Παναθηναϊκός : Τον… ξύπνησε η διακοπή

Παναθηναϊκός : Τον… ξύπνησε η διακοπή

Στο διάστημα των διαβουλεύσεων για να επαναρχίσει ο αγώνας, Πασκουάλ και παίκτες κατάλαβαν πως αν δεν γίνουν «σκληροί» πρωτάθλημα δεν παίρνουν.

Για μια ακόμα χρονιά από το 1996 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τουλάχιστον έναν τίτλο, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία.

Μετά από μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, ήττες, προβληματισμούς, αποκλεισμούς κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχημένα τις υποχρεώσεις του κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στον πέμπτο τελικό.

Το ΟΑΚΑ ήταν εκείνο που «αποφάσισε» για τον πρωταθλητή, καθώς η διακοπή φαίνεται πως «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό από το λήθαργο του πρώτου ημιχρόνου.

Προφανώς και δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στα γήπεδα και αυτές οι πράξεις επιβάλλεται να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Στην… οικονομία του παιχνιδιού όμως φαίνεται πως τα γεγονότα λίγο πριν ξεκινήσει το τρίτο δεκάλεπτο έπαιξαν το ρόλο τους, αφού ο Πασκουάλ και οι παίκτες του αντιλήφθηκαν πως πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί στην άμυνά τους και με την εξέδρα στην εξίσωση του ματς άρχισαν να επιβάλλονται στον αντίπαλό τους.

Διότι μέχρι τότε ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Είχε καταφέρει να «εγκλωβίσει» τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε με τον Καλάθη απενεργοποιημένο και στην επίθεση είχε συγκεκριμένη στόχευση με τον Πρίντεζη να είναι ο «παίκτης κλειδί».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήταν εκείνος που έβαλε ενέργεια στην πεντάδα, κάλυψε με επιτυχία τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα, κυρίως την «τρύπα» που υπήρχε στο μαρκάρισμα του ΜακΛιν, ενώ ο Παππάς με τις στοχευμένες προσπάθειές του απέναντι σε παίκτες με αργά πόδια και ένα τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό για τα καλά μπροστά στο σκορ και «φωτιά» στην εξέδρα. Όλα αυτά με τον Καλάθη εκτός ματς λόγω φάουλ και τον Τζέιμς πλέι μέικερ!

Ο Αμερικανός στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη και έδινε λύσεις, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε τρίποντα με τον Στρέλνιεκς, ενώ ο Ουίλτζερ, όσα έβαζε τα «έτρωγε» στην άμυνα.

Η διαφορά πήγε στους 18 πόντους και το ματς ουσιαστικά τελείωσε…

Η «επόμενη ημέρα» βρίσκει τον Πασκουάλ πρωταθλητή και στη θέση του, έχοντας –επιτέλους γι’ αυτόν- εκμεταλλευτεί για μια φορά το πλεονέκτημα έδρας.

Από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από την παραμονή του Νικ Καλάθη, ο οποίος είναι ο «παίκτης αναφορά» για τον Παναθηναϊκό και Έλληνας.

Τζέιμς και Σίνγκλετον θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει ο Ρίβερς. Ντένμον και Γκάμπριελ είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν, αλλά αυτό θα αποφασιστεί οριστικά όταν θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις θέσεις των Ελλήνων.

Ακόμα ουσιαστικά η σεζόν δεν έχει τελειώσει καλά- καλά. Είναι πολύ νωρίς για μεταγραφικά σενάρια, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συνεκτιμηθούν, ώστε να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Το μεταγραφικό καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε…

ΥΓ Η σκηνή με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Θανάση Γιαννακόπουλο αποδεικνύει πως η «καφρίλα» της εξέδρας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαλάσει σχέσεις εκτίμησης και αμοιβαίας αγάπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ