Παναθηναϊκός ώρα μηδέν

Παναθηναϊκός ώρα μηδέν

Λίγες μέρες απέμειναν για να φανεί αν ο Ταϊλανδός θα γίνει ο... πρίγκηπας της νέας εποχής, αν δηλαδή θα θυμόμαστε μετά τον καναπέ με τα συμπαθή θαλασσινά του Άραβα και τα καρό σακάκια του Ασιάτη επενδυτή.

Ο καιρός περνάει και στον πράσινο πλανήτη επικρατεί ανησυχητική στασιμότητα. Η αρχική αισιοδοξία, όπως αυτή προέκυψε από τις συναντήσεις του Πιεμπόνγκσαντ με τον νέο (;) τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού και τον νέο (;) προπονητή, σιγά σιγά δίνει τη θέση της στον προβληματισμό και την αγωνία. Ο λόγος μπορεί να μην ξεκάθαρος απόλυτα ακόμα, όμως οι ανεπίσημες διαρροές που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Πάμε να δούμε λίγο τα δεδομένα και τα όποια γεγονότα υπάρχουν. Πρώτον ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως προκύπτει, όχι μόνο από το ρεπορτάζ, κάνει πράξη ότι έχει υπογράψει με το fund στο λεγόμενο Μνημόνιο Συναντίληψης.

Δεύτερον ο οικονομικός και νομικός έλεγχος της Π.Α.Ε βρίσκεται στην τελική του φάση, αν και θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Τρίτον η πράσινη Π.Α.Ε ετοιμάζεται να προκηρύξει άμεσα την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας και οι συνεργάτες να βάλουν τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί στα ταμεία της ομάδας. Μέχρι εδώ, λοιπόν, όλα καλά θα πείτε και η αλήθεια είναι πως έτσι φαίνεται. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, ένα μεγάλο ερωτηματικό το όποιο μπήκε στη ζωή μας  Ποιο είναι αυτό; Ο χρόνος ο οποίος δυστυχώς είναι αμείλικτος. Τρέχει και κυλάει εις βάρος των πρασίνων. Η ομάδα δεν έχει περιθώρια μεγάλα πια. Ο αρχικός υπολογισμός που μιλούσε για τέλος Ιουνίου έχει πάει περίπατο. Η Γ.Σ που θα ολοκληρώσει, λογικά και αν έχουν κυλήσει όλα ομαλά, τη συμφωνία έχει οριστεί για την 6η Ιουλίου όποτε πάμε για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες καθυστέρηση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στη νέα χρονιά με βάση το πλάνο του Αλαφούζου. Δυστυχία μας λέω εγώ. Την αγωνία επιτείνουν και οι πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του fund περί δυσαρέσκειας των συμμετεχόντων σε αυτό για τη μη τήρηση ορισμένων δεσμεύσεων από πλευράς Κυβέρνησης προς αυτούς. Δεσμεύσεων που έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της Pan Asia σε project του real estate στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω να είχε κανείς σας την αφέλεια να θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι αγάπησαν ξαφνικά τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο μας και ότι η πιθανή επένδυση τους έχει μόνο αθλητικά κριτήρια και σκοπούς.

Πείτε μου εσείς μια ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο στην οποία ο νέος τεχνικός διευθυντής να μην έχει ανακοινωθεί, να έχει κάνει ραντεβού με δύο διαφορετικούς ιδιοκτήτες, έναν που αποχωρεί και έναν που έρχεται, να έχει δύο διαφορετικές λίστες, ανάλογα με το μπάτζετ και να συνεργάζεται με έναν προπονητή, που δεν έχει ακόμα υπογράψει με την ομάδα, που δεν ξέρει αν το συμβόλαιο του θα είναι μονοετές ή τριετές, που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα που θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μια ομάδα, ένας αθλητικός οργανισμός που δεν γνωρίζει ποιος θα είναι το αφεντικό της τη νέα σεζόν, που δεν ξέρει ποιο θα είναι το πλάνο της. Το μόνο σίγουρο για τη νέα χρονιά είναι η τιμωρία από τη μη αδειοδότηση. Μια τιμωρία, που αν ισχύσουν όσα ακούγονται για το νέο πρωτάθλημα, περί υποβιβασμού έξι ομάδων, μπορεί να αποβεί μοιραία για το Σύλλογο. Λίγες μέρες απέμειναν για να φανεί αν ο Ταϊλανδός θα γίνει… ο πρίγκηπας της νέας εποχής, αν δηλαδή θα θυμόμαστε μετά τον καναπέ με τα συμπαθή θαλασσινά του Άραβα και τα καρό σακάκια του Ασιάτη επενδυτή. Υπομονή ο Γολγοθάς είναι μπροστά μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ