Η μάνα δεν χάνει ποτέ

Η μάνα δεν χάνει ποτέ

Ο Κώστας Καίσαρης, με αφορμή τη λίστα των στημένων παιχνιδιών αποφαίνεται: Τιμή και δόξα σε Απόλλωνα Λάρισας και Σπάρτη. Τιμή και δόξα σε Πανουργιά Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ, είναι τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια, τη σεζόν 2017-18. Με τα συναφή σχόλια, ότι χτύπησε ο συναγερμούς του συστήματος στοιχηματικής απάτης. Σιγά τα ωά. Επί του θέματος άλλωστε έχει αποφανθεί ο Απόστολος Παύλος στην επιστολή του, Μενιδιάτες: «Όσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουνε ρηγάδες κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες». Δεν σταματάει αυτή η μάκινα. Δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Όσο υπάρχει τζόγος, θα υπάρχουνε και κάποιοι που θα μανικουλάρουνε. Νόμος. Κατόπιν τούτου, τιμή και δόξα στους νταραβεριτζίδες του Απόλλωνα Λάρισας που αναφέρονται στις 12 από τις 26 περιπτώσεις. Πρωταθλητές στις καρδιές των απανταχού τζογαδόρων. Τιμή και δόξα στους δευτεραθλητές της Σπάρτης που εμπλέκονται σε 7 περιπτώσεις. Τους γνήσιους απογόνους του Χίλωνα του Λακεδαιμόνιου και του Λεωνίδα. Τιμή και δόξα σε Λαμία και Απόλλωνα για το υπερήφανο μηδέν-μηδέν. Στον Πανουργιά Παπαϊωάννου και τον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη τον άνθρωπο του θεού και της εκκλησίας. Για την ισοπαλία, που κάποιοι μάλιστα προλάβανε και πληρωθήκανε με απόδοση 3. Το παίξανε από ένστικτο και μόνο, δέκα μέρες νωρίτερα.

ΤΑ έχουμε ξαναπεί. Ο τζόγος, ο κάθε τζόγος, είναι σαν να κουβαλάς νερό με το κοφίνι. Κανείς δεν έχει γλυτώσει. Ποτάμι έχει να τρέξει το αίμα, στον ένα μήνα με το Μουντιάλ. Τα αρωστάκια ξεκινήσανε με το Ρωσία-Σαουδική Αραβία της πρεμιέρας. Άντερ, επειδή έτσι επιβάλλει η παράδοση. Πέντε τεμάχια η Ρωσία και τέζα ο καμπούρης. Κι αμέσως ψαχνόντουσαν, τι θα γίνει την επομένη στο Πορτογαλία-Ισπανία. Καφέ πίνεις, στη παραλία είσαι για μπάνιο, τα πλέι-οφ του μπάσκετ βλέπεις στη καφετέρια, για φαγητό είσαι, κάποιος θα βρεθεί να σου κάνει την ίδια ερώτηση: «Κύριε Καίσαρη, τι να παίξουμε στο Μουντιάλ»; Κεριά λιβάνια. Τι να πεις στον κάθε απελπισμένο; Πόσα γκολ θα μπούνε στο Κροατία-Νιγηρία: Το να δίνεις προγνωστικά σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι σαν να δίνεις νούμερα στο Λότο. Ο παίχτης είναι χαμένος. Κι ο χαμένος, είναι ανασφαλής. Δεν έχει εμπιστοσύνη, στον εαυτό του. Γι αυτό και ρωτάει δεξιά κι αριστερά. Διαβάζει προγνωστικά από τους δήθεν ειδικούς. Εκεί που ψωνίζει στη λαϊκή, σήμερα Παρασκευή, αν ακούσει έναν τσιγγάνο που πουλάει μπανάνες, ότι η Δανία θα κερδίσει το Περού, κάτι ψιλά, στον άσσο, θα τα βάλει.

ΚΑΠΟΤΕ είχαν ρωτήσει τον Αϊνστάιν, αν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις στη ρουλέτα. Τα έβαλε κάτω ο Αλβέρτος τα μελέτησε και απεφάνθη: «Μόνο αν τους κλέψεις». Το ίδιο ισχύει και για το Στοίχημα. Μόνο αν παίζεις στημένα. Με μία σημαντική διαφορά όμως: Αν στήσεις τη ρουλέτα, αν στήσεις μία κούρσα στο ιπποδρόμιο, αν σημαδέψεις τη τράπουλα, πρόκειται πράγματι, περί κλοπής. Αν όμως εγώ σαν Αιγινιακός κάτσω και φάω πέντε γκολ, από τον Κομπότη με το νεροπίστολο ποιόν κλέβω; Καμιά εκκλησία; Η, κανένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, που διεξάγει το παιχνίδι του Στοιχήματος; Τα έχουμε ξαναπεί: Ζήτησαν ο Απόλλωνας Λάρισας και η Σπάρτη από τις Εταιρίες Στοιχημάτων να τους βάλλουν στα κουπόνια τους; Παίρνουν οι ομάδες ποσοστό, έστω ένα τις χιλίοις επί των κερδών; Τίποτα. Σε ποιόν θα είμαι υπόλογος, αν στήσω το παιχνίδι; Έχω υπογράψει κανένα κοντράτο, ότι θα παίζω στο σπαθί; Εγώ γουστάρω να χάσω. Τι με νοιάζει εμένα, αν εσύ έχεις εταιρία στοιχημάτων και κονομάς στη πλάτη μου; Τι με νοιάζει εμένα, αν εσύ είσαι αρωστάκι του στοιχήματος; Ότι και να κάνω εγώ, εσύ που παίζεις, θα χάσεις. Το έχει πει άλλωστε, ο Τριστάνος στην Ιζόλδη : «Ο παίζων χάνει και ο πίνων μεθά». Αν ήτανε να κερδίζουν οι τζογαδόροι, οι εταιρίες στοιχημάτων θα είχανε κλείσει. Αντιθέτως οι παίχτες είναι πάντα ρέστοι και πάντα ψάχνουνε για δανεικά.

ΕΜΕΙΣ λοιπόν, γουστάρουμε να το φέρουμε ισοπαλία. Είπαμε να μας βάλλεται στο κουπόνι; Βάλτε τη Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν, που είναι αδιάβλητες. Βάλτε τη Ρεάλ και τη Γιουβέντους. Αφού θέλεις να βάλεις τις ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις του Απόλλωνα Λάρισας και της Σπάρτης παίρνεις και το ανάλογο ρίσκο. Δεν σου φτάνει το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν σου φτάνει το Μουντιάλ. Θέλεις να κάνεις παιχνίδι και να τα πάρεις κι από τη Β Εθνική. Αν σου φτιάξουνε λοιπόν και καμιά τριανταριά παιχνίδια, καλά να πάθεις. Άσε που επί της ουσίας δεν θα πάθεις τίποτα. Αργά, η γρήγορα, τα αρωστάκια θα τα ξαναπαίξουνε τα κέρδη.Θα τα χάσουνε και τα λεφτά θα γυρίσουνε πίσω. Ακόμα και με σημαδεμένη τράπουλα, η μάνα, σε βάθος χρόνου, δεν χάνει ποτέ.

Στη μουσική επιλογή, Ibrahim Ferrer & Omara Portuondo-Quizas Quizas Quizas.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ