ΠΑΟΚ : Ελθέτω η Βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου…

ΠΑΟΚ : Ελθέτω η Βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου…

Ήθελα τον Άγιαξ, γιατί πιστεύω ότι είχε έρθει η ώρα για εκδίκηση, ίσως βέβαια περάσει ο ΠΑΟΚ τη Βασιλεία και βρει παρακάτω τους Ολλανδούς!

Στον ΠΑΟΚ πρώτη φορά μας έτυχε κλήρωση με μόνο δύο πιθανούς αντιπάλους (Άγιαξ ή Βασιλεία) και έτσι εδώ και καιρό προετοιμαζόμασταν για τα δύο πιθανά σενάρια.

Η μπίλια έκατσε στη Βασιλεία, αλλά προσωπικά προτιμούσα τον Άγιαξ. Θεωρώ ότι η ελβετική ομάδα είναι πιο δύσκολη αντίπαλος από τους Ολλανδούς, οι οποίοι χάνουν τον έναν παίκτη μετά τον άλλο και παρότι έχουν φοβερή παραγωγή ταλέντων δείχνουν μια μεγαλύτερη αστάθεια στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ήθελα τον Άγιαξ, γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για εκδίκηση, για τους προηγούμενους δύο αποκλεισμούς (2010 και 2016) στα προκριματικά του Champions League. Ίσως βέβαια περάσει ο ΠΑΟΚ τη Βασιλεία και βρει παρακάτω τους Ολλανδούς! Καλό και αυτό το σενάριο! Μου αρέσει…

Αλλά τα πράγματα δε θα είναι εύκολα απέναντι στη Βασιλεία η οποία βρίσκεται στο νούμερο 18 στο ranking της UEFA.

Η ελβετική ομάδα, λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι τα τελευταία χρόνια και έχει καταφέρει να είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία της UEFA από ομάδες όπως οι Τότεναμ, Λίβερπουλ,  Ρόμα, Σάλκε, Λυών, Μπεσίκτας, Μονακό, Φιορεντίνα, Άγιαξ, Βιγιερεάλ, Ατλέτικ Μπιλμπάο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λάτσιο, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Αϊντχόφεν, Βαλένθια, Μαρσέιγ.

Ο ΠΑΟΚ είναι 49ος στη λίστα και με 29.500 πόντους δεν έχει ούτε τους μισούς βαθμούς από τους 71.000 της Βασιλείας την τελευταία πενταετία.

Η Βασιλεία έχει κατακτήσει 20 φορές το πρωτάθλημα Ελβετίας (επτά σερί από το 2011 μέχρι το 2017), παρότι τη σεζόν που πέρασε έχασε τον τίτλο από τη Γιουνγκ Μπόις. Επίσης έχει και 12 Κύπελλα.

Μιλάμε για μια ομάδα που έχει παίξει έξι φορές σε ομίλους Champions League και πέρυσι έφτασε μέχρι τους «16» όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης τη σεζόν 2012-13 έφτασε στα ημιτελικά του Europa League και την επόμενη σεζόν ως τα προημιτελικά.

Το ρόστερ της και η συνεπής ευρωπαϊκή παρουσία της Βασιλείας τα τελευταία χρόνια, την καθιστούν μια ομάδα υψηλού επιπέδου, παρότι το όνομα της μπορεί να μη λέει πολλά πράγματα σε πολύ κόσμο.

Με όλο τον σεβασμό στην ελβετική ομάδα, είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ που είδαμε μέσα στο 2018, συν τις 2-3 ποιοτικές προσθήκες που αναμένουμε να γίνουν, μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βασιλείας, δείχνοντας τη δέουσα προσοχή που υπαγορεύει η ευρωπαϊκή προϊστορία της αντιπάλου.

Θα έχει όμως δύσκολο έργο καθώς η Ελβετοί διαθέτουν μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ