Παναθηναϊκός : Μία πρόταση για Κουρμπέλη θα δοκιμάσει τις σχέσεις

Παναθηναϊκός : Μία πρόταση για Κουρμπέλη θα δοκιμάσει τις σχέσεις

Στην περίπτωση που η Φενέρ ή άλλος σύλλογος κάνει πρόταση άνω των 3-3,5 εκατ. ευρώ, τότε θα έχει ενδιαφέρον η απόφαση του Αλαφούζου και η αντίδραση των Νταμπίζα, Δώνη.

Η Φενέρμπαχτσε είναι η νέα ενδιαφερόμενη για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Οι οποίοι δεν μένουν μόνο στο ενδιαφέρον. Τονίζουν ότι οι δευτεραθλητές Τουρκίας έχουν κάνει σκάουτινγκ για τον 25χρονο διεθνή αρχηγό του Παναθηναϊκού κι ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν μία τρομερή πρόταση για τα δεδομένα του παίκτη και της ομάδας. Όταν ένας σύλλογος είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση δεν είναι και το απλό να λέγεται ότι η Φενέρ σκοπεύει να προσφέρει 4,5-5 εκατ. ευρώ. Στον παίκτη, παράλληλα, φέρεται να δίνει 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά για τριετές συμβόλαιο. Μισό εκατομμύριο τον χρόνο δηλαδή, τη στιγμή που τη νέα σεζόν, οι πάγιες αποδοχές του Κουρμπέλη ανεβαίνουν στις 320.000 ευρώ.

Καταρχάς, θα πρέπει να αναφέρουμε τα δεδομένα. Πρόταση ακόμα στον Παναθηναϊκό δεν έχει έρθει. Εφόσον συμβεί αυτό, σημαντικό ρόλο θα παίξει η επιθυμία του Κουρμπέλη. Ο ίδιος, όπως και κανείς άλλος πράσινος, δεν έχει δικαίωμα προσφυγής. Το οικονομικό δέλεαρ, όμως, θα είναι μεγάλο. Θα του δοθεί η δυνατότητα επίσης να αγωνιστεί σε έναν σύλλογο που διεκδικεί συνεχώς το πρωτάθλημα, συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η βάση του είναι κοντά στην Ελλάδα. Για πολλούς αθλητές, άλλωστε, έχει ξεπεραστεί πλέον και η διστακτικότητα για μεταγραφή στη γειτονική χώρα.

Τον περασμένο Γενάρη όταν γινόταν λόγος για μεταγραφή στο εξωτερικό –πλην του ΠΑΟΚ- ο παίκτης δεν έκρυβε με τον ατζέντη του, ότι προτιμάει να πάει σε μεσογειακή χώρα ή στη χειρότερη στη Γερμανία, όπου υπάρχουν αρκετοί συμπατριώτες μας. Ενδεχομένως, να νιώθει πιο άνετα για ψυχολογικούς λόγους ή για την προσαρμογή του. Εννοείται, ότι ήθελε και μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα έχει υψηλούς στόχους. Η Φενέρ πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Αφήνουμε τον παίκτη, ωστόσο και πάμε στον Παναθηναϊκό. Όταν εμφανίστηκε η Σπάρτα Πράγας, η οποία φερόταν να δίνει κάτι περισσότερο από ένα εκατ. ευρώ, οι «πράσινοι» δεν μπήκαν καν στη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Και ξεκαθάριζαν ότι ο Κουρμπέλης αποτελεί την κολόνα του Παναθηναϊκού και δεν πρόκειται να παραχωρηθεί. Μην ξεχνάμε και κάτι ακόμα σημαντικό. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει ποσοστό μεταπώλησης 30%. Οπότε για να μπει το «τριφύλλι» σε διαδικασία συζήτησης, θα πρέπει η όποια προσφορά να ξεπερνάει τα 3-3,5 εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της Φενέρ, τουλάχιστον στα λόγια και στις αναφορές των Τούρκων δημοσιογράφων, αυτό έχει βάση.

Πάμε, λοιπόν, στο υποθετικό κομμάτι. Η Φενέρ κάνει πρόταση 3,5 εκατ. ευρώ ή και 4 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο του Παναθηναϊκού θα μπουν κάτι λιγότερα από τρία εκατ. ευρώ. Η χρονιά με το μπάτζετ που έχει ορίσει ο Αλαφούζος –μάξιμουμ 4,5-5 εκατ. ευρώ μεικτά- σ’ αυτή την περίπτωση βγαίνει άνετα. Θα πει ο Αλαφούζος «όχι, δεν πωλείται;». Με λιγότερα πουλήθηκαν οι Μπεργκ, Ζέκα… Μπορεί να πιάσει περισσότερα ο Κουρμπέλης, αν αρνηθεί το «τριφύλλι» τέτοια προσφορά; Μάλλον όχι. Γιατί όσο δεν υπάρχει Ευρώπη κι ανταγωνιστική ομάδα για να διαφημίζεται καλύτερα ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, όπως είναι ο αρχηγός, η τιμή δεν μπορεί να εκτοξευτεί. Στον αντίποδα, όμως; Αν πει «τον δίνουμε», τι γίνεται; Καταρχάς, θα είναι μία ένδειξη ότι ίσως κάτι να φοβάται με τον Πιεμπονγκσάντ. Αν έρθει σύντομα καλή πρόταση, γιατί να μπει στη διαδικασία πώλησης, όταν είναι σχεδόν βέβαιος, όπως διέρρεε το προηγούμενο διάστημα, ότι θα μπει ο Ταϊλανδός, άρα και χρήμα;

Ο Αλαφούζος, όπως και να έχει, είναι μεγαλομέτοχος κι αυτός ορίζει τους κανόνες. Οι Νταμπίζας, Δώνης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν την πώληση του Κουρμπέλη. Έχουν θέσει βέτο επί της ουσίας. Είναι λογικό. Με τον περιορισμό των μεταγραφών, δεν είναι απλό να καλυφθεί το κενό ενός κομβικού ποδοσφαιριστή, ο οποίος καλύπτει θέση τόσο στα χαφ, όσο και στο κέντρο της άμυνας. Εάν κι εφόσον, όμως, πέσουν τα εκατομμύρια στο τραπέζι και πει ο Αλαφούζος «πουλάμε», τι θα γίνει; Στην ουσία θα δοκιμαστούν οι σχέσεις των Νταμπίζα, Δώνη με τον μεγαλομέτοχο. Εννοείται, ότι ρόλο θα παίξει και το ύψος του ποσού. Αν, δηλαδή, φτάσει η πρόταση στα πέντε εκατ. ευρώ, τότε πώς να του πουν «δεν θέλουμε να πουλήσεις»; Δεν είναι απλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ