Η υπόσχεση Μαρτίνς και η υποχρέωση των παικτών

Η υπόσχεση Μαρτίνς και η υποχρέωση των παικτών

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε προπονήσεις και ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να βάλει την «σφραγίδα» του. Το κομβικό καλοκαίρι και η υπόσχεση που έδωσε ο 48χρονος τεχνικός μετά την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στου Ρέντη. Υποχρέωση των παικτών το καλό κλίμα και η ηρεμία στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από χθες τις προπονήσεις στο Ρέντη και ο διοικητικός ηγέτης των πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του λιμανιού και μίλησε σε Μαρτίνς και παίκτες. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων ήταν ξεκάθαρος. «Πειθαρχία και δουλειά» ζήτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να πετύχει τον στόχο της, την επιστροφή στην κορυφή.

Έδωσε μάλιστα πολύ μεγάλη έμφαση στο θέμα της πειθαρχίας, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα «πλήγωσε» πέρυσι τον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης λοιπόν έθεσε προπονητή και παίκτες προ των ευθυνών τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο και όλοι καταλαβαίνουν πως φαινόμενα αδιαφορίας ή πειθαρχικά παραπτώματα δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Ο μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έδειξε με την παρουσία του στο Ρέντη ότι είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και είναι επίσης ο μπροστάρης της προσπάθειας του Ολυμπιακού για την επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων. Ο Μαρινάκης έστειλε το μήνυμα σε Μαρτίνς και παίκτες κι εδώ πρέπει να σταθεί κάποιος και στον Πορτογάλο προπονητή. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού υποσχέθηκε πως ο ίδιος και οι παίκτες θα τα δώσουν όλα ώστε να είναι απόλυτα πετυχημένη η επόμενη χρονιά.

Κι αυτό ακριβώς θέλει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Να δει μια ομάδα η οποία θα τα δίνει όλα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς καταφέρει να περάσει αυτή τη νοοτροπία στην ομάδα του, οι ερυθρόλευκοι θα έχουν κάνει το πρώτο (σημαντικό) βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Εδώ όμως πρέπει να σταθεί κάποιος και στους παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικά στους παλιότερους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις. Όταν κάποιος ποδοσφαιριστής φοράει την φανέλα της πειραϊκής ομάδας, είναι υποχρεωμένος να δίνει μάχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό κάθε αγώνα.

Για να είμαστε ακριβείς οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε προπόνηση, γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται η ατομική βελτίωση κι εν συνεχεία η ομαδική πρόοδος. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά πως έχει αναλάβει μια πολύ σημαντική αποστολή. Το «χτίσιμο» μιας νέας ομάδας. Κι αυτό σημαίνει πως καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στον Ολυμπιακό να βαδίσει σε ασφαλές μονοπάτι στην διάρκεια της σεζόν.

Σε λίγες μέρες η αποστολή των πειραιωτών θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Και είναι προφανές πως ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να περάσει άμεσα και τα δικά του μηνύματα προς τους παίκτες. Αυτό λοιπόν που είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα του Πειραιά είναι το καλό κλίμα και η ηρεμία στα αποδυτήρια.

Αν οι ερυθρόλευκοι έχουν τα δύο στοιχεία που προαναφέραμε τότε θα έχουν πολλές πιθανότητες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Είναι υποχρέωση των παικτών του Ολυμπιακού να το πετύχουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ