Τα καλύτερα έρχονται, και στο Μουντιάλ…

Τα καλύτερα έρχονται, και στο Μουντιάλ…

Οι κινήσεις που ισχυροποιούν το ρόστερ του Ολυμπιακού, το πραγματικό Μουντιάλ που ξεκινάει σήμερα, ο 5ος τελικός στο ΟΑΚΑ και η… περηφάνια της μέρας.

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα. Κάπως έτσι έχοντας και το… copyright λόγω ονόματος επιχειρώ να καταγράψω όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό αλλά και στην σημερινή επικαιρότητα, αθλητική και όχι μόνο.

Ξεκινώ από τα καθαρά δικά μας, τα του Ολυμπιακού. Με την προετοιμασία να έχει ξεκινήσει, τις πρώτες μεταγραφές να έχουν γίνει πράξη και τα καλύτερα να έρχονται σύντομα με τις πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις των Μάρκοβιτς, Λισάντρο Λόπες και Κουντέ.

Είναι άκρως απαραίτητο για τον νέο Ολυμπιακό που δημιουργείται να έρθουν στην ομάδα ξένοι ποδοσφαιριστές που θα κάνουν την διαφορά, που θα προσδώσουν ποιότητα στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Και σαφέστατα οι τρεις παραπάνω παίκτες έχουν την δυναμική για να το πράξουν. Υποθέσεις που θα δούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα να παίρνουν τον δρόμο τους με τις πιθανότητες (όσο και αν στις μεταγραφές πάντα πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι έως ότου πέσουν οι τζίφρες) να είναι υπέρ των ερυθρολεύκων.

Βεβαίως όπως έχω τονίσει και στο παρελθόν όλες οι μεταγραφές κρίνονται στο χορτάρι. Τώρα «κρίνονται» βάση βιογραφικού και σαφέστατα μιλάμε για περιπτώσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δυναμική για να μπορέσουν να φέρουν στον Ολυμπιακό τα στοιχεία που χρειάζεται.

Οι εξελίξεις λοιπόν στον Ολυμπιακό τρέχουν με το πλάνο Μαρτίνς και διοίκησης να προχωρά με σταθερά βήματα για να δημιουργηθεί το «παζλ» της νέας ομάδας που θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μένω σε ερυθρόλευκο φόντο αλλά μπασκετικό. 5ος τελικός απόψε στο ΟΑΚΑ και ανάδειξη πρωταθλητή Ελλάδας με τον Ολυμπιακό να πρέπει ξανά να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο στην έδρα του για να πάρει τον τίτλο και έτσι να κλείσει εντυπωσιακά μια χρονιά που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες αλλά σημαδεύτηκε από τεράστιες αποτυχίες. Τι θα γίνει απόψε θα το γνωρίζουμε σε λίγες ώρες.

Ψυχρά και αφήνοντας το συναίσθημα στην άκρη δεν δίνω σοβαρές πιθανότητες στον Ολυμπιακό. Θεωρώ πως έχασε την ευκαιρία του με την ήττα στο ΣΕΦ στο δεύτερο ματς. Οι πράσινοι έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ανεξάρτητα τι ρόλο θα παίξει ο… Φάρος.

Τα καλύτερα έρχονται λοιπόν στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό και μαζί και στο Μουντιάλ! Το πραγματικό Μουντιάλ ξεκινά σήμερα με την είσοδο Γερμανίας και Βραζιλίας στους αγώνες.

Ένα Μουντιάλ που μέχρι τώρα μας κρατάει καθηλωμένους μπροστά στην τηλεόραση από συνήθεια. Γιατί η μπάλα που βλέπουμε, με εξαίρεση βεβαίως το Πορτογαλία-Ισπανία, είναι επιπέδου… Σούπερ Λιγκ που λέει ο λόγος.

Ποντάροντας λοιπόν τις ελπίδες για καλύτερη μπάλα στα «βαριά όπλα» του Μουντιάλ (Γερμανία και Βραζιλία) περιμένουμε την επιβεβαίωση στις πρεμιέρες τους.

Για φινάλε κάτι… εθνικά υπερήφανο. Ζούμε ιστορικές στιγμές που έλεγε και μια ψυχή καθώς η κυβέρνηση πέτυχε ένα ακόμη «στοίχημα» από τα… πολλά που έχει πετύχει άλλωστε από το 2015 που ανέλαβε την… σωτηρία της χώρας.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τη Βόρεια Μακεδονία όπως επισήμως από σήμερα η Ελλάδα αναγνωρίζει αποτελεί στα δικά μου μάτια μια (ακόμη) εθνική ήττα. Ξέρω στην Ελλάδα της… Ελπίδας του Αλέξη και του Πάνου που ζούμε όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης θεωρείται το λιγότερο ακραίο στοιχείο.

Αν είναι να θεωρούμε ακραίο στοιχείο επειδή πιστεύω πως είναι απαράδεκτη η συμφωνία που υπέγραψε η Κυβέρνηση με πανηγυρισμούς και… εθνική υπερηφάνεια, τότε προφανώς και είμαι. Το κακό είναι πως έχουμε και άλλα πολλά να παραχωρήσουμε στο άμεσο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ