Και περάσαμε όμορφα…

Και περάσαμε όμορφα…

Η όμορφη εμπειρία του «Καμπ Νου» στον όμιλο που ξεπερνά τις δυνάμεις του Ολυμπιακού και η υποχρέωση της Κυριακής

Από το άγχος της συντριβής στο «άντρο» της Μπαρτσελόνα στην ανακούφιση μιας όμορφης εμπειρίας.

Κάπως έτσι μετά το 3-1 από την παρέα του Μέσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Βαρκελώνη βγάζοντας από πάνω του ένα «βαρύ» ματς σε μια έδρα που «κολοσσοί» της Ευρώπης έχουν διασυρθεί.

Δεν λέει κανείς βεβαίως πως είναι για… ξέφρενους πανηγυρισμούς η τιμητική ήττα με 3-1 από την Μπαρτσελόνα, όμως το πρώτο ματς του Ολυμπιακού με το καμάρι της Καταλονίας αφήνει μια όμορφη ανάμνηση.

Εκτός και αν κάποιο διεστραμμένο μυαλό πίστευε πως ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει κάτι, βαθμολογικά, στη Βαρκελώνη, ακόμη και όταν η Μπάρτσα έμεινε με δέκα.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή στην πρωτεύουσα της Καταλονίας οι «ερυθρόλευκοι», μαζί με τους τρεις χιλιάδες οπαδούς τους, έζησαν το όνειρο μιας αναμέτρησης στο Καμπ Νου.

Από την στιγμή της συνάντησης με τον αγαπημένο Ερνέστο έως και το γκολ του Δημήτρη Νικολάου που άφησε μια «γλυκιά γεύση», οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν να θυμούνται ως εμπειρία ζωής τα όσα βίωσαν στην Καταλονία.

Θα πει κανείς, καλά όλα αυτά αλλά το «σακούλι» είναι άδειο. Ας είναι καλά η Γιουβέντους που γύρισε το ματς με τους Πορτογάλους και έστω και μαθηματικά υπάρχουν ακόμη ελπίδες.

Μπορεί την άλλη αγωνιστική να έχουν χαθεί γιατί η Σπόρτινγκ είναι ικανή όχι απλά να πάρει αποτέλεσμα αλλά να κερδίσει τους Ιταλούς στην έδρα της (την ώρα που ο Ολυμπιακός θα υποδέχεται τον Ερνέστο στο Καραισκάκη) όμως όπως και να έχει το ζητούμενο είναι πως μπόρεσε να «συγκρατήσει» το «θηρίο» έβγαλε δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς με αξιοπρέπεια, και έχει έστω και λίγες ελπίδες για το Europa League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής βεβαίως ο Νικολάου που τα έκανε όλα. Έβαλε γκολ στον Προτό, έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Μέσι και του έδωσε την δυνατότητα να βαρέσει… πέναλτι και στο τέλος έβαλε γκολ και στον Τερ Στέγκεν για να γίνει ο πιο νεαρός Έλληνας που σκοράρει στο Champions League.

Και τώρα πάμε για άλλα, και όπου άλλα το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραισκάκη την Κυριακή που κρίνει πολλά για την συνέχεια όλων. Ο Ολυμπιακός στο -4 από την κορυφή οφείλει να φτάσει στη νίκη και να μπει ξανά στο δρόμο που ξέρει καλύτερα από όλους.

Το Champions League έχει την αίγλη αλλά φέτος τα πράγματα παραείναι δύσκολα για τους Πειραιώτες. Υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνάμεις τους. Στο πρωτάθλημα όμως οφείλει να βρει ξανά τον τρόπο να γίνει το αφεντικό. Και το ντέρμπι της Κυριακής είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Αλλά για αυτό θα τα πούμε ξανά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ