Φταίνε αυτοί, αλλά φταις και εσύ…

Φταίνε αυτοί, αλλά φταις και εσύ…

Δικαιολογημένα τα παράπονα για τους διαιτητές, αδικαιολόγητη η κατάρρευση στο τρίτο δεκάλεπτο. Ώρα τώρα για αποφάσεις, αποχωρήσεις και τεράστιες αγωνιστικές και όχι μόνο τομές.

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος πρέπει να ανοίξει. Ο Ολυμπιακός πληγώθηκε από το ίδιο του το μυαλό, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, βγήκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν σκιά του εαυτού του και μοιραία έχασε το πρωτάθλημα.

Μία διακοπή που του γύρισε μπούμερανγκ, δύο διαιτητές που ορίστηκαν και κατάφεραν (ειδικά ο Μάνος) να κάνουν τη δουλειά τους και 3-2.

Τα πάντα γκρεμίστηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Αγνώριστος, χωρίς ρυθμό, με τους «πράσινους» να βάζουν την εξίσωση τον κόσμο τους, έναν ακόμα παίκτη από τον πάγκο και ουσιαστικά να κερδίζουν την αναμέτρηση πιο εύκολα από ότι περίμεναν. Το λάθος της διαχείρισης των συναισθημάτων στο γ’ δεκάλεπτο, φέρει βαρέως η ίδια η ομάδα.

Κομβικό σημείο για την ήττα του Ολυμπιακού το γεγονός πως ο Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά, χωρίς να πάρει καμία προσπάθεια στο ματς και χωρίς να μπορεί ο ΜακΛιν να έχει τις σωστές ανάσες.

Όπως τόνιζαν και οι ερυθρόλευκοι μετά το παιχνίδι, οι τρεις διαιτητές έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να γυρίσει η αναμέτρηση. Με βρίσκει ως ένα σημείο αυτό σύμφωνο, αν και έχω ενδοιασμούς, αναφορικά με το αν θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό στο β μέρος και αν ο Παναθηναϊκός θα ήταν το ίδιο άστοχος στη  συνέχεια.

Κακά τα ψέματα, όπως έγραψα και παραπάνω, ΕΠΡΕΠΕ οι Πειραιώτες να «κλείσουν» τον εγκέφαλό τους και να μην παρασυρθούν.

Θα το πάμε δεκάλεπτο δεκάλεπτο, αλλά ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος πια. Αφού από το δεύτερο ημίχρονο και έπειτα, τα πάντα τελείωσαν, ο Παναθηναϊκός είχε 6/11 τρίποντα, ποσοστό που ουσιαστικά είναι η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο στο επιμέρους σκορ.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ

Προθέσεις για το «ζωγραφιστό» με το καλημέρα, ποστάροντας με τον Πρίντεζη και δίνοντας του μπάλες όπως και του Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος χρεώθηκε τρία φάουλ γρήγορα και αυτό ήταν βασικό πρόβλημα για τον Σφαιρόπουλο.

Άσχημο σημάδι: Νεύρα με Σπανούλη στην αρχή του ματς. Αρχικά με τον ίδιο του τον συμπαίκτη (Μιλουτίνοφ) στη συνέχεια και με τον Σίνγκλετον. Φάνηκε στον τρόπο που προχώρησε στις δύο επόμενες επιθέσεις της ομάδας του.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν ένα 10-0 σερί και είχαν ήδη 3 λάθη στα πρώτα 5 λεπτά. Περίεργο το ότι στα νεύρα δεν απάντησε με τάιμ άουτ ο Σφαιρόπουλος.

Απάντησαν πάντως με 9-0, επιμένοντας το ποστ και ψάχνοντας την έξτρα πάσα. Καμία ομάδα δεν ξεχώρισε στο ΟΑΚΑ στην πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός είχε 5/16 σουτ, αλλά 8 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Το ζητούμενο πλέον ήταν ένα. Θα μπορούσε να αντέξει σε αυτόν τον ρυθμό ο Πρίντεζης;

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ Β’ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Έξω ο Σπανούλης έξω και ο υπαρχηγός. Νευρικότητα από Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς, χωρίς σκορ ο Ολυμπιακός έπειτα από σκοτωμένες επιθέσεις.

Οι 5 πόντοι του Ρόμπερτς έστρωσαν προς το παρόν την κατάσταση, σε ένα κακό παιχνίδι πάντως που ο Ολυμπιακός ήταν στο ματς ελέω της αστοχίας του Παναθηναϊκού στην περιφέρεια.

Fact: Σωστή στόχευση από τους ερυθρόλευκους. Εν τη παρουσία του Μήτογλου στο ματς έψαξε το πικ εν ρολ με το τεσσάρι του, η αλλαγή πήγαινε απευθείας στον Σπανούλη και αυτός τον έφθειρε απευθείας. Ταυτόχρονα, με την επιστροφή του Καλάθη (είχε ήδη 2 φάουλ), έψαξε και πάλι την αλλαγή με τον σέντερ, ο ΜακΛίν τον πόσταρε και πήρε το τρίτο του.

Επιστροφή για κλείσιμο ημιχρόνου. Ο Σπανούλης είχε βρει ρυθμό με την μπάλα στα χέρια. Έπαιξε στα πόδια τον Γκιστ, έβαλε το καλάθι παρότι τον… κατεδάφισε ο Αμερικανός. Δεν «μάσησε» από την φθορά στην προηγούμενη φάση, πέτυχε ένα ακόμα ντράιβ με προσωπική ενέργεια.

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με βολές στο 31-30, ο Ολυμπιακός στα 50 δευτερόλεπτα μπήκε στο τάιμ άουτ και αντί να αγχωθεί και να μπλέξει το  μυαλό του, στόχευσε και στις δύο επόμενες επιθέσεις του.  Σούπερ ο Ρόμπερτς ξανά, «κομπιούτερ» ο Σπανούλης και μπροστά στο 20λεπτο.

Η σούμα του ημιχρόνου: Μικρή η διαφορά για τους φιλοξενούμενους, αφού παρότι ο Παναθηναϊκός έμπλεξε στον ρυθμό του, είχε και 0/7 τρίποντα. Κερδισμένος απόλυτα τακτικά ο Σφαιρόπουλος, καθώς περιόρισε τους γηπεδούχους σε 4 ασίστ με τον Καλάθη να έχει 1 μόλις σε 14:26. Την ίδια ώρα, αμφότερες οι ομάδες είχαν φορτωμένους με φάουλ κομβικούς παίκτες τους (4 ο Μιλουτίνοφ, από 3 οι Καλάθης και Αντετοκούνμπο), ενώ οι 4 από τους 5 βασικούς του Παναθηναϊκού είχαν αγωνιστεί πάνω από 13 λεπτά.

Πάμε στο β’ μέρος…

Πριν ξεκινήσει, ήμουν σίγουρος ότι θα «χαλάσει» το μυαλό του Ολυμπιακού από την αποχώρησή του έπειτα από ότι έγινε πίσω από τον πάγκο του. Φάνηκε αυτό στα 5 δευτερόλεπτα στην επαναφορά, δείγμα της νευρικότητάς του.

Στον χορό μπήκε ο κόσμος, αλλά και ο διαιτητής Μάνος. Σε δύο σερί φάσεις ήταν στην γραμμή, επέτρεψε κάθε επαφή και σπρώξιμο. Χάθηκε η κατοχή τη μία φορά, ευτυχώς το κάρφωμα του Γκιστ δεν έγινε πόντοι, όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν φανερά εκτός ματς. Και ο πάγκος τους, και οι παίκτες..

Μόνο ζημιά προκάλεσε και επιπλέον πίεση η διακοπή.  Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει τον ΜακΛίν, ο Αμερικανός «έτρωγε» το… ξύλο της αρκούδας και το θέμα ήταν πια αν θα αντέξει μέχρι τέλους.

Πνευματικά ειδικά, με τον ΜακΛίν να έχει θολώσει και σε μία λάθος περιστροφή και με το σύστημα που ο Ολυμπιακός πληγώθηκε στο Κάουνας (τρίποντο του Λοτζέσκι μετά από ένα flair σκριν) και… γειά σας.

Σημείωση: Νίκολα Μιλουτίνοφ. Σε όλη την Ευρωλίγκα, 2 φάουλ κατά μέσο όρο. Δύο αποβολές σε 29 παιχνίδια.

Νίκολα Μιλουτίνοφ. Σε 5 ματς τελικών, 3.2 φάουλ κατά μέσο όρο. Δύο αποβολές σε 5 παιχνίδια…

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Προς το τέλος…

Η διακοπή λοιπόν είχε γυρίσει μπούμερανγκ. Για τα καλά. Οι πράσινοι έβαλαν τον κόσμο στην εξίσωση, και η διαφορά στους 15 πόντους και 8 λεπτά πριν από ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Όσο συγκεντρωμένος ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και θύμισε ομάδα Ευρωλίγκας, τόσο ομάδα… ΕΣΚΑΝΑ έμοιαζε στο β μέρος αναφορικά με την συγκρότηση του στο μομέντουμ της αναμέτρησης. Μιλάμε για το ματς της σεζόν, σε ένα παιχνίδι που γνώριζε εξ αρχής τι θα αντιμετωπίσει κατά τα λεγόμενά του. Οπότε η εικόνα της ομάδας, στο β μέρος είναι απόλυτη ευθύνη.

Ο Ουίλτζερ με την είσοδό του στο ματς έφερε κάποιους πόντους, αλλά τι να το κάνεις. Η κατάρρευση του Ολυμπιακού δυστυχώς ήταν κραυγαλέα.

Οφείλουν πια άπαντες στους ερυθρόλευκους να κάνουν το επόμενο βήμα και να προχωρήσουν σε τομές.

Η δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη χρονιά για μία ομάδα με την ιστορία των Πειραιωτών  βαραίνει τις πλάτες όλων..

ΥΓ1 Οι εξελίξεις τρέχουν για τον Ολυμπιακό και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν κομβικές κινήσεις ουσίας για την σεζόν 2018-19.

ΥΓ2 Θεωρώ ότι Ολυμπιακός και Γιάννης Σφαιρόπουλος θα χωρίσουν τους δρόμους τους. Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, οι ερυθρόλευκοι από την μεριά τους δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια.

ΥΓ3 Το φλέγον ζήτημα είναι πια τι κάνεις με τα ανοιχτά συμβόλαια; Φοβάμαι πολύ ότι η τριάδα θα «σπάσει». Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ