Η αγωνία του εκτελεστή και η εξαίρεση του κανόνα!

Η αγωνία του εκτελεστή και η εξαίρεση του κανόνα!

Ο Μέσι δεν μπορεί να γίνει Μαραντόνα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι το συνηθισμένο…

Ένας από τους μεγαλύτερους «μύθους» που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο είναι κι αυτός που αναφέρεται στην αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, καθώς στην πραγματικότητα αυτός που βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση είναι ο παίκτης που θα αναλάβει την ευθύνη για το σουτ από τα 11 μέτρα.

Για τον τερματοφύλακα δεν υπάρχει κανένα άγχος κι ας είναι η φάση που βρίσκεται απροστάτευτος από τον άμυνά του. αφού ακριβώς για αυτόν το λόγο δεν θα του καταλογίσει κανείς ευθύνη, αν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του, ενώ σε περίπτωση απόκρουσης θα γίνει ήρωας.

Αντιθέτως, ο εκτελεστής αν ευστοχήσει θα έχει κάνει απλά το αυτονόητο, αλλά στο… δυσάρεστο ενδεχόμενο θα είναι ο μοιραίος. Σε αυτά τα δευτερόλεπτα που μένουν «μόνοι τους στο γήπεδο» οι δύο πρωταγωνιστές της «εσχάτης των ποινών» παίζει ρόλο κυρίως η ψυχολογία.Τίθεται το ζήτημα της αυτοπεποίθησης και για αυτόν που παίρνει φόρα να σουτάρει και για εκείνον που περιμένει την μπάλα κάτω από την εστία του.

Βεβαίως, πέναλτι έχουν απολέσει στο παρελθόν μεγάλοι ποδοσφαιριστές και έχει συμβεί να μην ευστοχήσουν αυτοί που ήταν από τους πρωταγωνιστές σε κάποιους αγώνες. Απλά, όταν το χάνει ο Λίο Μέσι γίνεται μέγα θέμα, ενώ όταν αστοχεί ο Κουέβα του Περού δεν ασχολείται κανείς. Όπως και δεν αναδεικνύεται η απόκρουση του τερματοφύλακα των Ισλανδών Χάλντορσον.

Σε αυτά τα πρώτα ματς του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας είδαμε να ευστοχούν από τη βούλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Γκριζμάν, ο Μόντριτς αλλά όχι ο Μέσι. Ποιος θα το πίστευε κι όμως είναι γεγονός. Να κάνει τόσα «θαύματα» ο απόγονος του Μαραντόνα στα γήπεδα αλλά ενίοτε να μην μπορεί να πετύχει τα απολύτως απαραίτητα, τα πιο εύκολα.

Το βάρος τη ευθύνης. Κάπου εδώ είναι πιθανό να κρύβεται το μυστικό της αποτυχίας του Μέσι που μπορεί να αποτελεί ένα από τα καλύτερα εργαλεία στην Μπαρτσελόνα, αλλά στην Αργεντινή δεν του είναι απλό να το πάρει μόνος του το ματς, όπως έκανε ο Ντιέγκο και έγινε ο «θεός» που δεν ήταν «αμαρτία» για αυτόν ακόμη και να σκοράρει με το χέρι.

Συνεπώς, η Αργεντινή αν θέλει να λύσει το πρόβλημά μας θα πρέπει να περιμένει βοήθειες από όλους τους παίκτες της κι όχι μόνον από έναν. Ποιος θυμάται τους προπονητές ή τους συμπαίκτες του Μαραντόνα; Ο Μέσι θα μείνει στην ιστορία ακόμη κι όταν χάνει το πέναλτι, όμως η Αργεντινή δεν θα μπορέσει να φτάσει σε κατάκτηση τροπαίου αν δεν μοιράσει το παιχνίδι της σε όλους όσοι φοράνε τη φανέλα της. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο πια και παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ