Ολυμπιακός : Η μηδενική ανοχή και ο «νόμος» του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Η μηδενική ανοχή και ο «νόμος» του Μαρτίνς

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τη νέα προσπάθεια στο Ρέντη ο πρώτος και απαράβατος «νόμος» είναι η πειθαρχία. Η περίπτωση του Σιώπη αποτελεί παράδειγμα για όλους.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αναχώρηση του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του έχει ξεκινήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς να «τρέχει» ήδη για τα καλά τους παίκτες του στο Ρέντη.

Ο πρώτος και βασικός «νόμος» που εφαρμόζει με το «καλημέρα» στον Ολυμπιακό είναι η πειθαρχία. Πάνω σε αυτό η ανοχή που θα υπάρχει θα είναι μηδενική. Δεν στάθηκε τυχαία άλλωστε σε αυτό ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην πρόσφατη ομιλία του στους ερυθρόλευκους.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να βλέπει τις εντολές του σε όλα τα επίπεδα να γίνονται πράξεις μην επιτρέποντας σε κανένα να ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει. Όποιος το πράττει θα τίθεται αυτομάτως εκτός ομάδας. Όποιος δεν σέβεται την φανέλα που φορά θα μένει εκτός ομάδας.

Η περίπτωση του Μανώλη Σιώπη που έφερε στην επιφάνεια to10.gr είναι χαρακτηριστική. Και αποτελεί παράδειγμα για όλους στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Σιώπης πήρε αυτή την απόφαση, αν πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκονται άλλοι, είναι κάτι που πλέον απασχολεί μόνο τον Έλληνα μέσο.

Ο κύκλος του στον Ολυμπιακό έκλεισε άδοξα με απόλυτα δική του επιλογή και το κακό για τον ίδιο είναι πως δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020. Ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για μια υπόθεση που δεν είναι απλή στη λογική ότι δεν θέλω να παίζω σε αυτή την ομάδα.

Όπως και να έχει και ανεξαρτήτως από το τι συνέβη με τον Σιώπη το ζητούμενο για να μπουν οι σωστές βάσεις στον νέο Ολυμπιακό είναι να υπάρχει μηδενική ανοχή σε βασικούς «νόμους» του προπονητή και της διοίκησης.

Στην περσινή σεζόν άλλωστε τα κρούσματα απειθαρχίας στοίχισαν ακριβά στον σύλλογο. Φέτος από την πρώτη κιόλας μέρα έχει γίνει κατανοητό, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

Και αυτό είναι απαραίτητο για να υπάρξει το καλό κλίμα και οι ξεκάθαροι ρόλοι σε μια ομάδα που έχει μάθει να είναι πάντα πρώτη και μετά από τόσα χρόνια κυριαρχίας ξεκινάει τη σεζόν χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και του φαβορί. Ο πρωταθλητής άλλωστε είναι αυτός που μπαίνει στη νέα σεζόν και με τον τίτλο του φαβορί.

Αυτές οι πρώτες μέρες του Πέδρο Μαρτίνς στο Ρέντη δείχνουν στοιχεία που ικανοποιούν με το βασικό στάδιο σε Αυστρία και Βέλγιο να προσφέρεται για ακόμη πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια για τον προπονητή, τους παίκτες και την ομάδα.

Είναι η δική τους ώρα για δουλειά. Τα μεγάλα λόγια είναι ωραία να έρχονται μετά από μεγάλες εμφανίσεις, μετά από επιτυχίες. Τώρα η «μπάλα» πρέπει να είναι κάτω, η ανοχή σε κρούσματα απειθαρχίας μηδενική και οι «νόμοι» του προπονητή και της διοίκησης απαράβατοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ