Ένα μεσημέρι στο… ορισμένο ΟΑΚΑ

Ένα μεσημέρι στο… ορισμένο ΟΑΚΑ

Μία κλήρωση που κατέληξε ορισμός, τα χαμόγελα, οι… ατάκες και οι απορίες που εύκολα προέκυψαν από την τριάδα που τελικά θα «σφυρίξει» στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος.

Ένα όμορφο μεσημέρι, με τον ήλιο να… καίει οτιδήποτε ακάλυπτο στέκεται στην άσφαλτο, βρεθήκαμε στην ΚΕΔ για να την κλήρωση των διαιτητών για τον 5οτελικό της Stoiximan.gr Basket League.

Για το ρεπορτάζ λοιπόν άφησα το… μαγευτικό Κερατσίνι για το ΟΑΚΑ και κατά τη μία και μισή ήμουν εκεί περιμένοντας να δω τι θα συμβεί στην τελευταία για φέτος συνεδρίαση της  στην ΚΕΔ.

Σε όλη τη διαδρομή είχα στο μυαλό μου σίγουρα το όνομα του Αναστόπουλου ανάμεσα στους τρεις (ειλικρινά έχω χάσει το μέτρημα πόσα «αιώνια» ματς έχει σφυρίξει), ενώ είχα μπερδευτεί για τους υπόλοιπους, γιατί όλο το βράδυ χάζευα στο διαδίκτυο τις προβλέψεις στα social media, αναφορικά με την τελική τριάδα. Τι έλεγαν τα… exit polls από τον κόσμο;

Από την στιγμή λοιπόν που οι Σχινάς, Γκόντας και Φούφης ήταν στάνταρ εκτός (ανεπιθύμητοι από την ΚΕΔ λόγο της κόντρας τους, κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Συμεωνίδης στην εκπομπή «Δίκη» στο Σκάι κάμποσες μέρες νωρίτερα), αρκετοί τόνιζαν πως η τριάδα θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στον Αναστόπουλο, Πηλοΐδη και είτε Καρατσούνη είτε Μάνου είτε Παναγιώτου, ενώ ελάχιστοι έβαζαν στην τριάδα τον Κορομηλά, Ανδρικόπουλο και τους υπόλοιπους.

Πάμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ. Νωρίς εκεί, αφού στις 14:00 είχε οριστεί (sic) η κλήρωση,  περίμενα μαζί με άλλους δημοσιογράφους την διαδικασία.

Εντός του κτιρίου ήδη γινόταν η σύσκεψη των ανθρώπων που έχουν στα χέρια τους την τύχη της ελληνικής διαιτησίας στο μπάσκετ, ενώ σιγά σιγά ερχόντουσαν οι άνθρωποι τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού. Αφού οι δύο «αιώνιοι» μας έδωσαν μία… γεύση για το τι θα ακολουθήσει μέσα στην μέρα, αμφότερες οι δύο πλευρές πέρασαν στην αίθουσα της ΚΕΔ για την ολοκλήρωση της υποχρέωσής τους στο Μαρούσι.

Δεν πέρασε πολύ ώρα και όπως ακούστηκε από έναν συνάδελφο, είδαμε λευκό καπνό, με την διαδικασία να μην διαρκεί ουτε 5 λεπτά.

Αφού μάθαμε λοιπόν την 3άδα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ξεπόρτισε και ο κύριος Συμεωνίδης μέσα από τα γραφεία της ΚΕΔ με ένα μεγάλο χαμόγελο. «Τα μάθατε έτσι; Δεν έχω κάτι να σας πω παραπάνω…» ήταν οι πρώτες του κουβέντες για να συνεχίσει «βασανίσαμε το κεφάλι μας και επιλέξαμε τους τρεις καλύτερους».

Ερωτώμενος ακούγοντας τη λέξη επιλέξαμε, ερωτήθηκε για να μην υπάρχει αμφιβολία για το αν έγινε ορισμός ή κλήρωση και απάντησε πως έγινε ορισμός.

Επόμενη δημοσιογραφική ερώτηση ήταν για το κλίμα μέσα στην αίθουσα, με τον ίδιο να αποκαλύπτει: «18 χρόνια το κάνω αυτό, πρώτη φορά είδα τέτοια ηρεμία. Στα μάτια κοιτιόντουσαν και δεν μιλούσαν» είπε ο κύριος Συμεωνίδης για να προσθέσει με δόση χιούμορ στη συνέχεια «σαν να ερωτευτηκαν ξανά» αναφορικά με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκου και του Ολυμπιακού.

Βέβαια στο άκουσμα της 3άδας προέκυψαν απορίες.

Περιμένοντας λοιπόν ότι Γκόντας και Φούφης (λόγω της κόντρας με την ΚΕΔ), Παπαπέτρου (δεν ορίστηκε ούτε στους μικρούς τελικού) off, ήταν εύλογο να περιμένουμε τους πρώτους από τα 4 ματς για τους εκλεκτούς 3 και εννοείται έξω από το ματς κάποιους από τους δεύτερους και εννοείται τρίτους διαιτητές. Αυτό πρόσταζε η κοινή λογική…

Προσωπικά μετά το τέταρτο ματς, δεν περίμενα ότι θα σφύριζε ο Κορομηλάς, καθώς και ο Τζαφλέρης, μετά τα έντονα παράπονα των μεν και των δεν για τον 4οτελικό.

Άρα και σύμφωνα με αυτό που έλεγα παραπάνω, ήμουν κοντά σε Πηλοϊδη (1ος τελικός) και Καρακατσούνη (3ος τελικός) που αμφότεροι είχαν σφυρίξει ως πρώτοι νωρίτερα.

Και όμως κανείς δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς, με τον πρώτο να είναι και έμπειρος, και καλός στο ΟΑΚΑ και στον τελευταίο χρόνο της καριέρας του.

Στον ορισμό λοιπόν ήταν ο Κορομηλάς, ο οποίος μία μέρα πριν είχε συγκεντρώσει τα «πυρά» του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα δεν είχε μπλέξει στον «πόλεμο» των ευρωλιγκάτων διαιτητών με την ΕΟΚ. Το τελευταίο το επισημάνω, γιατί επιλέχθηκε και στον μικρό τελικό του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ, με την ΚΕΔ νωρίτερα να έχει δείξει τις προθέσεις της για τον ρεφερί.

Τρίτος μπήκε ο Μάνος, ο οποίος ήταν δεύτερος στο ΣΕΦ (δεύτερος τελικός μαζί με Αναστόπουλο) και κατά την προσωπική μου άποψη (το είχα γράψει και μπλογκ μου μετά το ματς) είχε χάσει πολλές φάσεις και είχε προκαλέσει και τον έντονο εκνευρισμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Εφυγα λοιπόν από το ΟΑΚΑ, με τις ανακοινώσεις και της μία και της άλλης πλευράς να πέφτουν «βροχή» και να έχουμε συνέχεια λογικά και τις υπόλοιπες ημέρες. Ολοι οι συνάδελφοι που βρέθηκαν εκεί πάντως, προσφέρθηκαν ο ένας μετά τον άλλον να με γυρίσουν πίσω ή να με πάνε κάπου, καθώς περπατούσα στο λιοπύρι γράφοντας στο κινητό μου (τεχνολογία ρημάδα), ευτυχώς όμως είχα παρατημένο λίγο παρακάτω το σαραβαλάκι μου και κουτσά στραβά έφτασα στο εξωτικό Κερατσίνι.

ΥΓ1 Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Πηλοΐδης «κόπηκε» γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό. Από την άλλη έχω μπερδευτεί πως το δίδυμο Αναστόπουλος-Μάνος είναι αχώριστο, ειδικά όταν υπάρχουν παράπονα και έντονα μάλιστα..

ΥΓ2 Μπορούμε στον 5ο τελικό, για 40 αγωνιστικά λεπτά, να μην ασχοληθούμε ΚΑΘΟΛΟΥ με τους τρεις; Γιατί από μπάσκετ παιδιά, δεν έχουμε δει τίποτα. Κάκιστο θέαμα, με τον τέταρτο τελικό να είναι λίγο καλύτερο, χωρίς τρελά πράγματα βέβαια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ