Κι εσύ κορόιδο Έλληνα, γελάς με τη Λουκά και ψηφίζεις τον Καμμένο

Κι εσύ κορόιδο Έλληνα, γελάς με τη Λουκά και ψηφίζεις τον Καμμένο

Ο Κώστας Καίσαρης ασχολείται με το φαινόμενο Πάνος Καμμένος και αποφαίνεται: Ποτέ δεν φταίει ο ψεύτης. Πάντα φταίει αυτός που τον ακούει και τον πιστεύει.

ΑΛΛΑ λέω κι άλλα κάνω. Και δεν αναφέρομαι στον εξαιρετικό στίχο του Σωκράτη Μάλαμα. Αλλά στην Ελένη Λουκά του πολιτικού προσωπικού. Τον ανυπέρβλητο Πάνο Καμμένο. Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να κυκλοφορεί με μία εικόνα της Παναγίας και να φωνάζει, «μετανοείτε». Ήγγικεν γαρ η βασιλεία των ουρανών. Σοκ και δέος λοιπόν, για την ανακολουθία λόγων και έργων, του υπερήφανου Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Άλλα έλεγε δηλαδή, για το Μακεδονικό κι άλλα έκανε. Και για καμιά δεκαριά, άλλα θέματα. Παραβλέποντας τον ποιητή, που έχει αποφανθεί, «τζάμπα σωστός με στανιό», πάμε στη ουσία του θέματος. Και με όλο το σεβασμό στους εκλεκτούς συναδέλφους που έχουν επισημάνει τον παραμύθι φούρναρης, πατριωτισμό του ανδρός: Από που κι ως που η απαίτηση, η έστω η προσδοκία, ο εν λόγω Καμμένος να τηρεί το λόγο του και τις δεσμεύσεις του; Τον κόβει κανείς για σοβαρό; Ότι, μετράει τις κουβέντες του, μία προς μία; Ότι προσέχει τι λέει και δεν πρόκειται περί ενός φανφαρόνου; Ενός σαχλαμαράκια;

ΑΠΟ που κι ως που η έκπληξη και ο αιφνιδιασμός, ότι άλλα έλεγε κι άλλα ψήφισε; Αν ήταν να κάνει αυτά που λέει, δεν θα ασκούσε τη τέχνη της πολιτικής. Κάτι άλλο θα είχε βρει για να βγάζει το ψωμί του. Θα είχε γίνει γιατρός. Θα είχε γίνει πολιτικός μηχανικός. Όταν χτίζεις σπίτια, δεν έχεις κανένα λόγο να λες ψέματα. Θα είχε γίνει μπακάλης. Θα είχε γίνει ταξιτζής. Είναι ποτέ δυνατόν, ένας που λέει την αλήθεια να πάει να γίνει υπουργός; Αντιθέτως. Ένας που βάζει μπροστά τη Παναγία, για να σου πάρει τη ψήφο σου, σου λέει με τη μία με ποιόν έχεις να κάνεις. Δεν κρύβεται. Ένας που χτίζει καριέρα στο τρίπτυχο, πατρίδα θρησκεία οικογένεια, σου λέει με τη μία, ποιος είναι. Ο παπατζής της οδού Αθηνάς, δεν σε κοροϊδεύει. Εσύ είσαι ο αφελής, που πας να παίξεις μαζί του. Έτσι ακριβώς, δεν σε κοροϊδεύει κι ο Καμμένος. Εσύ είσαι το κορόιδο που τον πιστεύεις.

Η ΕΛΕΝΗ Λουκά που λέγαμε πιο πάνω, δεν έχει κάποιο ταπεινό κίνητρο. Πέρα από τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν. Δεν ζήτησε ποτέ να τη ψηφίσεις. Δεν έγινε αρχηγός κόμματος. Δεν έβαλε μπροστά τη Παναγιά όπως ο Αναστασιάδης για να κερδίζει τα παιχνίδια. Δεν έβαλε μπροστά τη Παναγιά όπως ο Καμμένος για να γίνει υπουργός. Το μόνο που θέλει και επιδιώκει είναι να οδηγήσει τους συνανθρώπους της στο δρόμο του θεού. Το ψώνιο άλλωστε ποτέ δεν έδρασε εναντίον της κοινωνίας. Ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Σε αντίθεση με τους καιροσκόπους και τους φαύλους. Κι εσύ κορόιδο Έλληνα, γελάς με τη Λουκά και ψηφίζεις τον Καμμένο.

ΔΕΝ κορόιδεψε, όμως κανέναν ο Καμμένος. Κάθε μέρα δείχνει ποιος είναι. Το φωνάζει μπορείς να πεις. Όταν σταυρώνει τα αεροπλάνα. Όταν ψέλνει σε ζωντανή σύνδεση το Δεκαπενταύγουστο από τη Τήνο. Όταν παριστάνει τον μαχαλόμαγκα στη Βουλή. Ήταν ανάγκη δηλαδή, να προκύψει η ψηφοφορία για το Μακεδονικό για να γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Καμμένου; Η καθημερινότητά του, σαν Υπουργός ποια είναι; Τις προάλλες μίλησε στα Ψαρά με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας: «Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας». Παίρνεις χαμπάρι, τι είπε ο άνθρωπος; Ότι η Παναγία είναι αρχηγός του στρατού, της αεροπορίας και του ναυτικού. Θέλεις δηλαδή να σου πει και κάτι άλλο, για να πάρεις χαμπάρι ότι σε κοροϊδεύει; Ότι σε δουλεύει ψιλό γαζί; Ούτε ο Άγγελος Αναστασιάδης, κυρίες και κύριοι, δεν είχε τολμήσει να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Παναγιά. Με τον Ζαγοράκη αρχηγό έφερε το 1-1 στο Χάιμπουρι και απέκλεισε την Αρσεναλ. Κι από τον σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα, ο εν λόγω Καμμένος το γύρισε στο Δελφινάρειο: «Βγαίνουμε από την οικονομική κρίση. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα παραγωγό φυσικού αερίου και αργότερα και πετρελαίου. Αυτό συμβαίνει γιατί κράτησαν γερά οι Ένοπλές μας Δυνάμεις και το Πολεμικό μας Ναυτικό. Είμαστε σε μία στιγμή της ιστορίας του έθνους που η πατρίδα μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την επέκταση του ΑΟΖ».

ΚΑΙ το Δελφινάρειο, όμως έχει τα όριά του. Δεν βγαίνει ο Σεφερλής να λέει, ότι αρλούμπα του καπνίσει. Όταν λέει ο Καμμένος «κράτησαν οι ένοπλες δυνάμεις», τι εννοεί; Έγινε κανένας πόλεμος και δεν το πήραμε χαμπάρι; Από που προκύπτει ότι «η πατρίδα μεγαλώνει»; Κάναμε κανένα πόλεμο και τον κερδίσαμε; Που πουλάνε φτηνό ελληνικό φυσικό αέριο, να πάμε να αγοράσουμε κι εμείς; Η μπουρδολογία σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Τα έχουμε ξαναπεί, όμως: Ποτέ δεν φταίει ο ψεύτης. Πάντα φταίει αυτός που τον ακούει. Και στη προκειμένη περίπτωση τον ψηφίζει κι από πάνω. Σαφώς και δεν φταίει ο Καμμένος. Οι λακαμάδες οι Έλληνες τον στείλανε στη Βουλή. Διακόσιες χιλιάδες ψιμάρια, τον ψηφίσανε στις τελευταίες εκλογές. Διακόσιες χιλιάδες, κορόιδα, που ζουν ανάμεσά μας κι αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας.

Στη μουσική επιλογή, Eric Clapton- Wonderful Tonight.

https://youtu.be/qx3EQQQ6yjM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ