Το φαβορί και το αουτσάιντερ φαίνονται στο γήπεδο

Το φαβορί και το αουτσάιντερ φαίνονται στο γήπεδο

Το μάθημα από τα πρώτα ματς του Μουντιάλ και οι αναγωγές στον Ελληνικό μικρόκοσμο.

Το Παγκόσμιο κύπελλο, για να ακριβολογώ και αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο, δείχνει αυτό που πια χαρακτηρίζει τη νέα εποχή στο ποδόσφαιρο: Οι βεβαιότητες μας τελείωσαν.

Οι “μικροί” και οι “μεγάλοι” δεν είναι και τόσο “μικροί” και τόσο “μεγάλοι” όπως νομίζουν οι πολλοί. Το ποδόσφαιρο είναι πια μια εφαρμοσμένη επιστήμη και όχι η αποτύπωση του ταλέντου των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων που αντιμάχονται.

Μετράει το ταλέντο, φυσικά. Αλλά μπορεί να εξισορροπηθεί από την τακτική, μπορεί ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς να αμβλυνθεί από το σκάουτινγκ και την τακτική και ενίοτε και αυτό το φαβορί, μπορεί να δει την πλάτη του αουτσάιντερ, γιατί το τελευταίο κερδίζει στο πάθος, στη δύναμη και τη θέληση.

Ο tactician Κούπερ από ένα αχρείαστο φάουλ απειρίας έχασε βαθμό με την Αίγυπτο χωρίς το Σαλάχ, από την Ουρουγουάη στο 90’.

Η πολυτάλαντη Γαλλία τα χρειάστηκε με τους Αυστραλούς. Η Αργεντινή λύγισε από το παροιμιώδες πάθος των Ισλανδών με το χαμένο πέναλτι του Μέσι.

Η Γερμανία δέχτηκε χαστούκι από τους συνεπείς και αποφασιστικούς Μεξικανούς και η Βραζιλία όσες κλάσεις καλύτερη κι αν ήταν, έμεινε στο 1-1 με τους Ελβετούς γιατί δεν φρόντισε να καθαρίσει μια ώρα αρχύτερα το ματς.

Αυτός που θα φτιάξει την ομάδα του με βάση το σύνολο που μπορεί να παίζει καλά μαζί και όχι για να κινείται γύρω από μονάδες, αυτός που θα πορευτεί με τις αρετές του αλλά δεν θα αρνηθεί και τη σκοπιμότητα για να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου και εν τέλει θα προκαλέσει τη μοίρα του, μπορεί να διακριθεί. Και μπορεί να φτάσει εκεί που δεν τολμά να ομολογήσει ότι πιστεύει.

Ταυτίζομαι με αυτή τη λογική. Και στην αναγωγή της και στο δικό μας μικρόκοσμο, αυτόν της ελληνικής Superleague  πιστεύω ότι μπορεί να έχει εφαρμογή. Και να πω την αλήθεια, ευελπιστώ ότι ο Άρης έχει όλο το πακέτο για να δικαιώσει όσους πιστεύουμε στη δυναμική του και να διαψεύσει άμεσα όσους -λόγω της τετραετούς απουσίας- σπεύδουν να τον κατατάξουν στις μη ανταγωνιστικές ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ