ΠΑΟΚ και Ιβάν μιλούν, πρόβλημά σας αν δεν τους ακούτε

ΠΑΟΚ και Ιβάν μιλούν, πρόβλημά σας αν δεν τους ακούτε

Οι Βικτωριανές θεωρίες συνωμοσίας είναι υπεράνω λογικής, ας ασχοληθεί με τον Κούγια, που είναι του σωματικού διαμετρήματος του αδερφού του και του ιδίου από παραγοντικής «άποψης».

Το ότι ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης, ειδικά όταν ο τελευταίος άρχισε να αποδεικνύει με κάθε σαφήνεια πως είναι ισχυρός παίκτης και δε θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν, έχουν στοχοποιηθεί από τα ΠΟΚεμον, είναι πιο προφανές και από το ότι έφτασε για τα καλά το καλοκαίρι και ο καιρός είναι για θάλασσα.

Το μαρτυρούν όλες οι προπαγανδιστικές απόπειρες, από το ταγμένο πρωτάθλημα -όπως έλεγαν- που τελικά μας έκλεψαν -αυτό δεν το λένε-, μέχρι την παρουσίαση του ως κρατικοδίαιτο. Ο ορισμός του κρατικοδίαιτου  περιγράφει εκείνον που κάνει δουλειές με το κράτος και συντηρείται από αυτό, όπως ήταν πχ ο Κόκκαλης. Ο Σαββίδης έδωσε λεφτά στο κράτος και για το λιμάνι και για τη ΣΕΚΑΠ και για την τηλεοπτική άδεια.

Αυτά τα κρατάνε κρυφά, όπως κρατάνε κρυφό σε ποιον χάρισαν τελικά το πρωτάθλημα..

Για τη ΣΕΚΑΠ μάλιστα του χρέωσαν χαριστικές ρυθμίσεις με κυβερνητικές πλάτες, κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως ο μόνος τρόπος για να αποφύγει τη ρετσινιά ο Σαββίδης, θα ήταν να πιαστεί κορόιδο πληρώνοντας αμαρτίες άλλων, για τις οποίες δεν είχε ενημερωθεί.

Στην Ξάνθη ακόμα και βουλευτές της ΝΔ επιβεβαίωναν πως δεν του γνωστοποιήθηκαν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής, ουδείς ισχυρίστηκε το αντίθετο άλλωστε. Δεν είναι τυχαίο, πως τόσο ο Καραμανλής ο εκλεκτός του οποίου ενεπλάκη στο σκάνδαλο, όπως και ο Σαμαράς που του πούλησε την εταιρία στο παρακαλετό, δεν το διέψευσαν. Ο Καραμανλής μάλιστα δεν προσήλθε στη Βουλή για να καταψηφίσει την τροπολογία, όπως όριζε η γραμμή του κόμματος.

Το αποκορύφωμα ήταν ο αγώνας με τη χάρτινη, όπου για μπόλικα 24ωρα η εικόνα του εισβολέα Ιβάν έπαιζε παντού. Τι κι αν ακόμα και οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν πως ούτε απειλήθηκαν, ούτε είδαν όπλο, τι κι αν εκείνο που προκάλεσε την εισβολή ήταν πρωτοφανές, για το κανάλι του Αλαφούζου που χρωστάει μέχρι και στο μανάβη που προμήθευε με φρούτα τους παίκτες του βάζελου, ήταν αφορμή να ξεσαλώσει.

Οι τακτικές σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απολύτως προβλέψιμες, είτε θα κάνεις την τρίχα τριχιά, είτε θα ψάξεις να εντοπίσεις μια τρίχα, για να την κάνεις να μοιάζει με κοτσιδάκι.

Ο Ιβάν ενοχλεί όταν μιλάει κι όταν μιλάει του χρεώνουν ότι δε μιλάει, όπως πρόσφατα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όπου τον εγκαλούν γιατί δεν παίρνει θέση.

Παρεμπιπτόντως ο Ιβάν και ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα παραμονές του συλλαλητηρίου, εκδίδοντας ανακοίνωση. Ναι μεν αφορμή ήταν το συλλαλητήριο, η ανακοίνωση όμως εξηγούσε με τον πιο σαφή τρόπο τις θέσεις της ΠΑΕ, ενδεικτικό είναι πως στην ανακοίνωση των περίπου 100 λέξεων, οι 80 αφορούσαν το καυτό θέμα του ονόματος και οι τελευταίες 20 (σχεδόν ως ΥΓ), χαιρέτιζαν την εκδήλωση.

Για όσους δε θυμούνται ή κάνουν ότι δε θυμούνται, ευκαιρία να ξαναδιαβάσουν «Ο ΠΑΟΚ, ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, γεννημένος από ανθρώπους που υπέφεραν και ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από τις εξελίξεις. Η Μακεδονία είναι ο τόπος μας, το σπίτι μας, η ιστορία μας. Είναι ιστορικά μια και Ελληνική. Δεν είναι δική μας δουλειά να παράγουμε πολιτική, ωστόσο απαιτούμε η αλήθεια και η ιστορία να διαφυλαχθούν με κάθε κόστος. Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα για την επίλυση ενός εθνικού θέματος, όχι όμως εις βάρος της εθνικής συνείδησης των πολιτών της Μακεδονίας. Οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκαλεί την κοινωνία και που θα συντελεί στην ισχυροποίηση τόσο της Βόρειας Ελλάδας, όσο και ολόκληρης της χώρας είναι ευπρόσδεκτη, χωρίς παραχάραξη της πραγματικότητας και της ιστορίας.»,

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ λοιπόν έχει ήδη γνωστοποιήσει τα πιστεύω της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, δεν είναι πολιτική παράταξη για να μπαίνει σε λογική συζήτησης, διαλόγου, ερωτήσεων και απαντήσεων, ούτε να επανέρχεται, όποτε τα δεδομένα ανατρέπονται, είτε επιβεβαιώνονται.

Κοιτάει τη δουλειά της, ασχολείται με τα ανοιχτά μέτωπα και σε μεγάλα εθνικά ζητήματα που έχει ηθική -και όχι άλλου τύπου- υποχρέωση να μιλήσει, τοποθετείται άπαξ. Οι θέσεις που εκφράζει παραμένουν σε ισχύ, μέχρι να τις αναθεωρήσει η ίδια, με κάποια νεότερη ανακοίνωση.

Το ότι ακόμα κι αυτό το υψίστης σημασία ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο επίθεσης στον Σαββίδη είναι τεκμήριο κακεντρέχειας και εμπάθειας, για τον απλούστατο λόγο πως ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχει εκφραστεί με τον πιο επίσημο τρόπο, αλλά δεν είναι και το μοναδικό σωματείο της (Βόρειας) Μακεδονίας. Όταν δεν απορείς γιατί δε βγάζουν άλλοι ανακοινώσεις και σε χαλάει ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης επειδή δεν ξαναέβγαλαν, καρφώνεσαι.

Αυτή η εμπάθεια δεν είναι αποκλειστικό προτέρημα των ΠΟΚεμον, κάτι ανάλογο ίσχυε με το Ζαγοράκη που έμπαινε στο μάτι του κυκλώνα κάθε φορά που ο Μητσοτάκης ή κάποιος από τη ΝΔ, καταφερόταν κατά του Σαββίδη. Ο Ζαγόρ πήρε θέση μέσω ανακοίνωσης, υποστηρίζοντας πως ο Ιβάν είναι άξιος σεβασμού για όσα έχει προσφέρει στη χώρα, παίρνοντας αποστάσεις από τη γαλάζια γραμμή. Το είπε μια φορά και τέλος, γίνεται αντιληπτό πως δεν ήταν δυνατόν κάθε φορά που ο αρχηγός ή κάποιο στέλεχος ξυπνούσε στραβά το πρωί και την έπεφτε στον Ιβάν, να αναμασά τα ίδια και τα ίδια. Δεν είναι ούτε εκπρόσωπος του Σαββίδη για να επανέρχεται, ούτε δικηγόρος του, όπως κι ο Ιβάν, δεν είναι ο καπετάν Κώττας,  αμφότεροι εξέφρασαν τις θέσεις τους και τέλος…

Κάποια άλλη στιγμή ο Ζαγοράκης, μιλώντας σε κάτι ΙΕΚ ρωτήθηκε για τον Σαββίδη αποκαλώντας τον «Θείο δώρο», είναι διαφορετικό όμως να ερωτάσαι, από το να βγάζεις εσύ ανακοίνωση, ειδικά όταν έχεις γνωστοποιήσει τις πεποιθήσεις σου…

ΥΓ. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται κατά του Σαββίδη, είτε εκπορεύονται είτε σιγοντάρονται από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο αδερφός του οποίου ηγείται του σκληρού πυρήνα των χάρτινων, οπότε μια εξήγηση υπάρχει. Έχει και δεύτερη όμως, μια και ο Βίκτωρας έχει προσωπικό απωθημένο με τον Βασίλη Γκαγκάτση, αφού όποτε συγκρούστηκαν οικογενειακώς τους έκανε να φαίνονται νάνοι παραγοντικά κι επειδή ο γιος του είναι στον ΠΑΟΚ όντας από τους ανθρώπους της εμπιστοσύνης του Ιβάν, χτυπάει το σαμάρι για να εκδικηθεί το γαϊδούρι.

Έκανε γαργάρα την ανακοίνωση λοιπόν, η οποία βγήκε σε μια περίοδο που σύμφωνα με τον αστικό μύθο κυβέρνηση μας είχε τάξει το πρωτάθλημα και τώρα που ο μύθος επιβεβαιώθηκε απολύτως και στην πράξη, ανακάλυψε σιωπή του Ιβάν, επειδή δεν έβγαλε και δεύτερη ανακοίνωση, λες και ηγείται κοινοβουλευτικού κόμματος..

Είναι προφανές πως οι Βικτωριανές θεωρίες συνωμοσίας είναι υπεράνω λογικής, αν είχε ένα λόγο ο Ιβάν να κάνει κάτι γαργάρα ήταν το χειμώνα, όχι τώρα.,

Ας ασχοληθεί καλύτερα με τον Κούγια, που είναι του σωματικού διαμετρήματος του αδερφού του και του ιδίου από παραγοντικής «άποψης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ