Παναθηναϊκός : Τον πλάκωσε το… μαξιλαράκι!

Παναθηναϊκός : Τον πλάκωσε το… μαξιλαράκι!

Ο Παναθηναϊκός είχε το μαξιλαράκι του πέμπτου ματς και τη σιγουριά ότι δεν θα χάσει στο ΟΑΚΑ, μόνο που το μαξιλαράκι τον… πλάκωσε!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι πλέον ισόπαλοι 2-2 στις νίκες και όλα θα κριθούν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ΣΕΦ την Πέμπτη έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι έχει ένα ακόμα… κανονάκι.

Είχε το μαξιλαράκι του πέμπτου ματς και τη σιγουριά ότι δεν θα χάσει στο ΟΑΚΑ, μόνο που το μαξιλαράκι τον… πλάκωσε!

Η πνευματική αυτή κατάσταση επηρέασε άμεσα τους παίκτες του Πασκουάλ που αντικρίζοντας την αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους από την πρώτη κιόλας φάση υποχρεώθηκαν σε ρόλο δεύτερο.

Πήγαιναν δεύτεροι στα ριμπάουντ, στις διεκδικήσεις στις τοποθετήσεις μέσα στη ρακέτα και επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να επιβάλει την δική του θέληση πάνω στο παρκέ, να βγάλει από πάνω του το άγχος του «πρέπει να κερδίσω γιατί αλλιώς χάνομαι».

Ο Ολυμπιακός βρήκε τρόπο να αντιδράσει στο λόου ποστ παιχνίδι των Ρίβερς, Λοτζέσκι με τον ψηλό να πηγαίνει σαν «σκιάχτρο» ως βοήθεια και να χαλάει το μυαλό τους, μια και δεν υπήρχε η έξτρα πάσα για να εκμεταλλευτούν την ανισορροπία (έστω και προσωρινά) στην άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Ο Πασκουάλ δεν επέλεξε τον Ογκαστ όπως είχε κάνει στο δεύτερο παιχνίδι, αντίθετα έβαλε τον Βουγιούκα, που είχε εμφανές πρόβλημα με την άμυνα έξω από τη ρακέτα με συνέπεια ο Σπανούλης να «χτυπήσει» τα πόδια του και να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Το ίδιο και ο Πρίντεζης. Εκμεταλλεύτηκε την παροιμιώδη νωθρότητα του Σίνγκλετον και έδωσε λύσεις. Το ίδιο κι ο ΜακΛίν. Είδε ότι οι ψηλοί του Παναθηναϊκού είχαν το μυαλό τους στο πέμπτο ματς και τους εξέθεσε.

Η διαφορά πήγε στους 14 πόντους και ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς με τα τρίποντα του Λοτζέσκι και του Τζέιμς. Κι αν ο πρώτος σταμάτησε κάποια στιγμή βλέποντας πως θα έπρεπε η ομάδα να επιστρέψει σε ένα πιο ορθολογικό στυλ παιχνιδιού, ο δεύτερος συνέχισε απτόητος!

Άρχισε πάλι να σουτάρει από τα οκτώ μέτρα πιστεύοντας ότι θα συνεχίσει να ευστοχεί. Πάλι μόνος εναντίον όλων και οι υπόλοιποι τέσσερις να τον κοιτούν. Καμία δημιουργία, καμία συμμετοχή, ένα μονοδιάστατο «μπει δε μπει» του Τζέιμς.

Το έχουμε πει. Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Αυτό το στυλ μπάσκετ θα σε πάει μέχρι κάπου, αλλά όχι μέχρι το τέλος.

Το τέταρτο φάουλ των Καλάθη και Λοτζέσκι ανάγκασε τον Πασκουάλ να δώσει για τα καλά τη μπάλα στα χέρια του Τζέιμς σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και εκεί ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει και την επαφή του με το σκορ.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια, έδειξε πως αντιδρά, πως βελτιώνεται, πως έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και στον Παναθηναϊκό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιστέψουν ότι από μόνο του το ΟΑΚΑ θα τους δώσει τον τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ