπτωσή του, θα του δώσουν αυτά που ζητάει και δεν θα δούμε για δεύτερη φορά τον Παπανικολάου με τη φανέλα άλλης ομάδας στην Ευρωλίγκα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Η πιο δύσκολη περίπτωση από τις τρεις. Από την μεριά του ο Ολυμπιακός θέλει να «χτίσει» επάνω του. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες Ευρωλίγκας αλλά και ΝΒΑ (χωρίς εγγυημένο ρόλο και με το μίνιμουμ των αποδοχών), την ώρα που υπάρχουν φήμες για συμφωνία και με τον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Λώτσο (ο εκπρόσωπός του) να λέει στο 10.gr ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και παράλληλα θα «ζυγίσει» κάθε πρόταση και θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Του αρέσει η προοπτική του εξωτερικού

Προσωπική εκτίμηση: Την τελευταία σεζόν του στον Πειραιά ο Έλληνας φόργουορντ έπαιρνε 500 χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει έντονη φημολογία για πρόταση 4 ετών από τον Παναθηναϊκό κοντά στα 3 εκατομμύρια. Ο ίδιος αναζητάει ένα συμβόλαιο στα 3 χρόνια, όχι περισσότερο, έχοντας και την Ευρώπη στο μυαλό του.

Θεωρώ ότι με μία πρόταση κλιμακωτή στα 2 εκατομμύρια σε 3 χρόνια, συν τον σωστό ρόλο έπειτα από συνεννόηση με τον νέο προπονητή, ο Παπαπέτρου θα μείνει στον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι ο ρόλος και το πώς βλέπουν την περίπτωσή του και ο χειρισμός της υπόθεσής του.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Oπως είναι γνωστό οι δρόμοι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Ολυμπιακού θα χωρίσουν. Ο Έλληνας τεχνικός το έχει πάρει απόφαση, μετά τους δύο τελικούς Ευρωλίγκας έχει ανέβει στην υπόληψη των άλλων κλαμπ και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του.

Τι μέλλει γενέσθαι τώρα με τον Ολυμπιακό; Είναι στην ευχάριστη θέση να ψάχνει… μόνος του προπονητή στην Ευρωλίγκα!

Να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Αναντόλου Εφές: Εργκίν Αταμάν (;)
Αρμάνι Μιλάνο: Σιμόνε Πιανιτζάνι
Μπάγερν Μονάχου: Ντέγιαν Ράντονιτς (;)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Δημήτρης Ιτούδης
Μπαρτσελόνα: Σβέτισλαβ Πέσιτς
Φενέρμπαχτσε: Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Μπασκόνια: Πέδρο Μαρτίνεθ
Κίμκι: Γιώργος Μπαρτζώκας
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Νέβεν Σπάχια (;)
Μπουντούτσνοστ: Αλεξάνταρ Τζίκιτς
Παναθηναϊκός: Τσάβι Πασκουάλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Πάμπλο Λάσο
Ζαλγκίρις Κάουνας: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Γκραν Κανάρια: …
Νταρουσάφακα: Αχμέτ Τσακί

Όπως βλέπετε παραπάνω, όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν κλείσει το θέμα προπονητή και μένει η Γκραν Κανάρια που ψάχνει τον κόουτς που θα διαδεχθεί τον Κασιμίρο, που πήγε στην Μάλαγα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι πέρα από κάποιες ομάδες όπως η Μακάμπι ή η Εφές που δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει ο προπονητής τους, ή ακόμα και η Μπάγερν, δεν υπάρχουν σοβαροί αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό σε αυτό το κομμάτι.

Εάν λοιπόν ένας προπονητής με φιλοδοξίες «ψαχτεί» για την Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτό που λέμε «μαγαζί γωνία». Σε αυτό σίγουρα ποντάρουν στον Πειραιά, που έχουν σκοπό να υπερβούν τα όριά τους και να πάνε για κάτι δυνατό για τον πάγκο τους.

Ας ξεφύγει ως ένα σημείο το μπάτζετ, φτάνει να γίνει για κάτι που θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Προσωπική εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα υπάρχει εξέλιξη με τον Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος δίπλα στον Πόποβιτς έχει ανεβάσει το όνομά του και η ώρα για να αναλάβει πάγκο στο ΝΒΑ πλησιάζει. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ, κάτι που κανείς δεν διαψεύδει. Με την παραπάνω λογική και με την προοπτική ότι μόλις άφησε την Νταρού, ο Μπλατ θα μπορούσε να είναι ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Το ζητούμενο όμως είναι ένα. Αυτός που θα έρθει στο λιμάνι, εκτός από καλός κόουτς, να είναι και φιλόδοξος και όχι να έχει τάσεις φυγής προς την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οπότε μην παραξενευτείτε αν δείτε άλλο όνομα σε λίγες μέρες ως grande φαβορί για τον πάγκο της ομάδας.

ΥΓ1. Τελικά δεν… έφυγαν έτσι; Ενάντια σε όσους τους αμφισβήτησαν, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού μόλις έκλεισαν μία τεράστια από κάθε άποψη χορηγική συμφωνία, με μία εταιρεία κολοσσό που τους διαφημίζει σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη έχουν ακόμα μεγαλύτερη δίψα για να πετύχει η ομάδα και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Οσο για το γήπεδο, είναι κάτι που ισχύει, έχει αρκετή προεργασία ακόμα και μιλάμε για κάτι εφικτό. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θέλουν γήπεδο για τον Ολυμπιακό.. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων..

ΥΓ2. Να «κλέψω» μία ατάκα από τον Κώστα Καραπαπά και ας είναι πραγματικά για άλλη περίπτωση. Είστε ΝΑΝΟΙ απέναντι στον Ολυμπιακό για να τον χλευάζετε. Το κείμενο που ανέβηκε το μεσημέρι για… πονηριές των «ερυθρόλευκων» είναι τουλάχιστον γελοίο και δείχνει την εμπάθεια για την δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Πονάνε οι επιτυχίες.. Πονάνε τα τρόπαια.. Αυτά έχει η ζωή.. Ξυδάκι για ηρεμία. Και αν όντως τα πιστεύει κανείς αυτά, να τα υπογράψει.. Αλλιώς τσάμπα μάγκας…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ