Όταν «χαϊδεύεσαι» με την μπάλα, αυτή σε τιμωρεί…

Όταν «χαϊδεύεσαι» με την μπάλα, αυτή σε τιμωρεί…

Με εξαίρεση τον Κουτίνιο, οι υπόλοιποι φρόντιζαν να αποφύγουν τις σωματικές επαφές με τους σκληροτράχηλους Ελβετούς και για σαράντα λεπτά χαϊδεύονταν με την μπάλα αντί να βγουν μπροστά για να βάλουν δεύτερο και τρίτο. Καλά να πάθουν…

Οποιος είναι μπλαζέ πρέπει να τιμωρείται. Οι Βραζιλιάνοι ήταν τέτοιοι από την ώρα που έβαλαν το γκολ με τον Κουτίνιο και τιμωρήθηκαν δικαιολογημένα. Θα την σκαπούλαραν βέβαια αν αυτό ο ανεκδιήγητος διαιτητής έβλεπε καλά. Ο σκόρερ των Ελβετών κάνει φάουλ στον Μιράντα και πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ζεσούς ανατρέπεται καθαρά μέσα στην περιοχή και πάλι ο Ράμος από το Μεξικό καταπίνει την σφυρίχτρα του. Τα γράφω αυτά διότι λογικά θα έπρεπε να αφυπνίσουν τους Βραζιλιάνους ώστε να βάλουν την μπάλα κάτω και να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο από εκείνο που τους έκανε να αποκτήσουν εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Αυτοί συνέχισαν να φλυαρούν ασκόπως και να χάνουν όλες ή σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες από τους σκληροτράχηλους Ελβετούς που έριξαν και ορισμένες κλωτσιές παραπάνω στον Νεϊμάρ κυρίως με τον  Μπεχράμι. Όταν όμως σε κλωτσάνε, αντί να κλαψουρίζεις στον διαιτητή δίνεις την μπάλα γρήγορα αντί να την κρατάς μέχρι να έρθει ο  Μπεχράμι για να σε δείρει. Ο Τίτε άργησε να ρίξει στο ματς τον Φιρμίνο στην θέση του αρνητικού Ζέσους αλλά είναι άδικο να υποστηριχτεί ότι αυτός με τις επιλογές του ήταν η αιτία που το μούσκεψαν οι Βραζιλιάνοι. Όταν με εξαίρεση τον Κουτίνιο φροντίζεις να αποφύγεις τις σωματικές επαφές με τους σκληροτράχηλους Ελβετούς και για σαράντα λεπτά χαϊδεύεσαι με την μπάλα αντί να βγεις μπροστά για να βάλεις δεύτερο και τρίτο καλά να πάθεις.  Η Βραζιλία ήρθε με φόρα από τα φιλικά όπου σκότωνε τους αντιπάλους της αλλά στο πρώτο επίσημο ήταν μπλαζέ και ανερμάτιστη.

Χωρίς ψυχή και αυτοματισμούς.  Το να δίνεις γήπεδο για να βρεις χώρους στην κόντρα το καταλαβαίνω. Να πηγαίνεις συνέχεια την μπάλα πίσω αντί να την πηγαίνεις μπροστά είναι ακατανόητο. Κάτι έχουν καταλάβει λάθος και πάλι οι «καριόκας». Αν συνεχίσουν να μην καταλαβαίνουν ότι εδώ πρέπει να σκοτώνεις τον αντίπαλο αντί να χαϊδεύεσαι με την μπάλα, θα πάθουν κι άλλες ζημιές. Αν και όπως είδα σήμερα την Κόστα Ρίκα και την Σερβία καμμιά τους δεν είναι καλύτερη από την Ελβετία.

Υ.Γ. Για βάλτε τα κάτω. Από τα λεγόμενα φαβορί μόνο η Γαλλία νίκησε στην πρεμιέρα κι αυτή μετά κόπων και βασάνων. Ισπανία, Αργεντινή , Γερμανία και Βραζιλία μύρισαν τον κρίνο. Η δε παγκόσμια πρωταθλήτρια το φυσάει και δεν κρυώνει αυτό που της έκανε το Μεξικό αναγκάζοντάς την σε ήητα στην πρεμιέρα μετά από εφτά συνεχόμενες νίκες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ